0

sigara içmek evet herkesin kendi seçimi ve tercihidir. ben tercih etmiyorum sigara içen kişilere karşı bir antipatim var. sokakta içen ve beni rahatsız eden insanlara da sinir olurum. arkadaşım içiyorsa alttan laf sokarım sevmediğimi belli edip. içen kişiden genel olarak uzaklaşıyorum. lisede küçük yaşta içen kardeşlerime üzülüyorum.

0

gün geçtikce beni halsizleştiriyor sigara ancak hiç bırakmayı denemedim. kahveyle yemekten sonra vs vazgeçilmezim ama artık tıkandığımı hissediyorum bırakmanın zamanı geldi geçiyor.
sigaraya özenmeyin aksine sigara içmeyenler benim gözümde çok çok öndeler.

1

benim abim kullanıyo ve ben 16 yaşında sigara kullanmasını doğru bulmuyorum sigaranın zararını bildiği halde içiyor ve bunu çok büyük hir heves ile yapıyor bence bunu yetişkin insanlarında yapması hiç iyi hir davranıs değil beni babam annem dayılarım bile sigara içmezken abimi içmesini pek doğru bulnuyorum yani bunnu bide dayımların karşısında yapması çok ayıp birşey beb sigara icmeyi hiç doğru bulmuyorum kötü ve zararlı birşey hem günah hemde yavaş yavaş ölüme sürüklüyor. bunun kötü olduğunu bile bile yapmaları bence ayıptır söylemesi salakca bence anneniz babanız sigara içiyorsa sonsuz saygım var ama ben kendi abimin sigara içmesini hiç doğru bulmuyorum sizde bence sigara kullanmayın kullandırtmayın.

1

toplumda sigara kullanımı o kadar yaygındır ki artık azınlığı sigara kullananlar değil kullanmayanlar oluşturuyor diyebiliriz. kişi nasıl gidip meyve suyu ve kola arasında tervih yapmakta hürse sigara içip içmemek konusunda da en az onun kadar hürdür. içenler hakkında kötü birşey düşünmüyorum

1

sigara kullananlar hakkında kendi tercihidir. fakat o sigara dumanı insanı çok fazla bir şekilde etkiler. bu yüzden sigara içimi azaltılmalıdır. hem kendisine hem çevresine hem de bütçesine zarar vermektedir. onun parasıyla daha büyük daha verimli kendine başka eşyalar alabilir. o alacağı şey hem geleceği için faydalı olacaktır.

1

ben sigaranın kokusundan igreniyorm bende içtim ama devam ettiremedim bir cazibesini göremedim
bence insanlar ozentiden içiyor
ya da kendini kandırıyorlar biraz ot ve kağıt elbette yakınca ortaya biraz duman çıkıyor ki hiçbir derde derman değil.. icat edenler insanlar içsin diye yalanlar söylemiş insan arda inanmış gidiyor ..
sigara içen insanlarsa benim gözümde iradesizdir. iradesine sahip çıkamayan insandanda herşey beklenir .. bu sebeple sevemiyorum belki katı ama görüşüm budur

1

herkesin kendi tercihide olsa sağlığa zararlı bir alışkanlık olması dışında ekonomik olarakda külfeti bir alışkanlıktır.

1

siğara kullanlar gün geçtikçe kendini öldürüyolar bu ölüm yavaş yavaş gerçekleşiyor çünkü siğaranın içindeki maddeler organ kaybına yada kanser gibi birçok hastalıga sebeb oluyor.hayatınızın geri kalanını sağlıklı ve huzurlu gerçirmek isityosanız siğarayı biran önce bırakmalısnız.

1

sigara kullananlar yavaş intihar yolunu seçmişlerdir. ayrıca kötü kokmaktalar.

1

çok gereksiz sigara içmek yaptığı hiç bir şey yok arada sırada içiyorum o tadı alınca tekrar nefret ediyorum

1

ben şahsen sigara içmiyorum eşim de içmiyor çok şükür hatta evimizde gelenlere de kesinlikle ev içinde içirmiyoruz. bebeğim de olduğu için ayrı dikkatliyiz. sigara gerçekten oldukça zararlıdır. bir sürü hastalığa sebep oluyor. birçok sorun ortaya çıkıyor. bu yüzden sigara içmemek gerekiyor. ben içenlere saygı duyuyorum sonuçta onlara bir şey deme hakkına sahip değilim ama zararlı olduğunu anlatmak isterim. ama sigara içenler kötü insan değil sadece sağlıklarına zarar vermekten geri durmuyorlar.

1

sigara icmiyorum vede evimde sigara icilmesinr karşıyım çünkü zaralı dumanı vede saglıga ve etrafındakilerin saglıgına zararlı olabilir sigar kanser vede ses saglıgını etkilemekte oldugu için ses bozukluğu ve erken kanser teşhisi konulur buda sizin erken ölümünüze sebeb olmaktadır iyi günler hayırlı akşamlar.

1

açıkçası sigara kullananlar için hiç iyi ya da olumlu biley düşünmüyorum daha doğrusu düşünemiyorum. hangi zararını sayarsak sayalım hepsi gerçekten çok olumsuz örnekler. yolda içenler örneğin hem kokusuyla hem dumanıyla açık havada bile rahatsız ediyorlar insanları. sağlığa zararlarını konuşmaya sanırım gerek bile yok. akciğerler üzerindeki etkisi nefes darlığı ve akciğer kanseri gibi inanılmaz ölümcül etkileri. onun dışında kapalı alanda içildiğinde üstünüze sinen kokunun dışında dişleri ve ortamda bulunan eşyaları sarartması. valla daha çok olumsuz etkisi var saymakla bitmez o nedenle sanırım sigara içen biri hakkında olumlu düşünen birileri yoktur yahut olmamalıdır.

1

her yerde içiyolar kokusundan nefret ediyorum.ve bazı aptallarda sigara içmenin havalı olduğunu zannediyorlar

1

sigara içmek bu hayattaki en bos seylerden biri bence gereksiz yani hic bir mantigida yok bos is bunlar icmeyin

1

kendilerini bile bile zehirlediklerini düşünüyorum.

1

aslında sigara içenler için üzülüyorum ama yine de insanların kendi tercihi olduğu için saygı duyuyorum. üzülmemin nedeni sağlıklarını tehlikeye atmalarıdır hem de sağlıklarını paralarını kullanarak tehlikeye atıyorlar yani bu çifte zarar diyebilirim. insanlar sigaraya verdikleri parayı çocuklarının rızkından kesip veriyorlar. sigaraya verecekleri parayla her gün çocuklarla yiyecek alabilirler ama sigaraya vermeyi tercih ediyorlar .buna da bir şey diyemem kendi tercihleri mesela onlar bizim sevdiğimiz bir şeylere karışıyor mu karışmıyorlar .bizde sadece onları dost olarak uyarabiliriz yanlış olduğunu hani sadece parasal değil sağlıklarını zarara soktuklarını söyleyebiliriz. ama yine de çok fazla üstlerine gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum. çünkü her insanın aklı var düşünebilir ki eğer sigara içiyorsa demek ki kendini bütün sonuçları hazırlamış demektir. ama hem parası olmayıp ailesini muhtaç eden insanlar hem de gidip sigara içiyorlarsa bu duruma çok büyük tepki gösteriyorum .çünkü ailesinin ihtiyacı olduğu halde çocuklarının hakkından kesip sigara alıyorlarsa gerçekten o insanlara pek fazla bir şey söylemek istemiyorum o da onların vicdanına kalmış bir şey.

1

sigara kullanıyorum ama kendi sıkıntılarımdan dolayı içiyorum kimin neden sigara içtiğini bilemeyiz bazı kişiler var gösteriş için zevk için içiyor ego yapıyor sonra sigara içiyorum diye onlarda ayrı bir sıkıntı ama yapıcak bir şey yok

0

bende kullanıyorum herkesindir özgür iradesi kimseye karışmam ,ama oturduğum odada içilmesine karşıyım,bebeklerin yanında içilmesine karsiyim

1

sigara çok zararlı bir alışkanlık ben sigaraya karşıyım kokusuna dayanamıyorum maalesef