0

kişinin duygu ve düşüncelerini genişletir. ufkunu açar . toplumca bilinçli insanlar yetişir. aq seviyesi artar.

0

kitap okumak insanin zihnisini acar herturlu islerde basarili olmalarini sağlar kitap okumak yani düzenli kitap okumak insanin düsuncelerinib gelisemesini veya değismesine yol acar yorum kabiliyeti yukselir kendini gelistiri insanlar kitap okuyarak insanlarin düsuncelerini fikirlerini anlamaya calisir tabiki insan sevdigi kitapları okumali kitap türude onemli hangi tarz kitaplardan hoşlandigmizdir insanlar hayati zaten kitaptir insanlar kitap alarak duyug dusuncelerini pekistiri.

0

kitap okumak her zaman faydalıdır her zaman kitap oku derler günde bir saat bile olsa oku bir yaprak bile olsa oku kitap aşkı ayrıdır insanin ufkunu acar bilinclendirir onu tecrübe sahibi yapar . nerde nasıl konusulacagini bilir. çoğu kitaplar var edebiyat sair öykü roman her çeşit kitap var önemli olan okuduğum kitabin ne demek istedigidir . kitapta nasıl bir bilgi alırsın nasıl o kitaptan istifade edeceğin önemli. kitap okumak insanin duygu düşünce karakterini belli ettirir. kitap insanlarda huzur bırakıp keyif eder. kitap okumayı herkese tavsiye eder inşallah aramıza kitap sevgisi oluşur

0

kitap okumak insanın ufkunu genişletir., hayal dünuasını genişletir, merak arzusunu bilme arzusunu gerçekleştirir. ve unutkanlığı önler. diksiyonumuz düzelir. kendimizi ifade edebilme yeteneğimiz gelişir. özgüven duygusu artar. kitaplar başka dünyalara açılan kapılardır. ne mutlu o kapılardan geçebilenlere. her kitap bambaşka bir dünyadır aslında bi bakarsın istanbulun tarihi sokaklarını gezersin hayalinde bi bakarsın okyanusun ortasındasın yüzme bilmezsin ama yüzersin hayalinde:) kitap aşktır.

0

okuma yöntemi değişir test çözerken soruları daha iyi çözebilmek ve özellikle paragraf sorularında okuma hızı değişir yani kelime hafızası gelişir çok ve çok faydalıdır dillerde dönmeye faydası olur bilgi genel bilgi dediğin gibi test çözmeli çok ve çok faydalıdır özellikle yani 11 ve 12 sınıflar için çok gerekli bir şeydir

0

kitap okumak hem zekanın gelişmesi açısında hemde kişinin kendisini geliştirmesi açısında çok önemli rol oynar. her okuduğumuz kitapta, dergide yada gazetede yeni bilgiler yeni kelimer öğrenip bilgi dağarcığımızı genişletmemizi sağlar. kendimizi daha iyi ifade etmemizi, daha özgüvenli olmamızı, daha bilinçli bireyler olmamızı sağlar. kısacası kitap okumak bence herkesin hayatında olmaszsa olmaz olmalıdır. benim için öyle yani :)

0

en önemli kazanım kelime haznesinin genişlemesidir. genel olarak dil bilgisinin ilerlemesini sağlar. daha uzun cümleleri anlama, betimlemeler konusunda geliştirilecek yetkinlikler ile beraber kişinin kendini daha güzel ifade etmesinde çok faydalıdır.

deyimlerin, eş anlamlı kelimelerin, atasözlerinin, yabancı veya eski türkçe kelimelerin doğru anlam ve doğru yerlerinde kullanımının öğrenilmesinde faydalıdır. hatta bu konuda en önemli yöntemdir.

dünyadaki tüm liderlerin ve önemli pozisyonlardaki kişilerin tek ortak noktası çok okumalarıdır. hafızada kalması ve tam olarak özümsenerek öğrenilmesi açısından en önemli bilgi edinme yöntemi kitap okumaktır.

0

konuşma tarzına büyük katkı sağlar kelime dağarcığını genişletir olaylara bakış açısını değiştirir bilgisini genisletme büyük yardım sağlar

0

kitap okumak insana daha iyi konuşmasını sağlar ve daha yaratıcı olması konusunda katkı sunar.

0

kitap okumanın insana kazandırdığı yönleri yazmakla bitiremeyiz. birşeyler yazmak gerekiyorsa yazmaya başlamak gerek bir yerden. kitap okumak sadece kelime haznemizi geliştirmekle kalmaz ayrıca hayal gücümüzü ve olaylar karşısındafkir yürütebilme kabiliyetini kazandırır. ayrıca kitap okumak insanı kötülüklerden uzak ttar rahatlatır huzur verir.kültürü geliştirir

0

kitap okumanın kişiye bir çok artısı vardır kişinin bilgisini çoğaltır kelime haznesini genişletir insanı bilgili yapar kişinin diksiyonunu düzeltir konusma hazenesi kelıme haznesi güzel olur geniş çaplı cumleler kurabılır ıkılı konusmalarda ğstğnlüpü ortaya cıkar kendnı cok gğzel şfade eder açıklyacı konusur kelımeleri hıc bır zaman yutmaz özguvenı yuksektır yenı kelımeler yuretebılır kolay cümleler kurar hatta bu kelıme haznesi gelıstıgınden dokayı şiir yazma kabılıyetler ortaya cıkar ınsanlara bakıs acısı değişir yasamı boyunca faydasını görür bşr dıyaloğa girdiğinde galip gelebılcek konusma yapar sunum hazırlar ve sunumu çok güzel bir dilde ortaya koyar düşüncesinyerıne oturur ve genıs kapsamlı arsıtrmalar yapar süreklı kıtap okuma isteği gelır ve meraklanmadı her geçen gün dahada çok artış içerisinde olur yeni nesillere örnek olur en azından boşa zaman harmaz daha kültürlü daha duyarlı olur herhangi bşr tartısma cıktıgında konusrak derdını çözmeye yarar

0

bir insanı kitap okuması gerçekten hayata bakış açısını değiştirebilir.bunun için haftada belli günlerde belli saatlerde kitap okumasını söyleyebiliriz. özellikle çocukluğumuzdan bu zamana kadar okuduğumuz kitaplar biraz olsun bilinç altına bir birikim yaptığını düşünüyorum. özellikle kitap okumamız bir insanın kelime haznesini çoğaltır. özellikle çocuk yaştan gelen bir alışkanlık olması lazım diye düşünüyorum. kitap okumak bir insanın bakış açılarını ve mantıklı düşünmeye katkısı olduğunu bilmeliyiz.

0

kitap okumak insanin en başta kültürünü arttirir, kelime haznesini arttirir ve son olarak konuşmasini geliştirir.

1

kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. hafızayı güçlendirir,kelime hazineniz genişler,hayal gücünüz ve yaratıcı düşünceniz artar,eleştiri yapmaya ve eleştiri almaya açık olursunuz,karşılıklı diyaloglarınız güçlenir,sınavlara girdiğinizde okuduğunuzu anlama beceriniz artar, kendinizi daha net ifade edersiniz, doğru cümle kurup cümlelerinizi karşınızdakine doğru aktarabilirsiniz,bakış açınız genişler ve unutmayın her yeni kitap yeni bir dünyaya açılan kapıdır.

0

kitap okumak demek başka bir boyuta gitmek demek. kitaptaki karakterin yerine kendimizi koymak onun gibi düsunebilmek onunla üzülmek onunla gülmek gibi... bi yazarin ruh halinden anlamak aslinda onu tanimak demek oncelikle kisisel gelisimden bahsedelim bize yol gosteriyor bize kendi başarisindan feyz alarak bize ögüt veriyor. bilimkurgu fantastik misal fantastikten ornek verelim resmen hayal gucu hayal dunyasina surukluyo bizi dusunuyoruz merak ediyoruz ve bu bizi her acidan gelistiriyor bi olay karsisinda sadece kendi acimizdan degil okudugumu yazarlar gibi dusunebiliyoruz...

0

kitap okumak insana manevi anlamda çok fayda sağlar. zekayı açar. bilinçlendirme.cahiliyet olmaz.bilgi artar kitap herkesin günde en az yarım saat mutlaka okuması gereken bir şey bnce

0

kitap okumak bir insanın hayata bakıs acısını degistirebilir.okudugu kitabın etkisinde kalan kısı tabi kitap eger guzelligi iyiligi cagırıyorsa bu ınsanda okudugu kitabın etkisinde kalıp daha iyi bir bakıs acısına sahip olabilir.

0

diksiyonunu düzeltir ve anlayışını arttırır düşünmeye yöneltir insanı

0

kitap okumak bir insana bir çok düşünce,duygu ve bilgi katar.kitap okumanın bir çok faydasınıda görürsünüz.kitap okuyan bir insan her zaman diksiyonu düzgün bir insandır bence.çünkü kitap okuyan bir insan her zaman konuşmasını ve düşüncelerini açıklamakta çok zorluk çekmeden açıklayabilir.kitap okumanın okul yıllarında bir çok etkisini görebiliriz.mesela özellikle lise yıllarında kitap okumak çok faydalıdır.çünkü kitap okuyunca ezber yeteneğimiz felan gelişiyor bilgi kapasitemiz artıyor bu sayede derslerimize felan çalışırken mutlaka çok yararını görüceğinize eminim.kitap okumak içinde mutlaka öyle sağda solda düzgün bir şekilde eğer okumazsak kitap okumanın bize getireceği fazla bir fayda yoktur.çünkü okuduğumuz şeyden bir şey anlamayız ve değişik olur düzgün bir şekilde okumayız.bunun için mutlaka düzenli bir plan oluşturmalıyız.ve bu plana mutlaka uymalıyız.bence en güzel kitap okuma ulaşım yerlerinde oluyor yani metro veya eshotta oluyor çünkü orada sessizlik felan çok olduğu için hem dışarıyıda izlersiniz hemde kitap okursunuz.otobüslerdede çok güzel olur.kitap okumak çok güzel bir şeydir.bence her insan kitap ile tanışmalıdır.çünkü kitap hayatımıza bir çok şey katabilir.

0

kitap okumak bilmediğin diyarları tanımadığın insanları okumaktır. kendine bambaşka dünyalar kurmak ve onların içinde kaybolmaktır.bazense en büyük dostun kitapların olur seni en büyük dertlerin sıkıntıların arasından çeker çıkarır. ama en önemlisi kendini ifade etmene farklı düşünmeye yönlendirir seni.tabiki bunda ne kadar okuduğundan çok ne okuduğun önemlidir.nitelikli seni düşündürecek ya da sana yeni bir dünyanın kapılarını açacak kaliteli eserler seçilmelidir.