0

yahu sen ona niye takılıyorsun. ibadet için yapılan kuralar caizdir :)
geçen gün sigara haramdır dedi diyanet ama imamların yüzde yetmişi sigara içiyor. göz göre göre harama giden kişinin ardında namaz mı kılınır?

0

şans oyunlari caiz degil cunku haketmeden caba sarfetmeden kazaniliyor. emek vermeden oluyor. ama hac bi sans oyununa benzetilmemeli bence herseyin bir sistemi var cunku haca gitmenin sistemidir öyledir yani. nasip meselesi arkadaşlar

1

şans oyunları ile kura çekimi aynı şey değildir şans oyunları için belli bir miktar para yatırıyorlar ve daha çok kazanmak için oynuyorlar hac ise belli bir sınırlama oluyor ve kurada ismin çıkarsa paranı yatırıyorsun hacca gidiyorsun. yani başka bir örnekleme yaparsak memur alımı veya öğretmen alımında da kura yolu ile alımlar yapılıyor yani o memur veya öğretmen kura sonucunda kazanır o işe başlarsa ömür boyu o para ona harammı olur birde böyle düşünün.

0

çünkü haccın bende bir kapasitesi var buna da haksızlık edilmemesi amacı ile kura ile göndermek caiz oluyor

1

düşününce aslında o kadar mantıklı ki düşünsenize birinde para kazanıyorsunuz bu dünyalık bir avantaj, diğerinde ise hacca giderseniz büyük sevap kazanıyorsunuz bu ise sonsuz hayat için, çok büyük bir avantaj ve kura ile seçiliyor. bazı insanlar yaşlanana artık elleri ayakları tutmayan kadar o kurslardan çıkmayı bekliyor ve gidemiyor. bir nevi o insanların hakkı gasp ediliyor. karmaşık bir konu o yüzden tabiki gitmeye niyet etmek çabalamakta çok önemli bir konu ama gitmek apayrı bir şey.

0

ikiside farklı sen şans oyunu oynuyorsun helal olunuyor anca kendi çalıştığın kazandığını ,alın teri döktüğün para helaldir . hacda sınırlama var yani çok giden insan var ondan kura çekiliyor.

0

limit sınırlaması var hac da ancak diğeri ise para yatırıp kazanç elde etme var ikisi farklı şeyler