1

havuç çorbası görüntü itibariyle de hoş olan lezzetli çorbalardan biridir. bu çorbayı yapmak için gerekli malzemeler ise şu şekilde,
3 adet havuç
1, 1 buçuk su bardağı kadar su
üç buçuk su bardağı tavuk suyu eğer tavuk suyu sevmiyorsanız bu oran kadar normal suda ilave edebilirsiniz.
çorbamızın terbiyesini yapmak için ise.
bir yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
iki dolu çorba kaşığı un
sıvıyağ, tuz ve karabiber
üzerine yakmak için tereyağ ,kırmızı toz biber veya nane kullanabilirsiniz.
tavuk çorbamızı yapmak için önce avuçlarımızı rendeleyip tencerenin içinde yağ ile kavuruyoruz. kavrulan havuçların üzerine tavuk suyu ve normal suyunu ekleyerek haşlıyoruz. havuçlar haşlandıktan sonra mutfak robotu ya da blendırdan geçirerek çorba kıvamını veriyoruz. ayrı bir tencerede ise çorbamız için gerekli olan terbiyeyi hazırlıyoruz.terbiye yapmak için onun kokusu gidene kadar sıvı yağ ile bir tencerede kavuruyoruz ardından üzerine süt ilave ederek yumurta sarısını da ekleyerek sürekli olarak karıştırıyoruz.yaptığımız terbiyenin topaklanmaması gerekir bu yüzden karıştırma işlemini ihmal etmeyin. diğer tencerede hazırlamış olduğunuz avuçlarının içine terbiyesini yavaş yavaş ilave ediyoruz. birkaç dakika terbiyeli havuçların karışması için devamlı karıştırarak kaynatıyoruz. sonrasında ise kıvamına göre du eklemesi ya da tavuk suyu eklemesi yapabiliriz.ardından tuzunu ve karabiberini de ekleyerek birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatabiliriz.bir tavada tereyağı ve kırmızı toz biberi yakarak çorbamızın üstüne dökersek hem hoş bir görüntü elde etmiş hem de güzel bir koku ya da sahip olmuş oluruz.

0

malzemeler:
5 6 havuç
1 soğan
1 patates
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat

üzeri için ; krema
kabak çekirdek ici
karabiber
tuz
frenk maydonozu

yapılışı ; havuç soğan ve patatesin kabuklarını soyup, küçük doğrayıp geniş bir tencereye alin.
üzerine ayçiçek yagi gezdirip orta ateşte 5 6 dakika kavurun.
sıcak suyu ilave edip ruz ve baharatlarla tatlandirin.
ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

ocaktan alıp pürüssüz kıvam oluncaya kadar blendirdan geçirin.
servis kaselerine paylaştirin.
üzerine krema gezdirip, kabak çekirdeği ve frenk maydanozu ile süsleyin. karabiber serpilir sıcak servis yapılır.
çok lezzetli ve çok sağlıklıdır.

0

daha önce hiç havuç çorbası yapmadığım için bilmiyorum

1

çok nadir yaptığım çorbalar arasında havuç çorbası ne kadar kolay görünse de bana hep bir zor gelmiştir. neyse konuyu dağıtmadan anlatmaya başlayayım.
iki tane havucu iyice yıkayıp soyuyoruz. rendeledikten sonra çok az bir yağla tavada soteliyoruz. ardından havuçları bir tencereye alıp üzerine üç su bardağı kadar su ekleyip iyice haşlıyoruz. haşlanan havuçları blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz. ayrı bir tencere de yarım çay bardağı unu ve zeytinyağını unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. bir su bardağı sütü una yavaş yavaş ekliyoruz tabii bu esnada karıştırmaya devam ediyoruz. bir adet yumurtanın sarısını içine koyup tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz. tamamen karıştırıp hiç topak kalmayınca ocağın altını kapatıyoruz. havuç püresinin altını açıp yavaş yavaş yaptığımız terbiyeyi eklemeye başlayalım karıştırmayı asla bırakmıyoruz bu arada. biraz tuz biraz karabiber ekleyip kıvamına bakıyoruz eğer çok koyu gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. servise hazır hale geliyor. servis sırasında kaselere kırmızı pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. ben öyle daha çok seviyorum. afiyet olsun. :)