0

cevapları okuyunca türkiye'nin okuma oranını bu arkadaşlar gideriyormuş zaten. allah zeval vermesin sizlere. büyük saygı duydum. ben bir ayda kaç kitap okunabilir tahmini bir şey söyleyeceğim. şimdi yukarıda gördüm ki ayda otuz diyen bile olmuş. günde bir kitap demek ki bu bence kitap sayılmayacak kadar sayfası azdı. okumak için okunmayacaksa eğer en fazla bir ayda yedi kitap sindire sindire okunur diyorum.

1

ben bir defa okuduklarimdan örnek verecek olursam bir ayda yirmi kitap okuduğumu hatırlıyorum.çoğu ince kitaplar idi.fakat çok sayfalı da var idi.buna rağmen daha fazla okuduğum aylar da olsa da beş altı fazla idi bu rakamdan.istenirse kırk kitap bile okunur diye düşünüyorum.

1

kişiden kişiye değişmekle birlikte ben bir ayda yaklaşık otuz beş kadar kitap okuduğumu biliyorum tabii gözlerim bozuldu kitapların çoğu beyaz sayfalı kitaplar olduğu için ama çok daha umrunda değildi açıkçası . ben kitap okumayı ve bir şeyler yazmayı çok sevdiğim için bir ayda en fazla otuz beş kadar kitap okumuştum . bunu belirli periyotlar halinde yaptım ve kitapların kalınlık ve inceliğine göre değişiklik gösterebilir . kişinin okuma ve algılama hızı da bunda büyük rol oynar bir insan bir kitabı okumak için okumamalı tam aksine bir kitaptan kendine pay çıkararak bir şeyler öğrenmeyi amaç haline getirmeyi başarmaladır. önemli olan bir kitabı dolu dolu okumaktır. kitapların bilgi birikiminin daha fazla edinilecek kitaplar olmadı okumayı daha uzun bir zaman dilimine yaymanız anlamına gelebilir bir kitap eğer ki olay üzerine yazılmış ise okuması diğer kitaplara yani bilgi içerikli kitaplara göre daha kolaylık gösterebilir . günde en az üç yüz sayfa kitap okuyorum ve okuma hızım biraz daha fazla normal insanlara nazaran

1

hafta da ortalama 1 kitap bitirsek ayda toplam 4 tane kitap bitirmiş oluruz devamlı okuyan biriysek ayda 10 tane bile okuruz.

1

ormancı bey,kitap sayflarına göre değişir.mantıklı düşünün kitap sayfası az olursa 2-3 tane okuyabilir ama sayfa sayısı fazla olursa 1 taneyi bile zor okursunuz.