0

wikipedia'da olan bilfileri başka sitelerde kolayca bulamıyoruz. direk yazında wikipedia'da çıkıyor. yanlış bilgiler paylaştığı için kapandığını biliyorum. wikipedia bu içeriği kaldırması gerektiğini düşünüyorum ve wikipedia'nın açıklaması gerektiğini düşünüyorum. zaten şuanda vpn ile yada url'ye 0 koyarak açabiliyoruz ama resmiyettede açılması çok hoş olur. proje ve performans hazırlarken öğrenciler için büyük kolaylık oluyor. bu bilgileri hızlı başka şekilde öğrenebileceğimiz başka büyük bir site yok. ayrıca yabancılarda ülkemize gelince wikipedia'dan bazı bilgilere ulaşmak isteyecektir. buda onlar için büyük bir sorun oluşturur. ben kendinde bu sitenin açıklaması taraftarıyım.

0

wikipedia bence yararli bir sitedir tarihte bilmedigimiz seyleri bize acikliyor icatlari bilim adamlarini daha baska bilmedigimiz birsürü şey ama bunlarin yani sirada gençleri kotu yola sokan sinif ayrimciligina zorlayan seylerde mevcuttur cinsel i erikli aciklamalarda mevcuttur devlet uygulamanin kötü yanini tez vurarak uygulamayi yasaklamıştır ama bence wikipedia yasaklanmamali ona bakarsak internetin kendisininde yararli ve zararli seyler vardir bu dunyada iyi de var kötü de var önemli olan iyi olani savunmak iyi yönüne yönelmektir

0

bence kalkmaz. hatta hic kalkmasin. kalkınca gençler kendini her zaman kötü şeylere doğru yöneltiyor . ben bu duruma karşıyım. internetlee insanlara zarar vermek için kullanıyor bu yüzden dolayı bu duruma ben karşıyım. bana katilan da var katılmayan insanlar da vardir. herkesin düşüncesine saygı duyarım. bende boyle bir insanım işte düşüncelerim boyle yani. ama yasaklanan herseyin bir sebebi yani bir olumsuz durumu ortaya çıkardığı icin genellikle bu durumlarda yasaklanma meydana geliyor. yasaklama sonucu her zaman bir sebebi olduğunu söyleyebilirim. bana katilan da var katılmayan insanlar da vardir. herkesin düşüncesine saygı duyarım. bende böyle bir insanim napalim. para kazanmak için uzun uzun yazmak gerekiyor. bundan dolayi uzattıkça uzatıyorum.

0

vikipedi candır bana göre.sürekli baktığım bilgilendiğim bir mecraydı.o kadar çok eksikliğini yaşıyorum ki anlatamam size.umarım en kısa sürede bu saçma yasak kalkar ve bizler vikipediye kavuşuruz.şimdiki duruma bakacak olursak vikipedi yasağı kalkacakmış gibi görünmüyor.

0

öyle bir sitenin yasaklanmaması lazımdı. bildiğimiz ansiklopedi

0

devlet engellemedi vikipedia erişimini. amerika engelledi. araştırıp öğrensek keşke her şeyi. yağmur yağsa recep tayyip erdoğan tükürdü diyecek millet. vikipedia erişimi engellense de w harfinin yanına 0 koyduğunuzda vikizerodan bilgilere ulaşabilirsiniz.

0

en zor nakil o şuanda, teknoloji gelişirse mümkün olabilir

0

sacma sapan kararlar almıs bir hukumetımız var ıken daha cok yasaklar ıle karsılacagız bız.yakında bu hukumet bızım nete gırmemızede yasak getırecektir.

0

eğer sosyal paylaşım platformalrını düzgün kullanırsak ve etkili bir toplu kitle oluşturabilrisek gündem yaratırız ve etkili olur.
ancak böyle olması lazım
yani arz talep oluşturmak lazım ki örnek veriyorum sessiz kalmadıpımızı twitterda duyursak boyle faydalı bir platformun bize getirileinden bahsedersek ve sanatcıalrda destek olursa nedne olmasın açılma ıhtımalı var :)

0

kalkar merak etmeyin elbet yasaklar bir gün kalkar

0

amerika ile bu denli zitlasmalar olduğu sürece ücretli kullanım devam edecektir.

0

bence yasaklanması gerçekten çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.zaten pek fazla kullandığım bir araştırma yaptığım bir yer değildi açıkçası benim için. türkiyeyi kötüleyen bir site gerçekten engellenmesi gereken bir site olduğunu düşünüyorum iyi de oldu bence.araştırma yapacak kişiler genellikle kütüphanelere ya da internet aracı üzerinden arama motorundan daha değerli sayfalara bakabilirler.bunu dert etmenize gerek yok açıkçası orada aradığınız ne varsa diğer sayfalarda da açıkçası var.hiç olmadı bir kütüphaneye gidip kitapların içinde istediğimiz ne varsa bulma imkanınız da şu anda mümkün yani gerçekten. o yüzden bizim böyle siteleri ihtiyacımız olduğunu ben şahsen düşünmüyorum.bunun için hiç üzülmediğimi söyleyebilirim buradaki araştırma yapacak arkadaşlar olsun başka arkadaşlar olsun gidip dediğim gibi şekilde yapılabilir. hiç olmadı internetten videoları izleyerek de kendi yorumlarınızı katabilirsiniz hatta bu konuyla ilgili büyük bir araştırma da yapabilirsiniz tabii ki. hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar hayırlı geceler bol kazançlar diliyorum.

0

bence artık kalkmasida pek kimsenin umrunda değildir neden derseniz eskiden herkes ordan arastirirdi ögrenirdi biseyleri ben saçma buldum kaldırılmasını ama eğer yasak kalkarsa eskisi gibi ilgi görmicektir tahminimce çok büyük bilgi alma yöntemiydi keske hic yasaklammasaydı.

0

ekstra bir durum olmadığı sürece zor görünüyor. atasözümüz ne der di? doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. doğruların kanıksandığı, egoların iki dudak arası emirlere sığmadığı gün o yasak, yasaklar elbetteki kalkacak. ama kısa vadede imkansız gibi görünüyor..

1

uzun bir zaman oldu yasaklanalı sanmıyorum yasağın kalkacağını ama kalksa çok güzel olur çok bilgi verici bir siteydi . araştırmalarımı ben hep oradan yapardım . ve böyle bir sitenin yasaklanması çok saçma geliyor bana .çok yararlı siteydi şuan onun gibi bir site yok faydalanabileceğimiz maalesef.tekrar açılmasını ümit ediyorum.

0

kalkmaz şu aralar çünkü wikipedia hala bir düzenleme yapmaya gitmedi içeriklerinde bundan dolayı izin vermezler aynı paypal gibi önce düzenlemelerini yapıp daha sonra açılması için gerekli kurumlarla görüşmeleri gerekiyor.

0

tüm yasaklar gibi bunun da bir ömrü vardır elbette kalkacaktır.bilginin önünde duracak yasak henüz icat edilmedi.

0

uzun bi suredir kalkmasiysa uzun bi sure daha da kalkacağını dusunmuyorum

0

valla bence kalkması gerekiyor ama biraz zor gibi görünüyor

0

hayir kesinlikle kalkacağını düşünmüyorum. zaten kalkacak olsa şimdiye kadar kalkmış olurdu. o yüzden dolayı bu kadar zaman geçtikten sonra yasağın kalkacağını düşünmüyorum.