0

hızlı şehirleşmenin yol açtığı problemler neler olabilir?

son yıllarda nüfusun yarıdan fazlası şehirlerde yaşıyor

4 cevap
0

tabi ki ilk öne çıkacak sorun çarpık kentleşmedir. gerçi günümüzde artık kentsel dönüşümle bu sorunun önüne geçilmeye çalışıyor ama şehir hayatının en büyük sorunları barınma ve ulaşım oluyor genelde. tabi bir de insanlar yeşil alana, doğaya hasret kalıyorlar. çünkü bu sorunlar binaları, yolları artırıyor ve yeşil alan da bilinçsiz biçimde tahrip edilmiş oluyor. umarım daha özümüze dönük bir şehirleşme yaşanır ve sorunlar en aza iner.

0

hızlı şehirleşme sonucunda tarım hayvancılık akrabalık komşuluk bile yok olmaktadır insanlar birbirini uzaklaşmakta araya soğukluk var giymekte araba sayısı artmakta toplu taşıma azalmakta iş oranı düşmek de her şeyin fiyatı artmakta yaşam zorlaşmakta iyi niyet bile gitmekte. insanlar arasındaki samimiyet azalmakta problemleri ortaya çıkmakta kazaları atmakta orman yangınları çoğalmakta oksijen oranı azalmakta ağaç sayıları adam haktan çeşitli hayvanlara zarar verilmekte ve birçok hayvanın nesli tükenmekte çocuklara oyun alanı bile bırakmamakta.

0

hızlı şehirleşme plansız gelişmeyi ve beraberinde alt yapı sorunlarını da getirmiştir. varoşların oluşması bir yana şehirleşemeyen insanları ve yozlaşan insanları da ortaya çıkarmıştır.

1

tarım ve hayvancılık hızla terkediliyor. yakında yemeye bir şey bulamayacagiz.