1

alkol kullanmıyorum. alkol kullananlarında zamlardan sonra ayda alkol alabildiğini sanmıyorum.

0

alkol iyi ve insanlara yararlı bir madde olsaydı dinimizce yasak edilmezdi ve övülürdü. biliyorsunuz haram. şahsen kullanmıyorum. içip de taşkınlık yapmayacaklar etraflarına zararları dokunmayacakların içip içmeyecekleri her şeyde olduğu gibi kendi iradelerine kalmış bir konu olsa da keşke insanların zararlı alışkanlıkları olmasa.

yalnız alkol kullananlar tıpkı sigara gibi kötü insanlardır diye bir şey asla tabii ki yok, herkes günün birinde bu alışkanlıklarından vazgeçebilir. tam tersi streslerini çevrelerinden belki çıkaracaklarına kendilerine zarar veren duyarlı insanlar da olabilirler ki bu ihtimal fazladır diyorum.

0

alkolü sevmem ve içmem içenlerdende uzak durmayı tercih ederim

0

alkol hem zararlı hem de dozunu kaçırınca da çevreye ve insanlara karşı zararlıdır.icmeyin icirtmeyin derim.sonuçta bu bedenler bizlere ait değil ve bu bedene zarar vermeye hakkımız yoktur.ama isteyen istediğini yapar tabiki de sadece düşüncemi söylüyorum.

0

mesleğim gereği eğlence ve müzik sektöründe olduğum için haftada 5.6 gün alkol alırım.üstelik sağlam içerim

1

şimdiye kadar hiç alkol almadim. tadı nasıldır nasıl içiliyor hiç bilmiyorum.ağızda bıraktığı tat nasıldır neyde yapılırhiç bilmiyorum.hem alkol almak dinimizde haramdır çünkü vücudumuzu uyusturdugu için sağlık açısından da zararlıdır.alkol hakkında bilgim yok verdiği hazzı anlayamam. haram olmasaydı merak eder belki tadına bakardım ama hiç denemedim hem aile yaşantısı hemde kültürel özelliklerden dolayı alkole bir egilimim olmadı ve hiçte içme gereği duymadım.ne tür alkol vardır , kaç cesittir isimleri nedir, en çok tercih edilen içki nedir bilmiyorum.

0

çok nadir içerim her ay içmem ama senede toplam 10 15 arası

0

ayda yazınca gezegen olarak ay sandım ve mantık kurmaya çalışıyordum burada:)) ayda 5 6 kez içilir yahu.

1

hic almiyorum meraktan bir iki kere aldim oda sadece meraktan tadi yok biseyi yok içenlere anlam veremedin cok enteresan sigara ve alkol alanlara ben anlam veremiyorum

0

alkol çok nadiren 3-5 ayda bir alırım. oda ortam olursa onun haricinde çok fazla alkol kültürüm yok

0

önceden sürekli alma imkanımız oluyordu şimdi bu imkan nerdeyse 0 a düştü gelen zamlar ekonomi herşeyimizi alt üst etti . haftada en az 2 3 kullandığımız alkol artık 15 günde 1 olmaya başladı

0

ayda en fazla üç kez alkol alırım oda özel ve keyif verici durumlarda yoksa aklıma bile gelmez alkol almak

1

ayda kaç kere alkol alırım.. içmeyi ciddi severim.. ama alkolik değilim.. rakıya bu kadar zam gelmeseydi, her akşam bir kadeh kesin içerdim. ama paranın gözü kör olsun.. 150 lik yeni rakım var oğlumun geçen sene yurt dışından gelirken bana free shoptan alıp getirdiği.. ona gözüm gibi bakıyorum.. özel yemeklerde içiyorum genelde.. balık, et gibi..
şarabı da severim ama o şu an evde yok.. iyisini de şu sıra almanın hiç sırası değil.. kısaca ayda 3-4 kere bu sene.. geçen hafta içinde viski içtim.. 3 gece üst üstte.. öksürüğüm vardı.. geçmiyor.. baktım eşim getirdi.. bunu dik bir dikişte dedi.. o gecelerde öksürüğüm geçti iyi mi?
ama viski sevmem..
şimdi yılbaşı akşamına kadar içmem sanırım.. yılbaşında rakıyı içip güzelleşirim.. :)
şerefe..

1

hiç almam ve aldirmamda çünkü kötü bişey iyi bişey olsa herkes yapar ama kötü bişey a insan yapıyor o yüzden iyi bilmiyorum bunu yapmayı yaptırmama ne olursa olsun hem dini açıdan haram hemde genel olarak günah yapılmaması e. iyisi çünkü iyi bişey değil gerçekten yapılmamasi gerekiuir

0

bir iki üç dört beş altı yedi sekiz dokuz on onbir

1

aşırı almıyorum ama bazen can sıkıntısından dertlerden aldığın doğrudur. biraz olsun kapıda atmak istediğim zaman haftada bir genel olarak tüketiyorum. aslında bırakmayı da düşünüyorum ama sadece yaptığın bir o var zaten onu da çıkartamıyorum ne yazık ki. zararlı olduğu tabii ki illaki herkes tarafından biliniyor ama herkes yine bildiğini okudu için vazgeçmediğini biliyoruz.

2

meraktan mı bu soru anlamadım .2 kere belki 3