0

insan sevdiğine ve sevildiğine iyi davranır.oonun yaptıklarının daha iyisini ona karşı yapmak ister bir durumda muhtaçlık yani yalandanda olsa onu yüceltir.

0

sevdiğini yüceltmek de bi mahsur yok, buna ihtiyaç duyulan konu ise insanın gözünde sevdiği kişi dünya evrenin üstünde bir varlık olarak görülür çünkü aşk gözleri o kadar kör olmuş ki ondan başkasını görmüyor ve sevdiğini yücelterek yüce bir kişilik değerini taşıyor manasında, gözlerinde her zaman büyür. sevgi gücünü buradan alarak kalbinden taşacak biçimde devasa olur, başkalarının gözünde de sevdiğine verdiği değeri yücelterek sevdiğinin kendisi adına ne kadar da çok değerli olduğunu söylemek ister. aşk insana herşeyi yaptırıyor, sevdiğini öve öve bitiremiyerek hayatın son durağında yalnız hüzünlü bir beste ile karşılaşması işin acı tarafı.

0

simdi söyle ki onu yüceltiğin zaman mutlu olur. bu durumda o mutlu olunca sende mutlu olursun. ben sevdiğim mutlu olsun diye hem yüceltip hem sebeklik yapardım. mesela konu buraya gelmişken size bir örnek vermek isterim. 2017 yılına girerken yılbası gecesinde sevdiğimle telefonda görüntülü konuşarak girmistik. yüceltme sözlerini gectim yaptıgım sebekliklerin haddi hesabı yoktur. erkek halimle elbise giydim,amca taklidi yaptım,bebek taklidi yaptım. peki neden yaptım? sırf o gülsün o mutlu olsun diye. bir insan sevdiği gülüyor diye mutlu olur mu? ben oldum. yani demem o ki; insan sevdiğini yüceltirki o mutlu olsun diye.

0

ona bağlılığını ve ona değer verdiğini göstermek için yüceltir. özellikle mükemmel birisin, çok iyisin, bu yönünü seviyorum sözleri ilişkiyi güzelleştirir.

0

çünkü sevdiğin insan senin için yücedir. sende değeri büyüktür. haliyle yüceltme ihtiyacı da bundan gelir.