0

evlenmek için ortalama masraf evlendiğin kişinin ailesine ve evlendiğin kişiye bağlıdır. eğer kişinin durumu yoksa ve evlendiği kız onun durumunu bildiği halde çok fazla şeyler istiyorsa tabii ki de masraf çok gider. ama eğer kız gerçekten anlayışlı bir kişiyi ise ve karşısındakinin durumunu bildiği için daha uygun fiyatlı eşyalara ve daha uygun fiyatlı bir düğüne bakıyorsa daha az masraf gidecektir. mesela evlendiğiniz kızın ailesi başlık parası istiyorsa düğün yapmadan bir düğün fiyatı kadar başlık parası gidebilir. o yüzden evlenmek için ortalama masraf genelde evlenilen kişiye bağlıdır. eğer evlendiğiniz kız sizin durumunuzu bildiği halde fazla fazla altın eşya istiyorsa o düğün bir hayli masraflı olacaktır. mesela eğer erkeğin durumu çok iyi ise görkemli bir düğün yapacaktır o zamanda düğünün fiyatı değişecektir. yani kısacası evlenmek için ortalama masraf karşınızdaki kişiye bağlıdır.

0

bu zamanda evlenmek için çok ciddi paralar harcamak lazım. tabii ki düğünden düğüne değişebilir ancak ortalama 20.000 tl civarı harcamaktadır. bu 20.000 tl sadece düğün masrafı için tutabilecek paradır. diğer masrafları saymıyorum bile zaten. yani evlenmek için çok birikim yapmamız ya da borç altına girmeniz gerekmektedir.

0

yerine gore degisiyor... ama ben istanbul gibi bir yer icin soyleyeyim, en dusuk dugun maliyeti olarak 40 bini gozden cikarman gerek. o da en az 40 bin.

0

nasıl desem senin ne alacağına bağlı masraflı bir eş seçmekten kaçın ama en az 20tl veya 10 bin tl lik bir masrafın olur en iyisi düğün yapmamak