0

evet burada kazandığımız para zor kazanılıyor ve ben bu parayı biriktirmeyi düşünüyorum ya da ihtiyaçlarım için harcamayı düşünüyorum eğer biriktirirsen bir telefon almayı düşünüyorum o da birazcık zor ama kumbarama atarsan eğer ve çok çalışırsan kısa sürede belki bu hayalimi gerçekleştirebilirim.

0

zor da kazansam, kolay da kazansam neye ihtiyacım varsa oraya harcarim paramı.

0

zor kazanılan para kolay harcanır günlük ihtiyaçlara ek iki kadehte parlatılınca biter gider.

0

zor kazanmak demeyelim de emek vererek kazandığımız diyelim. öyle hemen harcayamıyorum benya o zaman.. tabi ki ihtiyaçlarıma harcadığım zaman ayrı ama mesela birisiyle iddiaya girip böyle tatlı baklava ısmarlatmak da çok şahane oluyor. bedava sirke baldan tatlıdır diye boşa dememişler :d

0

para zaten kolay kazanılmıyor ve kazanılınca da doğal olarak gerçekten ihtiyaca harcanıyor

0

hiç unutmam üniversite yıllarımda yani geçen yıl daha doğrusu her öğrenci gibi bende hem okuyup hem çalışıyordum.cafede aşırı derecede yoruluyordum hem garson hemde aynı zamanda kahve yapıyordum böyle herkesin bildiği kahvelerde değil .çeşit çeşit kahveler falan neyse yine bir gün çok yorgunum ve çalışıyorum akşamı bekliyorum patron maaşları verecek bir nebze rahatlıycam.öyle böyle zaman geçti ve akşam oldu patron maaşları verdi önlüğümü çıkarıp yurda gidecekken kapıdan okulun en zenginleri diyim baya popüler hepsi ve onlarla aram çok iyiydi çalıştığımı bilmiyorlardı beni görence aa melekte burdaymış dediler falan merhabalaştık birazda bizimle otur dediler falan neyse oturdum bu arada 10 günde 1 maaş alırdım buda 200 tl idi .neyse yemek yiyelim dediler bende çok açım tabi yesem olmaz yemesem olmaz baya ünlü cafe ve aşırı pahalı mantar soslu tavuk 50 falandı içecek vs 70 e yakındı ısrar ettiler bende yedim kahve,nargile bilmem ne derken benim hesap geldi 230 ne yapacağımı bilmiyordum ve orda garson arkadaştan borç para aldım üstünü tamamlayıp ödemiştim gerçekten zor zoruma gitmişti yurda gidene kadar ağlamıştim resmen.kazandığım parayı yine aynı yere geri vermem bana baya koymuştu.o günden sonra orda çalışmayı bıraktım ve gitmedim okuldan ve yurdumdan uzak bir yerde çalışmaya devam ettim şimdi hepiniz diyeceksiniz ki çalışmak ayıp mı hayır değil ama bu insanlar biraz tuhaftı çalışıyorum deseydim bir sürü laf söylerlerdi falan hiç uğraşmak istemediğimden söylemedim.

0

gerçekten ihtiyacım olan yerlerde ailem için harcarım

1

zor kazandığım paraya eğer ihtiyacım varsa öncelikle bunu gıda için harcarım.. eğer sağlık için bir harcama gerekirse buraya da harcayabilirim. bunların dışında çok çok istediğim elzem bir ihtiyaç var ise benim ya da eşimin ya da çocuklarımın buna da gözümü kırpmadan harcarım. para sonuçta zaten kolay kazanılmaz ki bizim ülkemizde.

0

harcarken çok düşünürüm herhalde sonuçta zor kazandıysam bir gel git yaşarım,en doğru yere harcarım.

0

spor veya lux bir otomobil olabilirdi. :)

0

kolay harcayamam muhtemelen yatırım için saklarım o parayı.