0

otobüste başkasına yer vermemek için bazı insanlar hasta numarası yapıp başım dönüyor diye yer vermiyor ama bazı insanlar da hiç sesini çıkarmadan yaşlı bir insan otobüse binip hiç yerinden kıpırdamayip yer vermiyor bir keresinde ben araştırma hastanesine gidiyordum ve bindiğim yer ile hastane arasında en az 1 saat yolculuk yapmam gerekiyordu ve kucağımda bebek etrafımda gençler oturmuş ve hastaneye kadar ayakta gitmek zorunda kaldım hiç kimse yer vermedi yani bazen böyle durumlarla karşılaşıyoruz gittiğim zaman da o gençlerden ses çıkmayınca yaşlı bir adam bana dönüp kızım gel yerimde otur senin kucağında bebek var diye ama ben o yaşlı adamın teklifini reddettim çünkü o yaşlıydı ben bebeği bir şekilde tutabilirim ama o yaşta düşebilir diye onun için ben onun yerine almadım ve sağol dayı dedim idare ederim.

0

otobüste yer vermemek için elbette bir çok yöntem vardır fakat ben bunları saygısızlık,edebsizlik,haysiyetsizlik olarak görüyorum.evet bende orta yaşlılara gençlere yer vermiyorum fakat bir bayan gelirse hemen veririm,bir yaşlı amca teyze gelirse hemen yer veririm.hamile bir bayan gelirse veririm.çocuklu şahıs gelirse veririm.gelelim asıl sorunun cevabı otobüste yer vermemek için en etkili yöntem uyuma numarasıdır.diğer bir yöntemde görmemezden gelmedir.

0

kulaklık takarım ve hep dışarıyı izlerim ve arada uyku numarası

1

şimdi ilk önce gelelim otobüste yer vermemek için neler yapılır öğle mi ben bu açıdan bakmıyorum ne yazık ki farklı düşünüyoruz. yani şu devir de zaten haddinden fazla görgüsüz kişiler varken daha da çoğalmaya gerek yok bence ve bir de her şey güzel de kardeşim güzel bir başlık açmışsın ama biraz da gereksiz gibi gözüküyor. çünkü ben kesinlikle yer vermemezlik yapmam. hele ki bir de ayakta kalan kişi ağzı burnun da diye tabir edilen hamile bayanlara yer veririm. ben böyle düşünüyorum. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

kulaklığı tak telefonla oyna duysan bile duymamazlıktan gel. kafanı cama daya dışarıya bak gözlerini kapat uyudu sansınlar.

2

en etkili taktik en arkalara oturmaktır, çünkü oraya varana kadar biri yer verir.

0

sanırım en bilindik olan uyuma numarası...ama hiç doğru bir davranış olduğunu düşünmüyorum. yaşlı, hamile veya çocuklu insanlara yer verilmelidir.biraz empati kurmak gerekiyor.bizlerde yaşlanacağız,onlardan bir farkımız olmayacak.zaten fiziki durumları ayakta durmak için yeterli olsa yer istiyor olmazlardı.

0

yani eğer karşındaki hamile bir insansa yaşlı bir insansa ve hasta bir insansa ne olursa olsun yer vermelisin ye düşünüyorum ama en iyi taktikler ne diye sorarsan benim verebileceğim en güzel cevap hasta gibi davranmak karnına mideni başını falan tutmak o yüzden hiçbir insan sizden yer istemez ve hasta olduğunuzu biliyor siz kalktığınızda da oturun kalkmanıza gerek yok derler

1

bence taktiğe gerek yok. adamın gözünün içine baka baka yer vermeyin. bişey derlerse de bugün çok yorgun olduğunuzu ve saatlerdir ayakta olduğunuzu söyleyin. bir de yer isteyen kişiler genelde keyfî olarak, sırf otobüs 65 yaş üstü bedava diye bi işi olmamasına rağmen gezmek için biniyorlar otobüse. o yüzden içiniz de rahat olabilir yer vermeyerek :)

1

ben çoğu kişiye yer veririm , hatta hiç oturmam yani , illa ki birisi gelir oturur zaten , oturunca zaten illa birisi geliyor yer vermek durumunda oluyorum , yaşı benden büyük çocuklu bayanlara , yaşlı bayanlara ve yaşlı erkeklere yer veriyorum

0

her ne olursa olsun yaşlı, hamile ve muhtaçlara yer vermek gerekir.