0

kime göre gereksiz? size gerekdiz gelen karşı tarafa gerekli gelebilir. en iyisi ortalama bi rakam vermek. 40-50bin arası eşyalar ve törenler

0

düğün müğün yapmayacaksan sadece nikahla filan halledeceksen, ev eşyalarını uyguna bulabilirsiniz evlilik paketleri yapılıyor. yani rahat bi 20-23 bin tl arası patlar size. düğünde yapacaksanız en az 40-50 bin tl yi gözden çıkarman lazım çünkü, bir düğün yapıyorsun mesela, inciği cinciği çok... davetiyesi, arabayı süsletme, damat tıraşı, gelin başısı, bahşişleri, işte yok efendim kapısı açılmıyormuş da gelinin arkadaşları gelini salmıyormuş da, bahşişi az bulmuşlar da vs vs.. baya masraf çıkarıyor düğün. biraz daha iyiye kaçayım dersen birde düğün için o zaman rahat bi en az 70-80 bini gözden çıkarman lazım.

0

simdi gereksiz masraflar haric demissin o yuzden ev alma ve araba alma olayini cikariyorum. gel birlikre hesapliyalim..
1-taki dugun nisan yuzuk felan 10 bin tl tutsun.. (tutmazda tutsun hadi(
2-ev kirasi ve ev esyasi; 5 bin e iyi ihtimalle beyaz esyani al 5 bin de mobilya.. erti 10 bin.. ev kirasida 1000₺ olsun 11+10=21 bin en en kotu en dusuk en berbat dugun seklinde.. :) ortalama da 30-40...

0

bu herkesin bütçesine göre değişir araştırıp uygun bulursan eğer ve evin iki artı bir ise 15 milyar a evi beyaz eşya halı ve perdelerdüzersin mutfak için bi 5 milyar da harcarsın çok lükse kaçmazsan ve asgarileri alırsan tabi. düğün salonu kına gelinlik falan 20 bin de onlara 40 bin civarı bir hesap çıkıyor ve lükse kaçmadan iyice araştırıp en uygunlarını bulmak gerekiyor.

0

en az 20 tl lazım herşeyin ekonomigini alırsan yeterli.

0

15000 ideal kardeşim ama yer ve şartlar da önemli istanbul ile kars ı aynı miktarla kıyaslayamazsın

0

düğün falan olmazsa eğer sadece nikahla ve çok az insanla yapılacaksa beş bin liradan eksik olmaz. 10 bin lirayı da geçmez diye düşünüyorum.

1

buna dair ben de ufak bir araştırma yapmıştım her şey dahil en azından 40-50 bini gözden çıkarmak gerekiyor sanırım. çok masraflı iş evlenmek.

0

gereksiz masraflar hariç ise nikah işlemleri sanırım 400 lira civarı tutuyor. 250 lira da elbiseler desek, yani toplamda 1000 1500 liraya evlenebilirsin gereksiz masrafları da sayarsak ortalama bir 100 bin tutar.. :)