0

oncelike cocuklarin mideleri ile kendi midemizi asla kiyaslamayalim. cunku bir cocugun midesi ne kadar yemek alabilecek ki zaten. bebeklere mama yedirdigimiz zaman birl hstirlarsiniz, belli bir yedirmesen sonra agzindan cikarmaya baslar yemegi. cikarmaya baslaraa anlayin ki midesi doydu. ama bizim milletimiz bunu anlamiyor iste. o tabaga hazirladiklari mama illa bitecrk. o yuzfen cocuklar yemek yemek istemiyorlarsa "yemek ye!" diye zorlanmamali. zorlanmadigi gibi yemek duzenini de belirli bir duzene oturtmak istiyorsaniz kki ogun arasinda asla birsey yedirmeyin. hele ki abur cubur. ve haftada bqzi oduller konularak da yemek yemelerini duzene sokabilirsiniz. haftada bir mesela bir hafta burger yemeye goturebilirsiniz. ya da bir diger hafta parka, lunaparka filan goturulebilir. birde cocugunuzu en iyi siz taniyorsunuz. belirli bir duzene oturtmak istediginiz zaman cocugunuzun en sevdigi yemekleri sadece belirli ogunlerde (yani oglen temegi, aksam yemegi gibi) yapabilirsiniz.

0

bence yemek yemek istemiyorsa zaten ısrar etmeyin bırakın o an yemesin ama sizde kendiniz birazcık bir kural koyun şimdi canın istemiyorsa daha sonra hazırladığım vermediğim yiyeceği yemelisin demelisiniz.zaten 1.sınıfa giden çocuğa yemek yeme alışkanlığı hemen kazanılmaz.zaten midesi çok küçük daha onların o yüzden canı istediğinde zaten çocuk yemek yemek isteyecek.özellikle de çantasına okulda yemesi için veya sürekli yanında birşeyler bulunsun.yiyecekler hazırlayabilirsiniz böylece çocuk en azından acıktığında çantasından alıp yesin.

0

ebeveyn olarak yaptığımız çok büyük bir yanlış var. zaten o çocukların midesi ufacık ama biz yemeleri için zorluyoruz. sanki kocaman mideleri varmış gibi. kendi haline bırakırsak aç olduğu müddetçe yemeğini yiyecektir.

0

belli saatler dışında yemek vermeyin. yiyorsan ye. yemiyorsan şu zamana kadar yemek yok de. bir iki defa onu yap. aç kalınca ve yemek bulamayınca alışkanlık kazanacaktır

0

eğer çocuğunuz yemek yemek istemiyorsa, onu asla yemek yemeğe zorlamayın. bütün doktorlar bunu der. aç olsa yer der. eğer çocuğunuzun gelişimi ve sağlığı yerinde ise çok yemesi için üstüne varmayın.
bahsettiğiniz yemek yeme alışkanlığı, çocuğun sofra kültürünü kazanması açısından ise, yani kendi başına yemesi gibi, bence geç kalmadınız mı? 4-5 yaşında çocuklar kendi başlarına yemek yemeyi öğrenmeye başlarlar.
ama sanırım siz çocuğunuz iştahsız o yüzden bunu sordunuz.

0

aslında ona kendisinin yiyebileceğini ve ona o güveni tamamen vermemiz gerektiğini düşünüyorum. eğer yere dökse dahi kızmamak gerekiyor. bunun için evde belli öğünlerde tamamen kendisine bırakmamız gerekiyor diye düşünüyorum.