0

sınav dönemine yakın tarihlerde çok daha öncesinde çalışmak ve konuyu tekrar etmek oldukça önemlidir böylece sınav dönemine de hazırlık yapmış olursunuz. sınav dönemine yakın çalışmaların sıklığını daha artırır daha çok çalışarak bu düzeni sağlayabilirsiniz. özellikle sık sık ara vermeniz faydalı olacaktır anlayarak çalışmanız gerekir. okuduğunuzu alamazsanız eğer ara vermeniz ve kafanızı dinlendirmeniz gerekir bu bakımdan da ara vermek dinlemeniz açısından iyi olacaktır. birde uyku çok önemlidir sabahlara kadar çalışmayın lütfen bir çok insan bu hataya düşüyor. geceleri sabaha karşı çakılıyor uykusuz kalırsanız hiçbir şey anlamaz ve verim alamazsınız okuduğunuz şeyden çalıştığınız dersten bu bakımdan düzenli uyku şart. birde ayakta çalışmayı deneyin bu çok faydalı oluyor daha akılda kalıcı oluyor hafıza bakımından okuduğunuzu dçanlayarak okumaya çalışın yoksa kafanızı vermediğiniz zaman boşuna çalışmış oluyorsunuz brşde sessiz bir ortamda çalışmanız sizin için daha faydalı olacaktır. ses olduğu zaman rahatsız olabilir ve konsantreniz bozulabilir buna dikkat ediniz. son olarak da geceleri çalışmanız yani yatmadan önce çalışmanız aklınızda o konuyu daha kalıcı hale getirebilir. beyin uykuya daldığı zaman gün içinde yaptıklarını tekrarlar genellikle geceleri çalışmanız da dize fayda sağlar. uyku çok önemli bunu unutmayınız.

0

sınav döneminde konulara en baştan çalışırım.ilk önce konuyla ilgili internetteki videoları izlerim,sonra meb kitabından çalışırım,son.olarak okulda tuttuğum defteri okur test çözerim.

0

sınav döneminde planlı programlı bir çalışma ile çalışmamı yaparım

0

sınav tarihine kadar ne kadar zamanım var bakıp, ona göre bir çalışma planı hazırlarım. bütün derslerimi sınava 1 hafta kala bitecek şekilde ayarlarım ki son hafta hem dinlenme hem de tekrar için zamanım kalsın.

0

sınav gününden önce notları çıkarırım sınav gecesi sadece özetlediğim notlara çalışır adeta hatim ederim noktası virgülüne ezberlerim.

0

bol bol test çözerim bunun daha etkili oldunu söylüyolar.burdaki hocalarim faydasinida gördüm tavsiyede ederim.

0

genellikle o gece hiç uyumam, bir miktar alkol alarak hazırlanıyorum. kafam daha iyi çalışıyor ama keza kendimi kaybedip de biran için bile olsa uyuklarsam çalıştıklarıma dair kafamda bir gram bile bilgi kalmıyor.

1

sınav döneminde youtobeden çok video izlerim.ve izlediğim notlardan mutlaka bol bol notlar yazarım.bir de derse bağlı olarakta ayrı ayrı soru çeşitlerine bakarım.mutlaka çok test çözmenizi öneririm.çünkü test çözdüğünüzde daha çok soru çeşidi görürsünüz ondan dolayı daha güzel olur.

0

interaktif bir calisma daha iyi olabilir diye dusunuyorum internette ders anlatimi yapan siteler mevcut akild daha kalmasi icin bilgisayar uzerinden bir calisma daha manfikli geliyor bana.eger ders sozel ise kisa kisa notlar yazarak daha da verimli olacaktir

1

önce anlamadan oku sonra özetle anlayarak al, sonra tekrarla sonra sınava gir.