1

arkadaşlık, hayatımızdaki en önemli değerlerimizden biri..
gerçekten yanımızda olduklarını bilmek, seni düşündüğünü, kullanmadığını hissetmek, yardımlaşmanın farkını seninle yaşayan, en sıkıntılı günlerinde yanında olması gereken insanlar olmalıdır benim için..
günümüzde her birimizin sayısız arkadaşı var..
kiminle görüşme sıklığımız her gün, kimini ayda bir kere, kimini de yılda bir kaç kez görürüz..
ama yıllarca hiç görmesek bile, gönlümüzde yeri olan çok arkadaşımız vardır. biliriz ki bir gün ihtiyacımız olduğunda gel dediğimizde, iyi ve kötü günümüzde yanımızda olurlar..
en iyi arkadaşlarımı düşününce mutlu oluyorum..
emekliyim ve beraber 20 yıl aynı iş yerinde çalışıp her birimiz emekli olduktan sonra da devam eden.. hatta şöyle diyeyim.. çalıştığımız zamanlarda başlayan her ay birimize gidip oturduğumuz konuştuğumuz günümüz var.. gün deyince öyle paralı falan değil.. sohbet, muhabbet olsun..
bu salı özden arkadaşıma gidilecek misal.. bu gidip gelmeler neredeyse 35 yılı geçti.. benim en iyi arkadaşlarım onlardır.. rabişim, ümranım, özdenim, nevinim, mücellam..
hayatımızda olan iyi arkadaşlarımızı hiç kaybetmemek dileği ile..
aklıma arkadaş filmi geldi.. yıllar evvel lise çağlarımın filmi.. başrollerinde yılmaz güney, melike demirağ oynamıştı..
"bir kıvılvım kopar önce büyüt yavaş yavaş,
bir bakarsın volkan olmuş yanmışsın arkadaş,
dolduramaz varlığını ne ana ne kardaş,
bu en güzel bu en tatlı duygudur arkadaş..
ortak olmak her sevince, derde ve kedere
ve yürümek ömür boyu beraberce el ele..
olmayacak o en içten bakan gözlerde yaş,
bir gün gelir ayrılırsak seninle arkadaş.."
diyordu....

0

arkadaşlık, kan bağıyla değilde can bağıyla bağlanmak demektir. bir insanı ailen gibi görmektir. dertlerini paylaşmaktır. mutluluklarını, üzüntülerini, sevinçlerini, pişmanlıklarını, heyecanlarını, dertlerini, düşüncelerini paylaşmaktır. her zaman dayanışma yapmaktır. et tırnak misali olmaktır.

0

iyi bir şekilde iki kişinin arasında geçen paylaşma yardımlaşma anlaşmayı ifade eder. size en yakın hissettiğiniz kişi arkadaşınızdır.

0

şu an ki işlevinden farklı olarak çıkar ilişkisi değildir. iki taraflı güvene dayanır çoğunlukla sana gıcık olmuştum şeklinde başlar şanslı iseniz ömür boyu sürer.