0

farklı bir dine mensup olmayı bırak inançsız insana da kapım açık, insanı insan olduğu için severim ve böyle ufak kıvılcımdan maraz çıkarmak da doğru değil. bir ömür aynı yastığa baş koyacağım, derdime derman yarama ilaç olacak birinin seçim haklarına karışmak benim ne haddime. istediği gibi inancı doğrultusunda hareket edebilir, o gönlünün içinde ki ses ile rahatlar ancak ve ben de buna engel olamam. farklı bir dine mensup bireylere tuhaf bakmaları, dışlamaları ne kadar da doğru bir hareket olabilir ki?. biz kim oluyoruz, biz sadece aciziyetini aşamayan sürünen hayvanlardan farksızız. dediğim gibi inançsız olsa bile takılmam bu konulara, herşey de dini işin içine karıştırmam.özgür ve hür düşünceye sahip her bireyin, sağlıklı bir şekilde akıl yürütmesi değil de gönlünden kopacak fırtınalara aldırış ederek hareket etmeleri daha doğru çünkü aşk bu ya insan aşık olunca gözü kimi görebilir ki ve bu yüzden gönlünden geçenler çok önemli evlilik adına hem de.

0

evet neden olmasin belki oda müsluman olurr

0

farklı din eğer hristiyanlık veya yahudilik ise ben bir erkek olarak evlenirim. çünkü müslüman olabilecek bir karım ve karımın ailesi olur. bu da benim onları islam ile tanıştırma şansımı ortaya çıkarır. ama kadının başka bir din mensubu ile evlenmesi doğru değildir. bunu ben demiyorum. peygamber efendimiz ( sav) kadının ne olursa olsun farklı din mensubu ile evlenmesini yasaklamıştır. erkeğin ise sadece ehli kitap ile ( yani hristiyan veya yahudi ) ile evlenebileceğini söylemiştir.

0

evlenirim desem yalan olur. evlendim bile uzun sürmez bence dinlerim iz farklı olursa olmaz diye düşünüyorum. onun için din önemli mesela ben müslümanım o hristiyan anlayamayiz imkaznsz birşey bana göre .

1

yani eğer seviyorsam evlenirim diyen bir sürü insan var ama bana göre bu doğru olan bir şey değil ne kadar seversen sev evlendikten sonra her şey çok farklı olabiliyor örnek vermem gerekirse ben müslüman bir ailenin çocuğuyum ve müslüman topraklarda dünyaya geldim ben ramazan ayında oruç tutacağım ve bütün gün hiçbir şey yemeyeceğim evlendiğim adam karşında yemek yerse yani bu bana saygısızlık benim dinime saygısızlık olur onun dışında namaz kılmak ibadet etmek istersem bununla ilgili en ufak bir söz söylerse aramızda büyük tartışmalar olabilir yani ben yapamazdım herhalde ya kesinlikle ben bunu yapamazdım yani çünkü evlendikten sonra her şey çok daha farklı olabiliyor bekarken ve sevgili iken herkes kabul edebilir böyle bir şeyi ama evlendikten sonra kesinlikle çok daha farklı olabiliyor ben istemezdim.

0

seviyorsam ve ciddiysem evlenirim. din,dil,ırk hiç bir şey sevgiye engel değildir.

0

evlenmek mutlu olmaktir . mutlu olcaksam evlenmekten oteye cocuk yapmaya bile giderim . yeterki istesin ve sevelim birbirimizi :)

0

evet evlenirim benim için insan olması önemli dini ırkı mezhebi vatandaşlığına bakmam.