0

patates kızartması yapmak için kullanılacak patatesler cipslik patates olmalıdır. önce kabukları iyice soyulmalıdır, soyulan patatesler bol suyla yıkanıp, ince ince doğranmalıdır. bu arada derin tavaya ya da fritöze bolca ayçiçek ya da mısır özü yağı konulmalı, yağın kızarması beklenilmelidir. bu arada ince doğranmış patatesler tuzla harmanlanmalıdır ve kızgın yağın içine atılmalıdır. kızardıktan sonra patatesler çıkartılmalı, geri kalan patatesler kızgın yağa atılmalıdır. afiyet olsun.

0

en başta daha önce kullanılmış yağ kullanılmamalı. her kızartma sırasında yağı tazelemenin faydası var. faydası var değil hatta kesinlikle böyle yapılmalı. küçük ve derin bir tencereye patatesin üzerini örtecek kadar yağ konulmalı. aksi halde rengi kararmaya başlıyor. yada yapışabiliyor. marketlerde satılan patates sosları kullanılabilir. cips tadını birebir veriyor.

0

pateteslerin kabuğu bi güzel soyulup biraz suda bekletilir ( nişastası çıksın diye siz bekletmesenizde olur) istediğiniz şekilde doğranır en çok uzun uzun parmak patates sekli tercih ediliyor sanırım biraz derin olan tava ya da tencereye ayçiçek yağı koyulup altı yakılır, yağın iyice ısınması , kızması beklenir tek dilim patatesi yağın için koyup yağın yeterli ısıya gelip gelmediğini anladıktan sonra yağın mikatarını aşmayacak kadar patates eklenir ve çıtır çıtır kızarana kadar pişirilir çok karıştırlmaz yoksa kırık kırık olur patatesler. yağ kızmadan patates eklenirse hem yapışık olur hemde çok yağ çeker

0

patatesleri soyup güzelce dilimledikten sonra önceden kızdırılmış olan yağa atıp 2-3 dakika bekletirseniz olucaktır umarım :)

0

ilk olarak patatesler soyulur sonra ben suda bekletiyorum nişastası gitsin diye ocağa koyduğumuz tavanın içine yağ koyup yağın kızması beklenir yağ kızdıktan sonra 1 tane patates atılıp kızıp kızmadığınl anlarım kızdıysa tavanın alabiliceği kadar patatesleri içine atarım üstüne tuz atarım ve ondan sonra üstünü kapakla kapatıp pişmesini beklerim arada alt üst yaparım patatesleri çiğ kalmasın diye piştikten sonra servise hazır hale gelir

0

soyulup doğranan patates kızgın yağda kızartılarak patates kızartması yapılır

0

ben once patateslerin kabugunu ince ince soyuyorum ve cubuk gibi kesiyorum.içine tuz ilave edip karıştırıyorum.sonra kızdırılmış yagin icine atip kizartiyorum.ama ateste yapildiginda tadı daha bir lezzetli oluyor

0

kalvaltı öğünlerimizin baş tacı çocukların yetişkinlerin vazgecemediği patates kızartması her zaman ön planda yer alır. patates kızartması yaparken taze olarak seçilmiş patatesler her zaman lezzetli olur. yapım aşamasında patatesleri bol suda yıkayıp sonra bıçak yardımı ile dilediğimiz şekilde keserek uygun bir tavaya yağı kızdırıp kızartmak olacaktır. maksimum 25 ila 30 dk arasında kızarırlar.

0

önce patatesler soyulur ve ince ince doğranır.iyice yıkanıp suyu süzülmesi için beklemeye alınır.bu arada tavaya sıvı yağ konur. ocakta yağın kızması beklenir.yağ kızınca patatesler tavaya atılır.bir iki kez çevrilir.kızardıktan sonra tavadan alıp afiyetle yiyebiliriz.üzerine biraz tuz ,ketçap atılabilir.

0

öncelikle ocak açılır ve kızartma tavasına yağ dökülür ve kızması için ocağa koyulur ardından patatesler soyulur yıkanır ve tuz ile marine edilir ardından ocağa atılır hafif sarı rengi turuncuya dönerken ocaktan alınır.

1

patatesler özenle doğranır ve tavanın birine de yağ dökülür ve kızdıktan sonrq üstüne patatesleri attıktan sonrq belli aralıklar la bakarız ki yanmasın 15 dakika sonra önümüzde hqzır bi şekilde karşımızda olur.

1

patatesleri güzelce soyarsınız, daha sonra sonra yikarsiniz ve eşit şekilde güzelce dilimlersiniz. sonra tekrardan yıkar ve suyunu güzelce suzdurursunuz. daha sonra daha öncedönceden odun ateşinde tavada isittiginiz ayçiçek yaginin içine patatesleri dökersiniz. mümkün oldukça yağ patatesleri yuzdurecek miktarda olmalıdır az olduğunda hem güzel pismeyecek hem de geç pismesine neden olacaktir. patatesleri kızarana kadar kesinlikle almıyoruz. arada bir karistirabilirsiniz. sonrasında kızaran patatesleri delikli suzgec ile alıp yağını sürdürüyoruz. sonrasında tabağa yerlestiriyoruz. kızartma işlemi bittikten sonra üzerine yoğurt gezdiriyoruz. ve başka bir tavada kizartmis olduğumuz acili domates sosunu üstüne gezdiriyoruz. afiyet olsun.

1

patatesler soyulur, kızartmalık doğranır. soğuk su dolu kaba konur. içine sirke ve tuz eklenir. bir süre bekletilir. tencereye bol sıvıyağ konur. yağ iyice kızdırılır. patatesler kurulanip yağa atılır. sapsarı olup kizardiklarinda yağdan alınırlar. afiyet olsun :)

2

patates kızartması için malzemeler yağ ocak ve patatestir.patatesleri güzelcene kesiyoruz arkadaşlar.kabuklarından felan kurtuluyoruz.sonra güzelcene dilimliyoruz.fazla büyük dilimler olmasın dikkat etmeliyiz.sonra tavamıza koyuyoruz yağımızıda yeterli miktarda atıyoruz.sonra mutlaka bi 10 20 dk geçicek şekilde bekliyoruz sonrada güzelcene afiyetle yiyioruz.

0

soyulmuş patatesleri kızgın yağa atıp kızartırsak patates kızartması olur