0

anemi yani kansızlık toprak yeme isteği yapar. yorgunluk ve sürekli uyku haline meyil sağlar. şok oluşumuna kolaylık sağlar. organların yeterli beslenmesi için gerekli kan miktarı engellenmiş olur.

0

kansızlık insanlarda üşümeye neden olur.

1

sürekli olarak kansızlık şikayeti yaşayan biri olduğun için kansızlığın yaratmış olduğu belirtileri çok iyi bir şekilde biliyor ve genellikle yaşıyorum. bir kere kansızlık sorunu yaşayan kişiye kendini sürekli olarak yorgun hisseder ve en ufak bir ani hareketle yaptığı zaman başı döner. gün içerisinde kendini yoracak farklı bir iş yapmamış olsa dahi üstünde sürekli olarak bir yorgunluk hissi vardır ve genelde kansızlık problemi çok yoğun olarak yaşayan kişiler ellerini bile kaldırıp bir şey yapmak istemezler bunlara hali olmaz çünkü.
ayrıca kansızlık problemi olduğu zaman genel olarak de mide bulantısı problemi de yaşanıyor. bununla beraber iştahsızlık sıkıntısı da ortaya çıkıyor kişi yemek yemeyi pek tercih etmiyor yemek gördüğü zaman midesinde bir bulanma meydana geliyor.
ayrıca kansızlık şikayetinden sonra cildin sağlığı da bozuluyor cilt kuruluğu ve tahrişe çok müsait hassas bir cilt ortaya çıkıyor. tırnaklarda kırılma ve güçsüzleşme yaşanıyor.
ayrıca benim çok sık karşılaştığım bir problem de kansızlık sorunun iyice artmış olduğu dönemlerde aşırı derecede saçlarımda dökülme meydana geliyor. bir ara farklı bir hastalığın olabileceğinden şüphe etmişti o derecede tutam tutam bir dökülme bile meydana gelebiliyor.
ayrıca kişide nefes darlığı sorunu da oluyor ufak bir yorulmadan sonra insanın dikkatini kalıyor bu da daha fazla bir yorgunluk hissi veriyor sonrasında.
kansızlık vücudun birçok organını etkileyebileceği gibi gibi zihin sağlığını da etkileyecek bir durumdur. bu rahatsızlık yaşandığı zaman fazlaca unutkanlık meydana gelir ayrıca konsantrasyon problemleri de yaşanır. kişi bir konuya kendini rahatlıkla veremem ve kafası sürekli dalgın olur.
kansızlık gibi bir sorun yaşıyorsanız veya kesinlikle size kurutulmuş ısırgan otu yapraklarının çayını demlemenizi ve gün içerisinde muhakkak en azından bir fincan içmenizi öneriyorum.

0

kansızlıgin yol açtığı sağlık sorunları kansız insanın başı çok döner ve çabuk yorulur . kışın da kansızlıktan normal insanlara göre daha çok üsür.

0

kansızlığın yol açtığı sorunlar arasında üşüme çok mevcuttur .özellikle de kışın çok fazla üşürsünüz ben mesela kışın ellerim çok donar ve mosmor olur.