0

tabiki etik degil zaten anladigim kadariyla kopya yapincada anlasiliyormus. yani burda kendi fikirlerini yazmak varken neden kopya yapasinki. kendi cumlelerinle uzatabilirsin yazini sanki kabul etmiyorlar cevabi herkesin cevabi kendine gore

0

kesinlikle etik değil. çünkü biz burada kendimiz bir şeyler araştırıp öğrenme yolundayız eğer kopya yaparak bir şeyler üretmek hem bu platformun kurallarına hem de buradan bilgi öğrenen kişilesin çapalarına yazık olur. kesinlikle yanlış yani buna bir türlü önlem alınması gerekli, alına biliyormu bilmiyorum o konuda araştırma yapmadım ama eğer varsa çok güzel düşünsenize biz uğraşacağız kendimiz bir şeyler yazacağız sonra bizi gelecek o soruyu veya cevabı kopyalayıp altına yarıştıracak kesinlikle bu yapilan işin etikliği falan kalmaz yani bu çok samimi bir şekilde söyleye bilirim. sonra burada emek vererek bilgi öğrenenlerin de emeğine yazık olmasın adamlar uğraşıyor onca. neyse saygılar herkese.

0

değildir. fakat uyarlama yapılabilmesi doğru olabilir tamamen aynısı olmaz tabiki

0

kopya içerik üretmek orijinali olana haksızlık ve haksız kazanç konumu na girdiğinden etik değildir ve daha az kalitelidir kullanıcıya da haksızlık olur

0

eğer bir kişi kopya içerik üretmenin güzel bişey olduğunu sanıyorsa yapmamalıdır. emek hırsızlığı denir bu yapılana.

0

kesinlikle etik değil sadece burada değil diğer sosyal medya mecralarında da buna karşıyım. düpedüz emek hırsızlığı. hırsızlık nasıl etik olabilir ki

0

bence hem etik hem değildir.çünkü bir markanın bir eşyasını aldınız.arkadaşlarınız bunu görüp almak isteyecek ama parası olnadığı için alamayacaklar var. bu yüzden kopyasını alarak istediğini elde etmiş olur.etik olmayan şeyide değerlendirirsek firma orjinal üretmiş buna emek harcamış. kopyasını üreterek emek harcamayan üreticiler bunların hakkına girmiş olur.

0

kopya içerik üretmek emek hırsızlığıdır.kopya içerik kullanan kişiye hiçbir yaratıcılık ve üretkenlik katmaz.tabi ki etik değildir.

0

hayır etik değil baya kul hakkı kendimden örnek vermek istiyorum şuan saat gece 02.48 ve benim acayip uykum var ama uyumadım burda emek sarfediyorum , çabalıyorum ve şimdi uyuyan bir insan sabah kalkıp benim yazdığımı kopyalayıp yapıştırsa bunun neresi etik sorarım size ben tek tek kendi cümlelerimi özenle ,dikkatle yazarken başkası hiç çabalamadan kazanırsa bu kul hakkına girer sorularda soruyorsunuz ya kul hakkı nedir? diye işte tamda budur kul hakkı asla böyle şeyler yapmayın ve site gayet hassas bu konuda beni mutlu eden de bu ne olursa olsun o kişiler bulunur ve atılır bundan hiç şüphem yok.

0

tabi ki etik değildir akıl hırsızlığı diyoruz biz buna.

0

kesinlikle değil. herkes cevaplarinda özgün olmalı.

0

kopya bence çok gereksizdir. her insanın herhangi konu hakkında bilgi sahibi olması şart değil ama her birimize ait kendi öz fikirlerimiz vardır buraya onları dökmek önemli olan zaten .

1

emek hırsızlığı çok kötüdür.icerik üretmek aslında zor değil biraz sabır ve istek ile her şey yoluna girer

1

kopya içerik üretmek etik değil , çünkü biz burda bazı tarihi ve bilgi gerektiren sorularda kendimiz araştırıp cevaplarını bulmaya çalışıyoruz , eğer site kopyala yapıştıra bişe demez ise ve bunu takip etmez ise hem o kopyala yapıştır yapanlar hemde site olarak sizler bizim çabamızı boşa çıkarmış oluyorsunuz ve hakkımıza girmiş oluyorsunuz , eğer böyle şeylere izin varsa bizde kolay yoldan para kazanalim , böyle şeylere izin verirseniz makaleler kopyala yapıştır yapalım.. ama ben sizin buna izin vermeyeceğinizi ve önüne geçeceğizi düşünüyorum , kopyala yapıştır yapmak tamamen hak ihlaline girer , hatta onların kopyala yapıştır yaptığı yazının bile yazarının hakkına girmiş olurlar

0

kopya içerik üretmek tabi ki etik bir davranış değildir.kopya içerikten anlatılmak istenen kopyala yapıştırmak yapmak benim anladığım.ancak sorulan sorularda bilgi içerikli sorularda soruluyor insanın her konu hakkında bilgi sahibi olması bence pek mümkün değil bunu da sorulan sorulara internetten bakıp cevap yazılıyor bu da kopya içerik sınıflandırmasına girmemesi gerekir bence, birde bazı soruların tek doğru cevabı oluyor bu seferde herkes aynı cevabı veriyor bu da mı kopya içerik olarak algılanıyor.

0

kopya içerik üretmek etik değildir.çünkü bu sitede araştırma yapma hakkımız vardır tamam direk kopyalama yapıştır yapmamamız lazım fakat ginede bazı yerlerdeki bilgileri almamız lazım.her şeyi kendimiz bilemeyiz.bu yüzden kopya içerik fazla abartılmadığı sürece etik değildir.inşallah düzeltilir.

0

kopya içerik üretmek etik değildir . zaten sorumani.com bizlerin kişisel düşüncelerini araştıran bir web sitesi değil mi ?

1

hayır emek hırsızlığı kaynağını belirtmeden yazmak

0

abi birinizde dememis ki kopya icerik uretilmez! taklit edildigi icin ortaya uretilmis bir sey degil kopyalanmis bir sey cikariyorsunuzdur. dolayisi ile soru yanlis. baska soru gelsin!

0

emek hırsızlığından başka bir şey değil bu ya kendi özgün fikrin yoksa veya bilgin çıkma ortaya elbet bildiğin bir konu olur hırsızlık haramdır hani gerek yok böyle şeylere