0

peynirli iç harç hazırlamak için, peynir çatal yatırımıyla ezilir, içine ince kıyılmış maydanoz eklenir.

ici hazırladıktan sonra hamuru için su haricinde gereken malzemeleri kaba alırız.
üzerine azar azar su eklenerek biraz sert kıvamlı bir hamur elde edilir.

yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için beklenir.

hamur mayalandiktan sonra 5 eşit parçaya bölünür.

her bir beze oklava yardımıyla mümkün olduğu kadar yuvarlak ve ince açılmaya çalışılır.

iç harcı hamurun içine koyup hamur içine kapatılır ve bastırılır.

teflon tavada arkalı önlü güzelce pişirilir.

kızaran gözleme tereyağ sürülerek servis edilir.

0

el açması gözleme yapmak için öncelikle uğultusu ve yumurta ile güzeldi çok sert olmayacak ve kolay açılabilir bir kıvamda bir hamur elde edilir. elde edilen bu hamur küçük bezelere ayrılır. bir diğer kenarda ise arzuya göre ıspanaklı, patatesli , kıymalı ya da peynirli harçlar hazırlanır. bu harçlarda hazırlandıktan sonra ayrılan küçük bezeler oklava yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde açılır açılan hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. eğer gözlemenin katmerli olmasını istiyorsanız önce büyükçe bir hamur açıp sonra onu yalayıp rulo şeklinde yaptıktan sonra küçük küçük bezelere ayırarak o şekilde de yine servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açabilirsiniz. hamuru açtıktan sonra bir tarafına harçtan yayıp kalan boş yerine üzerine kapatarak yarım ay şekli elde ediyoruz. bu şekilde devam ederek tüm hamur ve harcı bitiriyoruz. güzel bir el açması gözleme yemek istiyorsak, eğer imkanın varsa gözlemelerinizi sacda pişirmeye çalışın. eğer saç bulamazsanız yağlanmış tavada arkalı önlü güzelce pişirirseniz el açması gözlemeleriniz afiyetle yenmeye hazır hale gelir.

1

öncelikle ben yemek tarifi sormandan gayet memnunum. teşekkür ederim. bilgiye dayalı soru sorulmasını isteyenler hayatın olmazsa olmazı yemek tariflerinin de bilgi ve uzmanlık işi olduğunu unutmamalıdır. yemekleri başkası yapıyor diye küçümsemenin anlamı yok. emek verip öğrenip yemeklerini yapmalı herkes. hazır konmak yerine uğraşıp sevdiklerinize yemek yapmayı denerseniz anlayacaksınız yemek yapmanın çok da basit olmadığını...emeğe saygılı olalım lütfen.

el açması börek tarifine gelirsek;
3-4 su bardağı un 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su ve 1 çay kaşığı tuz ile güzelce yoğurulur. elde edilen hamur ne sert ne de yumuşak olmamalı, orta kıvamda olmalıdır. gerekirse su ve un eklenerek bu kıvam bulunmalıdır.

iç malzemesi hazırlanmalı bu aşamada. patatesli, peynirli, kıymalı, kabaklı, kaşarlı, patlıcanlı veya sevdiğiniz bir iç hazırlanabilir. ben peynirli iç tercih ediyorum bu tarifte... bunun için ince kıyılmış maydanoz, peynirle güzelce karıştırılır ve istenen baharatlar konur. içine ince doğranmış soğan ya da bir yumurta koymak da mümkündür ve lezzet katacak malzemelerdir bunlar...

bezelere ayrılan hamur, tezgahta yapışmaması için un ilavesiyle teker teker açılır... açma işlemi biraz deneyim ve el becerisi ister. youtubeda hamur açmayı gösteren videolar mevcut, oradan bakılabilir... bir tavaya sığacak kadar açılan hamura hazırlanan iç yayılır ve ikiye katlanır. yarım daire şeklinde gözlemeler yapılır böylece... pişirilecek tavaya biraz tereyağı konarak altı ve üstü pişirilir.. bütün bezelere aynı işlem uygulandıktan sonra afiyetle yenir... yanında çay ya da ayran tavsiye olunur...

0

su, un ve tuz karıştırılarak hamur haline getirilir. oklava ya da merdane yardımıyla çılarak istenilen malzemeyle içi doldurulup arkalı önlü kızartılıp afiyetle yenir.

0

ilk önce hamur açılır açtığımız hamurun içine az yağ biraz lor konur ocakta kızartılır

0

malzemeler su un tuz oklavayla acilir. sac uzerinde pisirilir

-1

arkadaşım farkında değilsin ama sitede herkes sen senden oldukça şikayetçi tarih sormak yerine daha farklı sorular sorabilirsin en azından günde sadece bir veya iki tane tarif sorabilirsin üstüste sayfada tarif görmek gerçekten yoruyor beni ve artık cevap vermek istemiyorum sıkılıyorum herhalde sen sormuş olduğu sorulara gelen cevaplara bakmıyorsun bu yüzden görmüyorsun ama bence artık bunu kesmelisin ve daha yaratıcı sorular sorabilirsin gelelim el açması gözleme nasıl yapılır.margarin ,un ,sıvı yağ ,tuz ve bir miktarda şeker ile hamurumuzu yoğuruyoruz daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açıyoruz açtığımız hamurun içine bir miktar tereyağı ekleyip katlıyoruz ve hamuru bir daha açıyoruz daha sonra tavada bunu kızartıyoruz.