0

çocuğun ne izlediğine ne kadar süre izlediğine göre değişir, çizgi filmler çocuklarımızın hayal dünyaları genişlesin diye farklı açılarda düşünebilsinler diye, onların dünyasına göre rengarenk animasyoınlardır, fakat, şiddeti , kavgayı, kıskançlığı, yalan söylemeyi gösteren çizgi filmlerde var maalesef çocuğumuza izletmeden önce mutlaka dinlemeli ve izlemeliyiz elbette faydalı olan öğretici olanlarıda var ama uzun süre izlememesinde fayda var , asosyallik. göz hastalıkları, iletişim güçlüğü oluşabilir

0

uzun süre televizyon başında bırakılmaları çocukta asosyalliğe yol açabilir.

0

yabancı firmalar tarafından yapılan çizgi filmleri kesinlikleri çocuklarımıza izletmememiz gerekiyor. çizgi filmler çocukların hayal dünyasını genişleten bunu yaparken eğlendiren ve öğreten animasyonlardır. tabi belirli bir izleme süresi verilmelidir. günde 5 saat izletilmemeli. bu duruma bir kota koyulmalıdır.

1

hangi tarz izledikleri ile ilgili bence trt çocuk daki çizgi film lerin gerçekten faydalı olduğuna inanıyorum benim 6 yaşında bir kız çocuğum var bazen öyle bilgili şeyler anlatıyor ki şaşırıp kalıyoruz babası ile birlikte nerden öğrendiğini sorduğumuzda ise çizgi film den dediğinde şaşırıyoruz telefon verip beyin hücrelerini öldürmelerini izlemekten ise çizgi film izleyip bilgi edinmesi tabi ki tüm ebeveynlerin tercihidir bence ...

0

çizgi filmlerin hepsi çocuklar için faydalı değildir malesef evet öğretici olan çizgi filmler izlenilebilir. ancak çoğu çizgi film altında bir çok imge barındırmaktadır. günümüz de bir çok ülke de olduğu gibi bizim ülkemizde de bazı çizgi filmler zararlıdır ve çocukların izlemesi sakıncalı olabilir. farkında almadan bilinçaltına itilen çizgi filmler de bir çok ibare barındırabiliyor. yani biz bunun farkına varamıyoruz bazen. veya farkına varıyoruz ama önemsemiyoruz. bu yüzden sadece öğretici belli çizgi filmlerin seyrettirilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. her çizgi film çocuğa iyi gelmeyebilir. çünkü vizgi filmlerin altında yatan bir sürü şey olabiliyor.

0

yararlı olanları da var fakat zararlı olanlar da var ben daha çok zararlı olduğunu düşünüyorum çünkü çocuklara cinsellik yönünden kötü örnekler aşılıyor. tabi eğitici olanlar da var .çocukların ders çıkarmasını sağlayan ve çocuklara eğitici olan .çocuklara birşeyler öğreten çizgi filmlerde var.

0

olumlu yönde eğitici öğretici çizgi filmler faydalıdır.

0

yararlı olanında var şiddeti göstereni de çocuğun gelişimi açısından önemli

0

ders verici ufak çaplı çizgi filimler tabiki yararlıdır.aynı zamanda çok küçük yaşta çocuklar için televizyonu açmak,televizyonu göstermek renk algısı açısından iyidir.

0

ben hiç birine yararlı bulmuyorum bir buçuk yaşında kızım var şahsen hiç televizyon çizgi film izle etmiyorum benim için zor oluyor ama izle etmiyorum onun için bir flash aldım ve flash a kısa dini ilahiler videolar yüklüyorum canın sıkılınca onları izletiyorum çok isletmem bu televizyonu alışmaması için genelde oyun oynatmaya çalışıyorum hem eğlenip hem öğrenmesi için yoksa benim için televizyon izlemesi çok kolay olur onu alıştırırsan ben işimi yaparken o televizyonun başında olur benim işime gelir fakat çocuğum çok zarar da olur bu nedenle her şeyi onun için yapmak zorundayım çok çabalıyorum benim fikrim bu

0

yararlı olan var olmayan var çoğu yabancı menşeili çizgi filmler subliminal mesaj içeriyor bu yüzden seçici olunmalı eğitici olanlar tercih edilmelidir.

0

çizgi filmler faydalı olsa da çocuklara aşıladığı bazı zararlı durumları da vardır. özellikle çok küçük yaşta izletilen çizgi filmler çocukların hayal dünyasını daraltıp düşünmesini engelliyor.

0

çocukların çizgi film izlemelerinde herhangi bir zarar görmüyorum yani bana göre zarardan çok yararlı ne gibi yararları var derseniz de bir çok çizgi film eğitici öğretici içerik barındırıyor.çocuğun gelişimi için önemli olan bir taraf.ülkemizde özellikle yapılan çizgi filmlerin çoğu eğitici oluyor.bence türkiye bu konuda oldukça iyi.kötü olan tek yanı bence bağımlı olmalarıdır.nasıl bağımlı dersenizde küçük bir örnekle anlatmak isterim manevi ablamın minik bir kızı var ve hiç bir şekilde yemek yemez yemek yediği tek yer çizgi film karşısında.çocuk televizyona dalınca annesi zorla ağzına tıkıştırıyor.hiç fark etmiyor çocuk ve zorlada olda yutuyor ama o televizyon kapanırsa asla yemez.bağımlılık yapması bence kötü olan yanı.ama benim kendimce fikrim zarardan çok yarar teşkil ediyor.çoğu çizgi filmlerde şarkılar olur ve bunu izleyen çocuk bu şarkıları ezberlemeye başlar buda onu zihinsel yönden geliştirir.

0

faydalı olan da var olmayan da vardır. bazı kanallar epey faydalı çizgi filmler üretiyor.trt çocuk bunun en iyi örneğini gösteren bir kanaldır.orada epey kaliteli çizgi filmler ve konuları var.ben devamlı onu izletiyorum.

1

çizgi filmler bana göre hayatın fantastik yönünü ortaya koydukları için, asla vazgeçilemeyen şeylerdir. büyük, küçük herkes izler. mücadele, azim ve iyilik, hayallere inanmak.. hayatı anlamak ve fark etmek istiyorsak ona üç yaşındaki bir çocuğun gözleriyle bakmamız gerekir. o yüzden çizgi filmlerin zararlı olduğunu düşünmüyorum. genel olarak ülkemizdeki çizgi filmleri değerlendirirsek çok seyretmedim ama rastladıklarımdan yola çıkarak bahsetmek isterim. (benim görüşümdür sadece) ülkemizdeki türk yapımı çizgi filmlerin çok pedagojik kriterlere uygun olduklarını düşünmüyorum. istanbul muhafızları diye bir çizgi film, şiddeti ve yanlışı çocukların gözünden hiç eksik etmiyor. ama iyileri de var tabii, planet çocuk, disney chanel, kids bildiklerim. özünde iyidir çizgi filmler, güldürür. çocuk olma hevesinizi canlı tutar.. içinizdeki çocuğu sizde seyrederseniz kaybetmezsiniz.

0

şimdiki çizgi filmler çok eğitici birçok şeyi öğrenebilirler diye düşünüyorum tabii fazla izlememeleri şartı ile televizyona alışmamaları daha doğru olan bence.

0

fayda verici bilgilerede sabip yani bir çocuğun konuşma hızını etkiler diye düşünüyorum birde zararlı yönü nasıl olur çocukları televizyona bağlaması olumsuzluğu bence.

0

çizgi filmler çocuklariçin faydalıdır. çünkü hayal kurma yeteneğini güçlendirmeye yardımcı olur.

1

çizgi filmler çocukların için elbette faydalıdır. yalnız filmin mahiyetine göre değişir. bir bakugan, benten ya da buna benzer çizgi karakterler çocukları için oldukça zararlıdır. çünkü bu filmler tamamen silahlı, düşman yaratan ve vurdulu kırdılı filmlerdir. bundan dolayı çocuğun izlediği filmler önemlidir. eğitici olan çizgi filmleri tercih etmek daha doğru olacaktır.

0

bana göre çizgi filim ,çocuklar için faydalı ,zararı olduğunu düşünmüyorum.