3

kopya içerik üretmek konusunda ısrarcı mısınız?

merhabalar değerli sorumani.com kullanıcıları,

yarışmanın ilk gününden itibaren listede birçok kullanıcının kopya içerik ürettiğini fark ettik. bu sebeple yarışma listesinde birçok kullanıcı banlandı.
kopya içerik üretmek konusunda direten tüm kullanıcılar banlanmaktadır.
lütfen daha dikkatli olunuz.

93 cevap
0

merhaba burada yeni sayılırım ve asla böyle bi şey yapmayı düşünmem zaten buranın en güzel yanı özgünce ve özgürce düşüncelerimizi ifade edebilmek.

1

öncelikle merhaba ben kendi nacizane fikrimi ileteyim. bir soru soruyorsunuz ve bu soru x kişisinin bilmediği türden. o kişi ne yapıyor o kişi google amcasına öncelike yazıyor ilk makaleyi açıyor ordaki yazıları ya tamamen kopyalıyor yada birkaç cümlesini silip özgünmüş gibi sorumani sitesi altında paylaşıyor bu bilinç türkiyedeki çoğu kişide mevcut. yeri geliyor bazen ben dahi bunu yapabiliyorum. ama insanlar bu tip hatalar yapa yapa bilinçlenir ve daha sonra bu konuları okuduklarından dolayı insanlar hayatta başka bir yerde karşısına çıktığında aa ben bu soruyu sorumani sorduğunda araştırmıştım. yanlış hatırlamıyorsam bu soru bu tip sonuçlar doğuruyor gibi düşüncelere sahip olabilirler. bu da demek oluyor ki sitede para kazanmanın yanı sıra yeni bilgiler araştırıp öğrenerek zihnindeki açılmamış damarları açıyor. düşünmesi yüzüden bu tip kullanıcılar fazla anlıyorum ama bu tip kullanıcıların yorumlarını silmek bence çok saçma gelebilmekte. lütfen o kişileri bilinçlendirmek için bölümlerinizi güncelleyin ve siz de videolar paylaşın ki insanlar bilgi sahibi olabilsinler mesela örnek verecek olursak video başlatın bir soruya giri nasıl araştırma yapıp özgün yamayı öğretin ki sitenizi kullanan kişi sayısı artsın ve siz de mutlu olun bizim de bu sayede kazancımızı arttıralım lütfen söylediklerimi dikkate alın. umuyorum size fayda sağlamıştır.

0

kopya içerik üretme konusu çok büyük bir sıkıntı. ben cevap yazarken hiçbir şekilde önceki cevaplara bakmıyorum, sadece bildiğim soruları cevaplıyorum. ancak cevaplara bakmamama rağmen yazdığım bazı cevaplar kelimesi kelimesine harfi harfine tekrar gibi gözüküyor. kopya içerik üretenlerin engellenmesi güzel bir şey, ama bunu daha iyi uygulayabilmek daha da güzel.

0

ben hic kopyala yapistir yapnadim dikkate aldim dedim bamlanicam ve kullanmaya baslamisim simdiye kadar 7 tl var dagada biriktiriyorumda ve daga cok topluyacam ya bu diger arkadslar sacma sapan klavyelere basiyor uzun bir dayfa yaziyor sanki sorumani ekibi kabul edicek siz siz olun ne kopyala yapistir sakin yapmayin bence ama simdi 3 gunde ugrasmadim ve para fazla kazanamadim bu sorumani de bir altin sorulara yeni soru gelmelimi 2 hafta kullaniyorum ve ayni sorular yarilarini cevapladim ve ayni sorulari gormekten cok sikildim ama bugun kesin 10 tl yapip 2 haftada 10 tl yapip cekim talebinde bulunucam ve daga guzel bende bu siteyi cok sevdim.

0

daha önce sorulmuş soruları nereden bilebiliriz ki. benim aklıma gelen soru başkasının da aklına gelmiş önce o sormuş olamaz mı ???

0

merak etmeyin sayın yöneticilerimiz..
ben bu konuda çok dikkatli davranıyorum. olabildiğince kendi fikrimi yazıyorum sorulara.. kopya içerik yazarsam başıma ne geleceğini gayet iyi biliyorum.

0

kopya içerik üretmek konusunda tabiki ısrarcı değilim . zaten kopyala yapıştır sistemi diye birşey burada yok öyle bir durumda uyarı alıyorsunuz . burada olan bazı bir çok soru genelde bilgi içerikli olduğu için yardımcı kaynak olarak internetten yararlanıyorsunuz illaki fakat tamamını kopya şeklinde yapmıyoruz kendi duygu ve düşüncelerinizi de harmanlıyorsunuz . zaten başka türlü olsaydı yani kopyala yapıştır sistemi gibi bir durum ozaman emek duygusunun anlamı kalmazdı . böylece hem emek vermiş hem bilgi edinmiş oluyoruz bu sitenin bizlere bir çok bilgi yönünden katkı sağlamış oluyor . bu kimin aklına geldiyse çok mantıklı bir sistem geliştirmiş doğrusu .

1

kopya içerik üretmek kimi zaman çok normal bir davranışmış gibi gözüksede aslında bir hırsızlıktan başka bir şey değildir. emek hırsızlığı ile mal hırsızlığı arasında en ufak bir fark yoktur. insanlar bir şeyi çaldıkları zaman ondan gelen getiri ile bir şeyler elde ederler. bu da mal hırsızlığı ile hiçbir farkının olmadığının en büyük kanıtıdır. mal hırsızlığı yapan insanlar göstere göstere ve kanıt bırakarak yaparlar ancak emek hırsızlığı yapan insanlar bunu gizliden gizliye yaparlar. sorumani insanlara birçok yönden faydalı olan bir platformdur. burada hem genel kültürümüzü geliştiriyoruz hem de para kazanıyoruz kopya içerik üreten insanlar sadece para kazanıyorlar. ancak bunu bir şeyleri çalarak yapıyorlar böyle bir sistemi onaylamak gerçekten onlara prim vermekten başka bir şey değildir. insanlar emek hırsızlığı çok hafif almaktadırlar kopya içerik üretmek demek hırsızlığından başka bir şey değildir. anlamadığım tek şey insanların kendi hür ve özgür iradesi olması kopya içerik üreterek ne yapmaya çalışmaktadırlar. anlamıyorum kendi söz ve sözcüklerin kendi cümlelerini kurmak daha güzel değil mi? kopya içerik üretmek gerçekten çok yararsız bir şeydir. bunun dışında kopya içerik üreten insanlar hazır alışarak bir şeyler üretemezler ve sürekli çalmaya alışırlar hırsızlık yapmaktan farkı olmayan bu ö kişiye çok zararsız gibi görünse de aslında kişinin karakterini bile değiştirebilmektedir. kopya içeriği kesinlikle tasvip etmiyoruz.

-1

kopya içerikten kartınız nedir ? zaten burada kopyala yapıştır sistemi geçerli değil. burada sorulan bazi sorular bilgiye dayalı sorulardır . eğer o konuda bilgimiz varsa zaten kendi düşüncelerimizi paylaşarak yorum yaparız . ancak bilmiyorsak araştırıp yazarak daha sağlıklı bilgiye ulaşırız. kimse kendi kafasından bu şu anlama gelir diyemez ki o zaman yanılmış olmaz mıyız . ifade ediş biçimimiz bizi yanlış bilgi vermeye götürebilir . hem biz araştırıp yazarak ta emek harcamış oluyoruz sonuçta yaziya döküyor parmaklarınız kollarınınız beyniniz yoruluyor efor sarf ediyorsunuz . bizim için de oldukça faydalı bişey yeni bir bilgiyi doğru şekilde öğrenmiş oluyoruz bunun neresi kötü ben anlayamıyorum sonuçta yazarak yine emek harcamış oluyorsunuz . bir bilgiyi kendi kafamızda uydurupda yazamazsinizki.ozaman soru şekillerini değiştirin .

0

kopya içerik üretmek midir bilemem ama insanlar birbirinden etkilenir doğanın konunu böyledir. eğer sen en ufak benzerlikte kopya diye düşünüyorsan bu farklı bir boyut olur açıkçası

0

kopya içerik üretmek konusunda dikkatli olun. tabiki sistem bu konuda uyarıyor sizleri amaç zaten belli cevap yaz kazancını biriktir.

0

ben değilim ama diğer insanların daha kolayına kacıyor zaten kopyala yapıştır yapamıyorlar

0

kopya içerik üretmek aciz insanlın işidir niye kopya içerik üretelim ki herkes o konu hakkında bildiklerini yazar düşüncelerini yazar kendi vidanına ve kalbine kulak vererek cevapları ayzar en azından ben öyle yapıyorum bana göre doğru olanı bu

0

merhaba sayın kullanıcı bir cok kişi kopya icerik paylaşıyor ve biz emegimiz ile kasıyoruz ve buda kötü bir şey.örnegin kopya icerik üreten bir kişinin hemen kalıcı banlanması lazım oda olmazsa hesabının kapanması lazım kopyada hile gibi bir şeydir örnek sınavda kopya cekenler bizim önümüze geciyorlar buda haksızlık oluyor benden size tavsiye kopya icerik paylaşmayın iyi kazanclar herkese

0

emek hırsızlığı bu başka bişey değil biz uğraş veriyoruz çaba gösteriyoruz insanlar internetteki bilgileri kopyala yapıştır yapıyor ve onlar bizden daha çok kazanıyor önemli olan bu değil önemli olan bu kişilerin önüne geçilmesi sorumani.com bu işin üstesinden gelir diye tahmin ediyorum iyi günler

0

kopyala yapıştır hiç yapmadım ki anladığım kadarıyla yapıştırma işlemi de yapılamıyor. ama şu da bir gerçek ki eğer bir sorunun net bir cevabı varsa doğal olarak insanlar cevaplarını yazdığında bu cevaplar birbirine çok benzeyecektir bunda da ters bir şey yok. mesela sorulardan birinde ünlü italyan ayakkabı markaları soruluyordu bu soruya verilecek cevaplar bellidir kimse içemden geleni yazıyorum diyerekten kafasından italyan bir marka uyduracak değil ya. diğer tarz sorular için de bire bir aynı olan cevaplara şüpheyle yaklaşılmalı tabi ki ama bu kadar abartılmasına gerek yok.

0

kopya içerik yapmıyorum kopyala yapıştırdı yapmıyorum zaten yapsaydım şimdiye banlanırdım. kopyala yapıştır yapanlara da sesleniyorum yapmayın haksız kazanç elde ederek bir yerlere gelemezsiniz.

0

kopya içerik üretmek bu platforma fazlasiyla zarar verir. ne burasinin bir anlami kalir, ne gayesi kalir. insanlar yazmayi öğreniyorlar.kendi fikirlerini ortaya atmayi öğreniyorlar. düşünmelerine , düşünüpte konuşmalarina firsat vermiş oluyorsunuz . araştirip okumalarini sağliyorsunuz . kopya içerik olsa herkes okumadan direk size yaniti göndermeye çalişacak. buna bende dahil. ama. hem geliştirmek hem para kazanmak. para da tatli gelecek bir süre sonra, herkes okumayi birakacak. ya kopyala yapiştir, ya da rastgele gördüklerini yazacak. bence bu şekilde ideal. başarilar sorumani....

0

kopya içerik üretmek bence adaletsiz bir şeyler bunu yapanlardan ben nefret duyuyorum gerçi bir kere ben yapmıştım ve banlandım ve hatamı fark ettim kopya içerik demek hırsızlıktır bunun yapmaktadır olanlar banlanır siz de arkadaşlar bence yapmayın hiçbir zaman böyle bir şey yapmayın hırsızlıktır arkadaşlar bu hakkınızda kazanmak varken helal para kazanmak varken haram para kazanmayı adamlar size bir şans olmuş bu şansı iyi değerlendirin korkma içerik yapanlar banlanır bunun üstünde ısrarcı davranmayın davrandı kırmayın arkadaşlar arkadaşlarınız yaparsa yaptırmayız hiçbir şekilde yapmalarını tavsiye etmem anlatacaklarım ve söyleyin arkadaşlar bu ciddi bir şeydir suçtur arkadaşlarım başka sitede bulunan şeyleri kendi sitenizde paylaşmak suçtur telif hakkına tabi midir arkadaşlar bunlar siz de yapmayın yaptırmayin.

0

kopya içerik üretmeye insanların neden ihtiyaç duyduğunu anlamak mümkün değildir. tamamen burda bulunan üyelerin hakkına girmekle birlikte sitenin sahibi olanlardan para almakta o derecede kul hakkına girmektir. emek verip kolay şekilde para kazanmak varken neden insanlar bu güzel sitenin gidişatına zarar verir bunu anlamak gerçekten çok zor. zaten yapılması gereken şeyler çok basit. sadece soru sor ve cevap ver daha kolay para kazanma yöntemi nasıl olur bunu öncelikle zihne yerleştirmek gerekir. yoksa bu şekilde insanların siteyi suistimal etmemesinin önüne geçmek mümkün değildir. sorumani sitesinin yöneticileri bu konu hakkında gereken her türlü önlemi aldığı konusunda da içim rahat. alınan güvenlik önlemleri ile insanların emek hırsızlığı yapmalarının önüne geçilmiş görünüyor. umarım daha fazla ısrarcı olmadan insanlar dürüst şekilde para kazanmak için çaba sarf eder. yoksa site yönetimi gereken her türlü kısıtlama ile bu olayın önüne geçerek adaleti sağlar ve herkes aynı eşit şartlarda para kazanmak için emek harcar.