0

kitap okumak bizim toplumda çok düşük.buda gençlere yansıyor.kelime hazneleri çok kıt.kitap okumak hem kelime hazinemizi arttırır hem de nasıl cümle kuracağımızı öğretir.olaylara bakış açımızı genişletir.bazı kelimelerin anlamlarını öğrenmemizi sağlar.kitap çeşitini ne kadar çoğaltırsak o kadar iyi olur.hep aynı türden ve görüşten kitaplar okumak olmamalı.her görüşten kitaplar okumalıyız.buda bizim ufkumuzu genişletir,yeni kelimeler öğrenmemizi sağlar.son yıllarda insanlar sosyal alemlerde takılıyor.onun yerine çeşitli görüşlerde kitap okusalar çok daha iyi olur.

0

kitap okumak insanın kelime haznesini tabii ki de geliştirdiğini söyleyebiliriz. çevremizdeki kişileri ne kadar çok kitap okuması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. fakat görüyoruz ki eski zamanlardaki kadar büyük ilgi görmüyor. giderek daha da düştüğünü görüyoruz çevremize baktığımız zaman. ama aslında tam tersi olması gerektiğini düşünüyorum. ne kadar çok kitap okursak kelime hazinemizi o kadar daha geniş ve bazı bilmediğimiz kelimeler hakkında yorum yapabilme gibi yeteneğimiz olabilir. özellikle ilkokul çağlarında ki çocuklarda okullarda ders olarak verilmesi gerekiyor. çünkü küçük yaşta geliştirebileceğimiz çocuklarımız ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlerde görebiliriz. okuldaki bazı gereksiz dersleri kaldırarak ya da ek ilave olarak günde 1 saat kadar ders verilmesi gerektiğini düşünüyorum. çocuklu aileler genelde akşamları belirli saatler ayırmaları gerekiyor ve kitap okumaları doğru olacaktır. çünkü o evdeki çocuk büyüklerinden örnek alıyor. tabii ki bir yerden sonra çocuk da eline kitap alıp okumaya başlayacaktır. bu yüzden kitap okumak oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

0

evet katılıyorum kitap okumak kelime hazinemizi gerçekten çok geliştirir.gerçi günümüzde artık kitap okumuyor onun yerine daha çok dergi falan okuyor insanlar. artık günümüzde maalesef ki kitap okuyanların sayısı çok az insanlar artık günün koşuşturmasından gerçekten fıtık bulamıyorlar akşam olunca da zaten yorgunluktan maalesef ki uyuyorlar. aslında millet olarak gerçekten kitap okumamız şart çünkü görüyorum da artık insanlar genel kültürü, kelime dağarcığı gerçekten çok azaldı. insanlar kitap okuyarak kelime hazinesini geliştirirler ve iletişimlerini daha iyi bir şekilde çözüm derler özellikle kişisel gelişim kitapları okuyarak insanlar kendini geliştirebilir. kitap okusak böyle cinayetler, kadın öldürmeler, çocuk kaçırmalar yani bir sürü şey olmasa onun yerine kitap okusak gerçekten ülke olarak çok gelişiriz. o yüzden kitap okumak şart.aslında her yerde kitap okuyabiliriz otobüs yolculuklarında ,uzun yolculuklarda ,boş bulduğumuz zamanlarda yani evde otururken her yerde artık kitap okuyabiliriz ama insanlarımız kitap okumak yerine başka şeyleri yöneldiği için maalesef ki gelişemiyoruz.

0

kitap okumak günümüzde oldukça azaldığını görüyoruz. bazı insanlar hayatı boyunca hiç kitap okumamıştır ve okumaya da çalışmamıştır. aslında ne kadar kendilerini kötülük yaptıklarının hiçbir şekilde farkında değiller. çünkü kitap okumak insanın zihnini ve kelime haznesini tamamen arttırdığını bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. eğer kendinizi biraz geliştirmek istiyorsak bunu da kitap okuyarak yapabiliriz. bazı insanlar gün içerisinde kitap okumaya çalışıyorlar. ne kadar fazla okuyamasada hiç okumamak ben daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. çünkü boş vakitlerimizde ya da boş zamanlarımızda oldukça vakit ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. özellikle evimizde çocukların olduğu zamanlarda onlara örnek bir davranış yapmamız onların da kitap okumaya yakın zamanda başlayacaklar anlamına geliyor. kitap okumak yerine çoğu insan internette durmayı daha çok seviyor. aslında internette yaptıkları pek fazla bir şey de olmadığını düşünüyorum. şu andaki gençlere baktığımız zaman ellerinde bir telefon ve sosyal medya bağımlılığı içerisinde ilerliyorlar. bu da ileriki zamanda okuma oranı oldukça düşeceği anlamına geliyor. bu yüzden biraz olsun internet ve sosyal medya hayatımızdan çıkarmamız ve bir kenara atmamız gerekiyor. eğer bunu bırakabilirsek kendimizi daha çok geliştirmemiz için bir seçenek var önümüzde. sosyal medyada takılmak yerine vaktimizi kitap okuyarak geçirmek daha faydalı olduğunu göreceksiniz. bunu kısa süre içerisinde kendinizi biraz daha iyi etmek adına yapmanız gerekiyor. özellikle bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsak kitap okuyarak bazı kelimeler yorumlanabilir. kitap okumanın hayatımızdaki yeri ve önemi oldukça yüksektir. özellikle ilkokul ve lise çağlarında okullarda okuma dersi olarak bir ders yapılması gerekiyor. mesela gereksiz bir dersi kaldırarak ya da ek ilave olarak bu dersi eklemeleri gerekiyor. çünkü öğrencilerin alışkanlık haline getirebilirseler ileriki zamanda çok iyi bir okuyucu olarak karşımıza çıkabilirler. bu yüzden hayatımızdaki yeri çok farklı kitap okumanın.