1

çocuk uyutmanın formülleri nelerdir?

kendim şarkı söylüyorum yüzüme bakıp gülüyor:))))

10 cevap
1

bebeği nasıl alıştırırsanız öyle uyuma alışkanlığı kazanır. bu yüzden doğar doğmaz bu alışkanlıkları edindirmek için düzenli olarak olabildiğince aynı saatlerde uyutulmalı. ilk önce gece uykusunu bilsin bebek gece olunca yatağa yatırın ve işık’ları kapatın yanında uzanabilirsiniz ben genelde bebek uyuttuğumda her ne kadar bazen başka şekilde uyumaya alıştırılmışlarsa da ben yanlarına uzanıp nefesimi kontrol ediyorum bebekler çok dikkatlilerdir yaptığınız herşeyi anında kaparlar nefes alış verişinizi bile. böylece nefes egzersizlerini az da olsa öğrenmiş oluyor taklit yoluyla. daha sonra gözlerimi kapatıyorum ve uyuyormuş gibi yapıyorum bebek uyuyana kadar da asla kalkmıyorum. bu sıra da müzik ışık falan olmazsa iyi olur ortam da karanlık ve sessiz bir alanın uyku için kullanıldığını bilsinler ki ilerde sizin için daha kolaylık olsun.

1

en bilindik yöntem ninni söylemek tabikide bunun yanında ılık duş aldırın ve bebek yağı ile bebeğinizin vücuduna güzelce masaj yapın.

1

çocuğa göre değişiyor. her çocuğun uyuma yöntemi farklı. kimi ayakta sallamadan uyumuyor, kimi arabada uyuyor. biraz da nasıl alıştırıldığına bağlı. bir de bebek var sessiz olalım mantığı yanlış. sessizliğe alışan bebekler sesli ortamda uykuya dalamıyor ve en ufak seste uyanıyorlar. ortam seslerine alıştırmak lazım.

1

çocuk uyutmanın birinci formülü ninni söyleyip, ayaklarında çocuğu sallamandır. diğer etkili bir yöntem ise bir battaniye yardımıyla ikişi olarak çocuğu battaniyenin içine koyup sağa sola yavaş yavaş sallamaktır. ayrıca kucağına alıp, tıpışlamandır. ama unutmamak gerekir ki herşeyden önce çocuğun karnı tok olmalı ve altı temiz olmalıdır. aksi takdirde ne yaparsanız yapın boşa gidecektir. ha! bir de ağzından memeyi eksik etmeyin.

0

izmir marşı söylüyorum susuyor başka söyledim mi başlıyor ağlamaya

1

çocuğu uyutmanın en iyi yolu ışıksız bir ortam ve sesinizin ninni için güzel olması şartlarını sağlamanızdır

1

canım bunu bilen varsa bende öğrenmek isterim.
sabah 5te uyuduk, 9buçukta kalktık.
uykusuzluktan ölüyorum şuan.

1

en kötü ayağına aldıktan sonra yüzüne tül gibi karanlık yapan birşey örteceksin tabi ki kalın bişeyde olmaması lazım.
çünkü nefes alabilsin sonra zaten bi müddet sonra çocukta alışacaktır.

1

uyumuyorsa uyumaz. taktik yok ne yazık ki :( saatlerce sallasan da uyumuyor bazen.

1

deneyeceksin hangi müzikte susuyorsa önce dene sonra hep aynı şarkıyı çal bence