2

otobüste kimlere yer verirsiniz?

kimlere yer vermezsiniz?

22 cevap
0

öncelikle otobüse bindiğim zaman oturduğumda. eğer yaşlı insan geldiği zaman yer yoksa yaşlı insanlara veririm ve hamile kadınlara ve hasta olanlara veririm.

0

yer vermem gereken herkese veririm.sebebi ise insaniyet namına,saygı namına bu hareketleri sergilemeliyiz.bir yaşlı amca veya teyze geldiğinde eğer siz oturuyorsanız size bakarak düşünür bizim gençliğimiz nereye gidiyor,bu çocuklar neden böyle şımarık,saygısız.aileleri hiç terbiye vermiyormu diyerek düşünür.ve imalı olarak bakar eğer o bakışta sizin vicdanınız sızlamıyorsa siz biraz yalnız kalın biraz düşünün otobüste hemen hemen herkese saygıdan dolayı yer vermeye çalışırım

0

eğer çok uykulu veya yorgun değilsem yaşlılara,hamilelere,engelli bireylere ve bazen de kadınlara yer veriyorum.

0

yaşlı hamile ve cocukluk bayanlara yer veririm

0

yaşlı dede ve ninelere hamile bacilara çocuğu olan bacılara hastalara vücudsal engeli olan kardeşlerime. yani gnc sağalm lar dışıda herkese :)

0

yaslilara hamilelere yer vermeye calisirim fakat genelde cocugumla otobuse bindigim icin sagolsunlar bana yer veriyorlar cocugu otutturuyorum genelde

0

benden yaşça buyuk amcalarıma, teyzelerime yer veririm. hamile ablalarıma veya kardeslerime yer veririm. küçük çocuk sahibi olan ablalrım veya kardeslerime de yer vermekteyim.

0

ben yaşlılara , hamilelere ve engellilere yer veririm

0

yaşlılara hamilelere kucagında bebek olanlara

0

ben yaslilarin hic birine yer vermiyorum. ayakta duramayacak durumda olanlar hariç tabi. ya bazen görüyorum adam 55-60 yaşlarında ama senin benim gibi. masallahi var adamın yani. sağlıklı. niye yer verecegim buna diyorum. onun yerine hamile veya kucağında bebegi olan kisilere yer vermeyi daha cok tercih ediyorum.

0

otobuste genelde yasli insanlara hamile bayanlara yer veririm.. ama bi dk ben otobus kullanmiyorum ki :)

0

yaşlı insanlara,çocuklu çiftlere,engelli olan vatandaşlarımıza yer veririm.

0

yaşlılara ve olgun kadınlara yer veriyorum genç üniversiteli kızlara yer vermiyorum

0

yaşlılar hamileler ve küçük çocuğu olan ayakta durmakta zorlanan kişilere yer veririm

0

yasli insanlara ben mutlaka yer veren biriyim.zaten olması gerekende bu degilmi yani ? gun gelicek ölmez sag kalirsak bizlerde yaslanacagız bunu unutmamak lazim ve ona göre hareket etmek lazim.yaslı bir insan ayaktayken ben oturursam eger kendimi kötü hissediyorum acıkcasi.bu yuzden mutlaka ama mutlaka yaslı ınsanlara yer verırıım ben.ayrica hamile kadınlarada yer verılmeli diye dusunuyorum.sonucta onlar iki can olmuslar artık yuku agır olur kadının.ustelık cocugun sglıgı ıcınde önemli .

1

yaşlılara, hamile kadınlara ve çocuklu kadınlara yer veririm.

1

yaslılar hamıle bayanlar ve kucuk cocuklarıyla otobuse bınen kısılere kolu ve bacagı alcıda olan kısılerıde unutmayalım ama su devırde herkes cam kenarına gecıyor ve uyuyor numarası yapıyorlar yada dısarıya bakıyorlar ınsanlara yer vermemek ıcın...

1

yaşlılara çocuklu bayanlara hamilelere ama maalesef şimdiki zamane çocukları bunların hic birine yer vermiyor

2

otobüste yaşlılara yer vermeyin.. bu bilimsel bir araştırmanın sonucu.. zira yaşlılara yer vererek onları rahata alıştırıyoruz. oysa hareket etmeleri lazım. hareket etmezlerse bu onların sağlığını riske atar.. yer verecekseniz hamilelere ve ufak bebeği olanlara yer verin.

1

gerçekten yaşlı olanlara,hamilelere ve hastalara yer veririm. ama bu çok bilmiş millete cemkiren teyzeler olur ya onlara da kesinlikle yüzüme karşı yer istese dahi vermem.