1

türkiye'de ortalama kitap okuma oranı günlük 1 dakikaymış. ne acı ama bir o kadar da gerçek.

bir toplumun gelişmesinde en önemli etkenlerden biri kitap okumaktır. insanın hayal gücünü artırır, ufkunu açar, kelime dağarcığını geliştirir. daha çok kelime ile konuşmaya başlayan insan daha çok kelime ile düşünmeye de başlar. yani düşünce yapısı da gelişir. kitap okumaya ayrılan zaman zihnin verimliliğini de artırır.

günümüzde teknoloji ve birçok uyarıcı dış etken sebebiyle kimse kitap okumaya vakit ayıramıyor eskisi kadar. keşke akıllı telefonlarınızı ayırdığımız vakti kitap okumaya da ayırabilsek. kitaplarımız kitaplıkta süs olarak kalmasa.

0

kitap okumak insanı geliştirir. insanın kelime dağarcığını geliştirir. kitap okuyan bir millet değiliz fakat ne gariptir ki, ilk emirde insanlara oku olarak gelmiştir. okuma oranı ülkemizde dünya ortalamasının çok çok altındadır.

0

kitap okumak tabii ki de insanı geliştirir. hem en azından okumayı öğrenmiş olur ve türkçeyi daha iyi bir şekilde öğrenmiş olur. hani mesela türkçeyi konuşamayan insan kitap okuyarak en azında türkçesini düzeltmiş olur. yani kitap okumak gerçekten de faydalı.