1

türkiye de enflasyon neden kötü durum da diye düşünüyorsanız. ben kendi tahmini mi söyleyeyim. şimdi biz millet olarak teknoliji ye düşkün olmuşum ve teknoloji de dışarıdan almaktayız. bundan dolayı ekonomi nasil düzelsin. bir düşünün ya. biz ekonomi düzeltelim diyoruz ama sonuna kadar da teknoloji de dışarı bağımlıyız. peki bu nasil olacak. tabi ki de iki türlü ya dışarı dan aldığımız teklonoji yi bırakıp kendi imkanlarımız ile üretilen teknoloji yi kullanmamız lazim. ya da bu tür teknoloji yi tamamen terk ederek. veya ithalatı bırakıp, ihracata geçecek şekil de teknoloji mizi güçlendirerek yapabiliriz.
bu boynumuz da ki eflasyon ipinden ancak böyle kurtula biliriz. bir de türkiye olarak her zaman her konu da yerli mali dememiz lazım ki, ithalatı ne kadar azaltırsak ve ihracatı ne kadar artırırsak işte o zaman türkiye nin önün de enflasyon gibi bir engel olamaz. benim görüşüm ve düşüncem bu yönde, yanlışım varsa affola, herkese kolay gelsin.

0

kendi üretimimizi yapmazsak daha da berbar bir hale geleceğiz. hayvancılık vardı o da oda eskisinden daha azaldı araştırın neredeyse tüm ürünler yurt dışından geliyor bu da etkiliyor.

0

kötü bir yönetimden dolayı başka bir açıklaması olamaz bunun

0

enflasyon fiyatların düzenli olarak artmasıdır. şuanda ne yazikki ülkemizde ki enflasyon iki haneli rakamlara ulaştı.bu da şuan fiyatların oldukça fazla arttığını göstermektedir.ancak enflasyonun çeşitleri bulunmaktadır.bunlar dan ikisi talep enflasyonu ve maliyet enflasyonudur.bizlerin şuan da yaşadığı enflasyon maliyetlerden kaynaklanmaktadır.

-2

hiç bir bilgim yok k.b bilsem söylerdim ama k.b

-2

hiç bir bilgim yok k.b bilsem söylerdim ama k.b