0

kadın olmak zordur tabii ki de. çünkü kadın her şeyi sorumluluğu olan yemek pişiren, çocuk doğuran, her türlü şiddete karşı hala daha kocasıyla olan yani birçok yönden kadın her şeyi çok zordur.erkek olmanın pek bir zorluğu yok diye düşünüyorum sadece askere gidip geliyorlar artık bedelli askerlikte çıkınca 20 gün yap gel ne güzel ya hayat vallahi onlara güzel. dünyada erkek olmak varmış ama maalesef ki kadın olarak doğduk. yapacak bir şey yok.o yüzden kadın olmak her yönden çok zordur artık bu türkiye'de kadınların aşırı bir şekilde hiçbir şey kalmadı değeri kalmadı.

0

türkiyede kadın olmak zordur. kımse yalnız bı kadını rahat bırakmaz.

0

galiba kadin olmak daha zor cunku sorumluluklari bi erkege gore daha cok

0

kadın olmak daha zor. bir kere hamilelik. doğum anında o kemiklerin durumunu düşünsene. o sanci kemikleri kırabilecek düzeyde. o sancıyı erkeklere ver bakayım. kimse kendini kandırmasın gucluyuz diye.

0

cinsiyetlerin her ikisinin de ayrı ayrı zorlukları vardır. fakat maalesef ki türkiye'de, şiddetin ve zor kullanmanın yaygın olduğu bu yıllarda kadın olmak en zor şeydir. kadına şiddete her zaman hayır!

1

aslında iki tarafında birbirinden farklı zorlukları vardır. öncelikle kadın olmanın zorluklarına değinelim. kadın olmak özellikle bizim ülkemizde ayrı bir zor. örneğin gece yolda yürüdüğü zaman kadın, kendini bilmez bir hemcinsim tarafından küfür ve tacize maruz kalabilir. insanlıktan mahrum kalmış bir koca tarafında dövülebilir hatta öldürülebilir. bunlar ve daha niceleri kadın olmanın zorluklarını içerir.
erkek olmanın da tabiki zorlukları vardır. durumu olmayan bir erkek sürekli çalışır ve evli olduğu zamanlarda sabahını akşam edene kadar çalışır ve eşine çocuklarına ekmek getirir. evin direğidir, eve ekmek getirir. aslında genel olarak baktığımız da kadın olmak erkek olmaktan birazcık daha zordur. bunu bir erkek olarak söylüyorum. lütfen kadınlarımızı dövmeyelim onlar birer anne veya anne adayları. cennet annelerin ayağının altındadır.

1

her insan her iki tarafında bir çok zorluğu var diyor ama bence kadınlar erkeklere oranla daha fazla zorluk yaşıyor kadın olmak bence daha zor en büyük nedenlerinden bir tanesi de bütün yük onların omuzlarında çocuk bakımı ,ev temizliği koca derdi ,çocuk derdi ,doğum,yemek vs bir çok konuda çok büyük zorunluklar yaşıyorlar o yüzden işte cennet annelerin ayaklarının altındadır.

0

tabiki kadin olmak cunku her isten kadin sorumlu

0

bence her ikisinin de kendince zorlugu var erkegin calismak gibi bi zorunlulugu kadinlarin ise ev temizligi yemek cocuk bakmak gibi bi zorunlulugu var.

0

iki cinsiyetinde birbirine göre güzellikleri ve zorlukları var. erkek dışarda zorluk ile kadın evinde zorluk ile yaşar , kimse kesin bir şey söyleyemez kadınlık zor yahut erkeklik zor diye. ve ben imam şamil’den şu sözü biliyorum ki, “adam adamsa, kadın kadındır”.iki cinsiyetin de kendi özelliklerini koruması gerekir , birbirine benzeyemez. allah kadına benzeyen erkeği ve erkeğe benzeyen kadını lanetlemiştir.

0

bu hayatta her zaman kadın olmak çok zor erkek sokağa gece çıkabilir ama kadın cikaamz ya tacevuze uğrar yada tacize yada öldürülür. kadın olmak çok zor ev işi yapmak kolay birşey değil çocuk bakmak kolay birşey değil . erkeklerinde kendine göre bir zorluğu var ama kadın olmak daha zor yani

0

erkek olmak daha zor diye düşünmekteyim çünkü evlenilen bayan ile aramdaki ilişki her ne olursa olsun erkek bütün yükü sırtına sırtlamak zorundadır. tabi bu soruyu kızlara sordum zaman kız olmak daha zor diyeceklerdir. bir bakıma da haklılar çünkü onların da kendine göre çeşitli sorunları var. her ay düzenli olarak oldukları hastalık makyaj saç kıyafet istekleri bir türlü bitmiyor sonuç olarak bu da onları daha zor kılıyor

0

erkek olmak da kadın olmak da kendine göre zordur.fakat kadın olmanın dezavantajı daha fazladır.kadinlar toplumda daha güç durumda bulunduğundan daha zordur bana göre diyebilirim.