1

mezar taşlarını okumak unutkanlık yapar mı?

hafıza kaybına yol açar mı

8 cevap
0

batıl inanç bence toplumda söylenen pek inandırıcı değil

0

bunu daha önce çok duydum ama benim bir huyum var nerede bir yazı görsem sürekli okurum ve mezarlıkta okumadığım mezartaşı kalmamıştı herhalde eğer bu gerçek olsaydı unutkan olurdum her şeyi çabuk unuturdum ama öyle bir etki yaratmadı ben de yani bence batıl inanç . eskiden annemde derdi okuma iyi değil diye bende neye iyi gelmediğini sorardım ama demezdi bana , sonra babaannem dedi unutkan oluyorsun herşeyi unutuyorsun diye ama ben okumaya devam etmiştim .öyle bir şey yok yani eğer doğru olsaydı bende olurdu çünkü gerçekten okumadığım mezar taşı kalmamıştı resmen .

0

bunu ilk kez burada duydum, böyle bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum.hafıza dolduğu için ve mezarlıkta fani dünyadan uzaklaştığımızdan bazen böyle unutkanlık gibi şeyler olur ve bu da gayet normal karşılanır.

0

toplumda hep bu konudan bahsedilir ama bilimsel bi açıklaması varsa zihni çok doldurmaktan kaynaklanabilir

1

ne alakası var tamamen hurafe bunlar okumak hiçbir şekilde unutkanlık yapmak yeter ki okuyun.

0

mezar taşını okumanin unutkanlığa sebebiyet verdigi söyleniyor. bunun bilimsel aciklamasi nedir bilemiyorum ancak mesela tabela okumak da unutkanlık yapıyormus. zihni gereksiz bilgilerle doldurmak kaynaklı olabilir. bu bilgiler kısa sureli bellekte yer edindiğinde uzun süreli bellege göndermediginde yeni yeni bilgileri ogrenememe ya da eski bilgilere ket vurma gibi bir durum olabilir .

0

nasıl yani unutmak unutuyorsun yapar yani ben tam anliyamadim sorunu sevdiginim mezarını unutuyorsun arayıp bulabilirsin yani.

0

toplum arasında hep öyle denir. ama fikrim yok.