0

ben doğru buluyorum çünkü kadın erkek eşit olduğu için her insan bir diğerinin yaptığını yapabilir. bazıları erkeklerin temizlik yapmasını doğru bulmuyorlar. nedeni ise erkek olmaları.

0

evet dogru buluyorum bazen annem yorgun oluyor bazı ev islerini yapıyorum

0

tabikide. cunku illa hayatlarini bi baskasina dayamamalidirlar. bayanlar daha titiz olurlar ev islerinde ama neticede hersey icten gelmeli.

0

bir evde herkesin birer sorumluluğu vardır. bütün işleri kadına yıkmak erkeklik göstergesi değil tembellik göstergesidir. evde anne, baba ve çocuk arasında iş bölümü yapılırsa ve herkes kendi görevlerini bilirse, erkek gerektiğinde eşine yardımcı olursa kadının üzerine fazla yüklenilmemiş olur. kadının ev işi yapması erkeğin çalışması milattan önceye dayanmaktadır. kadınla erkek vücut yapısı olarak birbirinden farklı yaratılmıştır. erkekler kadınlardan güçlü yaratıldığı için erkekler avlanmaya gitmiş kadınlarda getirilen avı pişirmekle sorumlu olmuştur. ama şimdi günümüzde kadına milattan öncesinden daha fazla iş düşmektedir. tüm bunların dışında bir de birçok kadın artık evine ekmek getirmek için çalışmaktadır. bu durumda bütün ev işleri tek başına kadının üzerinde olursa kadının dinlenmek gibi bir şansı kalmamaktadır. bu yüzden erkekle kadının evde her konuda yardımlaşması gerektiğini düşünüyor ve bu durumu fazlasıyla doğru ve normal buluyorum.

0

eşi harıl harıl çalışırken odaya oturup televizyon izleyen erkeğe şeref yoksunu gözüyle bakarım. her erkek eşine gerektiği durumlarda yardımcı olmalıdır. ne kadar olduğu yine çifte bağlıdır.

0

ev işi içinde yaşayan ve gücü yeten herkesin sorumluluğundadır. hem erkeklerin hemde gücü yetiyorsa çocuklarında ev işlerine katkısı bulunmalıdır. bu nedenle erkeklerin ev işlerini yapmasını doğru buluyorum.

0

her iki tarafta aynı evi paylaşıyor bu yüzden işleri paylaşması daha iyi olur hem adalet hemde evde huzur olur ve bu konuda erkek üzerine düşeni yapmalıdır

0

evet doğru buluyorum.hayat karşılıklı ve yardımlaşma ile ilerler.herkes yapabildiği kadarını yapmalı.elimden hiç birşey gelmiyor diyen erkek bile;yediği yemeğin tabagini masadan kaldırsa, sofra hazırlanırken bir tabak bardak koysa bu bile büyük yardımıdır. hem sadece yardım olarak düşünmemek lazım ki eşlerin beraber yaptigi ve vakit geçirdiği şeylerdir hem bunlar.

1

tabii ki de erkekler evde bazı işlerde eşine yardımcı olabilir ev işi yapabilir yani erkeklerin ev işi yapmamak ya da doğru bulmamak diye bir şey mi var bana göre gayet güzel yardım edebilir yani eşlerini içindir birbirine yardım etmek için sonuçta kendi evine de kendi eşine yardım ediyor bunda ne ayıp diye bir şey var ne de küçülecek bir şey var ben doğru buluyorum evet benim eşimle evde bana yardımcı oluyor iş konusunda mesela şöyle ki eğer ben eedemezsem ya da rahatsız olsam ev işinde bana yardımcı oluyor zaten eğer benim rahatsız olmazsan ben kendimi ona yaptırmam artık eski devir gitti eskiden erkekler ev işi yaptığı zaman layt erkek diyorlardı artık o devir kalktı şu anda erkekle kadın hemen hemen eşit durumda kadınlarda dışarıda çalışıyor erkeklerde dışarıda çalışıyorsun kadınlar hepsi yaptığına göre erkeklerde de güzel ev işinde yardımcı olabiliyorlar.

0

yeteneği varsa neden yapmasın ki bence yanlış bir şey yok bunda herkes yapabilir en güzel yemek yapan aşçılar erkek o zaman onların da o meslekte olmaları da yanlış olması lazım hiç de yanlış değil bence herkes istediğini yapabilir

0

erkeklerde evde eşlerine yardım edebilir makineye çamaşır koyabilir çamaşır alabilir bulaşık yıkanabilir yemek yapabilir elektrik süpürgesini çalıştırıp toz alabilir hayat müşterek günümüzde bayanlarda çalışıyor birde çocuk varsa daha fazla çalışıyor

0

burada asıl tartışılması gerken yapmasını doğru buluğ bulmadığımız değil yapmamasının yanlış olması ve neden yapmadıkları olmlaı bence. sonuçta tamamez erkek veya kadın olduğu için kalkıp ta erkekler evde iş yapmazlr kadınalr evi temizler ve kadınalr da dışarıda çalışmaz gibi saçma sapan düşüncelere neden girdğimiz olmalı. tabii ki erkeler ev işlerinde eşlerine annelerine ve hatta çocuklarna yardım etmeli ve tabii ki bu bir ayrı olmamalı. kadın gerektiğinde nasıl dışarda çalışmaya gidip eve ekmeğini getiryor ve aynı zamanda evini ocağını geçindirmek için deste olmaya çalışıyorsa erkekler de gcundamdan kalkıp ta yardım edebilmeli.

0

ben açıkçası gerçekten çok doğru buluyorum erkekleri evde ev işlerini yapması. çünkü sonuçta hayat müşterek erkekle kadın evlenirken zaten söz veriyorlar birbirlerine sonuçta kadın ne yaparsa erkek de aynısını yapabilir.bir kadın bile artık bir erkeğin yaptığı işi yapabiliyor günümüzde o yüzden hiçbir şekilde yadırgamıyorum böyle erkeklerin ev işlerini yapmasını.bence çok iyi en azından işlerine yardım ediyorlar çünkü çocukları varsa bile kadın çocuğu uğraşmaktan çocukla ilgilenmekten hiçbir şekilde etrafa bakınıyor en azından erkek bu işleri yaparsa gerçekten onun için birazcık yardımcı olur ve ona daha iyi olur. o yüzden erkeklerin neden ev işlerini yaptığında tuhaf buluyorlar anlamış değilim. sonuçta kadın da yapıyor erkek de yapamaz mı yani. artık insanlar kadınların sürekli iş yapmasını sürekli evi çevirmesini toplamasını ,derlemesini alıştıkları için gerçekten bir erkek evi süpürdüğünde bile günümüzde tuhaf karşılanıyor nedense. bir kadın televizyonda eşi temizlik yaptı diye utanıyor artık nedense. tabii bazı işler var ki gerçekten eşleriyle gurur duyuyorlar ve onlar gibi kocaları olması sebebiyle gerçekten gurur duyuyorlar. o yüzden hayat müşterek bir erkekte ev işlerini yapabilir eşine yardımcı olabilir bunda hiçbir sakınca yok.

1

evet zaten bazı işler kadın anatomisine ters, özellikle güç gerektiren işleri erkekler yapmalı, diğer işlerde de yardım etmeli. birlikten kuvvet doğar ve hayat müşterek. bu işleri tek bir tarafa yüklemek, onun görevi olarak görmek bir yerden sonra adam kullanmak diye düşünüyorum ben. herkes üzerine düşen için çaba göstermeli ve ortak yaşam alanları, birlikte yaşanabilir bir hale getirilmeli.

1

ya artık bunlara karşı çıkmamız gerek. erkekte yemek yapar temizlik yapar. bunlar olabilecek şeyler kendi evi çünkü artık böyle şeylere bağlı kalmamak gerek.

2

evet zaten neden yanlış olsun ki bu durum. her insan eşine yardım etmeli diye düşünüyorum. her türlü ev işini kadın yapar diye bir şey yok yani :)

0

un öğüten, kendi söküğünü diken bir peygamberin ümmeti ise yani müslümansa, erkek evde eşine yardım etmeli hatta bazı işleri eşine yaptırmamalıdır. erkek iş yapınca ağırlığı düşmez, aksine eşinin ona olan sevgisi ve muhabbeti artar.

0

yapmasi gayet dogaldir.erkektir yapmaz düsüncesinden arinmali insanlar.erkekse elbette ev işide yapmali ve esine yardimci olmalidir.bunda ayiplanacak herhanfi bir durum söz konusu olmamalidir.

0

her iki tarafta aynı evi paylaşıyor sonuçta tabi ki yapmalıdır.

0

eğer ki her iki eşte çalışıyorsa doğal olarak akşam yorgun gelir eve bu durumda erkek baxı ufak tefek konularda yardımcı olursa sevgiden olur muhabbetten olur.yapalabilir neden olmasın.