0

yavruyken aşırılarını tam zamanın yapılmalı, köpek dediğin ne kadar yırtıcı olsada uysal yetiştirmek çok önemli. çünkü bazı insanlar köpek gördüğünde korkmaya başlar. eğitimini iyi verilmesi lazım, eğitim verirken tut oğlum demek bence yanlış bir şey. beslenme konusunda sürekli markalı mamalar değil de yiyecebileceği herşeyi verilmeli. bir insan, köpeği düzgün şekilde besleyemiyorsa köpek besleyecem dememeli. çünkü onlarda da bir can var.

0

öncelikle köpekler, evde hiçbir zaman birkaç saatten fazla yalnız başına kalmasın. aynı bizim gibi çok hisliler. hatta dikkat edin çalışan insanlar köpek beslediği zaman sabah işe giderlerken huysuz olup akşam işten gelince sahipleri bir sevinç gösterisi içindeler. nedeni ise, terkedilme duyguları maalesef. içme suları da muhakkak temiz olmalı sağlık açısından. . dişlerini temiz tutmak ve sert yiyeceklere karşı dayanıklılığını arttırmak için de sert bisküviler veya kemikler vermek gerekiyor.
köpek, şeritli solucan ve pire gibi iç ve dış parazitlere yakalanabilmekte. onlar bizim gibi dillendiremedikleri için düzenli olarak muayene edilmeliler. en azından bu konuda hayvan sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor. gençlik hastalığı ve kuduz gibi hastalıklara karşı aşılarını yaptırmak gerekiyor. tüyleri kısaltılan türler için, canları yakılmadan tüyleri kısaltılmalı.
çeşitli nedenlerden dolayı artık köpeğe bakılamıyorsa ilk tercihiniz yeni bir kişi bulup yeni evine göndermek. yani yeni bir sahip bulmak. biliyorsunuz ki köpeklere çok iyi baktığınızda 17 yıla kadar yaşayabiliyorlar. yeni bir ev ve yeni bir sahip de bulunamıyorsa, her ne kadar acı verici bir olayda olsa, bir veteriner tarafından canı yakılmadan sonsuza dek uyutulması yani hayatına son verilmesi olacak. yoksa sokağa atıldıklarında zaten ev hayatına alıştıkları için kendi doğal yaşamlarına adapte olamayıp yine kısa zamanda ölüyorlar. yani aslında eğer alıp iki üç yıl içerisinde de bırakacaksanız o hayvanı sakın alıp beslemeyin. iyilik yaptığınızı zannedebilirsiniz fakat aslında onlara en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz.

1

özellikle yavru köpek bakımı çok zordur.
ilk 9 ay icinde yavruyu eğitip gereken direktiflerle uysal yetirtirmek şarttır.
bazı cinslerin ilk bir yil icinde aşırı hareketli olması, fazla ilgi istemesi tam bir işkence kıvamına gelebilir.
eger zamaniniz varsa ve gercekten bakmak istiyorsaniz bakin. yoksa kendinize ve köpeğe işkence yapmayin.

1

köpegim yok bakımı konusunu tam bilmiyorum tek bildiğim şey sokak köpeklerine yemek vermek hasta olanları veterinere goturmek

1

köpek bakımı aşısını tam yaptıracaksin yemeğini eksik etmiceksin ona güzel bir eğitim verceksin vala bn köpek bakımı hiç yapmadm ben hayvanları severim ama elliyemiyorum yani bakım nasıl bir bakım kuofre götür :))

0

zamanında düzenli şekilde aşısı vurulmalıdır