0

sogani dogruyoruz ve tencereye dokuyoruz.sonra yag dokub azacik kizartiyoruz.sonra biber kucucuk dogaryib dokuyoruz.sonra havuc ekliyoruz.isteyen domates pastasida ekleye bilir.baharatlari ekliyoruz sonra 1 bardak mercimeyi yikayib tencereye ekliyoruz.soganla birlikde mercimeyi kavuruyoruz sonra 6 bardak su ekliyoruz.isteye gore bir orta boy patates ekliyoruz.iyice kayniyoruz kapagi kapatmayin.ocagi asagi yapib kapata bilirsiniz.tuzunuda ekleyin.bisdikden sonra nane kurusu ekliyoruz. ve sonra tabaklara payliyoruz ve sonra afiyyetle yeyiyoruz.

0

ben en güzel ve en kolay mercimek tarifini vereyim. :) ayrıca yemek atriflerinin sorulmasını doğru bulmayan arkadaşlara katılmıyorum. yemek yapmak da bilgi ister ve hepimizin hayatının olmazsa olmazıdır. bilgiye dayalı sorular isteniyorsa yemek ve mutfak bilgisi küçümsenmeden bu sorular da takip edilebilir. neyse... gelelim tarifimize,

bir kase kırmızı mercimeği güzelce yıkıyoruz öncelikle... düdüklü tencereye sıvı yağı alıyoruz. bir soğanı doğrayıp kızgın yağa ekliyoruz. güzelce pembeleşene kadar orta ateşte kavuruyoruz. ardından yıkayıp süzülen mercimekleri tencereye ekliyoruz. bu arada bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ki güzel bir lezzet versin... mercimeklerin de tereyağla birlikte güzelce kavrulmasını sağlıyoruz karıştıra karıştıra... ardından bir litre sıcak suyu ekliyoruz. tuzunu da ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatıyoruz ve kaynama noktasına geldikten sonra ocağın altını kısıyoruz. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve tencerenin buharının çıkıp kapağının açılmasını bekliyoruz. açıldıktan sonra blendırla güzelce çorbadaki tanelerin ezilmesini sağlıyoruz. afiyet olsun.

bana göre mercimek çorbasına havuç, patates falan konulması mercimeğin tadının geride kalmasına neden oluyor ve damak zevkime hitap etmiyor o usul... ayrıca bu tarifte soğan da mercimekler de kavrulduğu için tatlarını çorbaya iyi bırakıyorlar. son avantajı ise fazla bulaşık çıkarmayan bir tarif olması. :) afiyet olsun efenim...

0

biriniz yetmiyordunuz sizde mi başladınız yemek tarifi sormaya. lütfen böyle sorular yerine bilgi soruları sorunuz. soramıyorsanız, cevaplarda para kazandırıyor.

0

bi bile bilsem karnımı doyuracağım da malesef nasıl yapılır bilmiyorum