0

bu aslında depresyonun çeşitlerine göre değişebilir . biliyoruz ki depresyonunda kendine göre kategorileri vardır .örneğin intihar düşüncesi ile seyreden bir depresyon ciddi sağlık sorunudur doktora başvurulmalıdır. bunun kendi başına geçmesi oldukça zordur. fakat hafif şiddetli bir depresyonsa eğer , kişi biraz yürüyüş yapmalı , temiz hava almalı , eve kapanmamalı , zihnini dert ettiği konulardan uzak tutmak için başka şeylere yönelmelidir . en önemlisi sosyal bir çevre veya gün içinde iş uğraş gibi olgular insanı hem zinde tutar hem düşünmesini engeller . çünkü aklımızı başka şeylere verecek zamanımız olmaz . ayrıca doğa yeşillik deniz veya tatil yada bulunduğunuz çevreden bir süre uzaklaşmak bile insana iyi gelir . bide depresyon için bire birdir . depresyonun bazı seyir ve atakları mevcuttur eğer çok ciddi değilse geçici olabilir . fakat bazı depresyon türleri kendini tekrarlayabilir .

0

depresyon yardım almadan zor atlatılır. o yüzden depresyona girmiş bireylerin kesinlikle bir uzman tarafından tedavi edilerek tedavi sürecinin başlatılması ve kontrol altında devam edilmesi gerekir. eğer depresyon kontrol altına alınmazsa bireylerde daha ileri seviyelere ulaşabilir ve kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar vermesine bile sebebiyet verebilir. o yüzden depresyona girmiş veya depresyon belirtisi olan bireyler gidip bir doktor kontrolünde tedaviye başlamalıdırlar ve orada gerekli olan ilaç veya terapi gibi tedaviler başlatılmalıdır. depresyon hafife alınacak bir durum kesinlikle değildir.

0

kendinizi oyalayacak ve motive edecek seyler buldugunuzda sorunlarinizdan uzaklasip kendinizi mutlu edecek seyler buldugunuzda depresyondan kurtulanabilinir cikolata yiyin serotonin hormonunuz artsin

0

daha sosyal olarak.gunluk hayatiniz da kendinize sorumluluklar yukleyin

0

deprosyanu anca bir piskolaga giderek. anca orda insan rahatlayabiliyorm gerçekten ben de bir zamanlar depresyona girmiştim. pskolga gittim. gerçektende rahatladım. diyebilirim ,herkes oraya gitmesi lazm deprosyan kötü bisy insanım piskolojisi bozuk oldumu intihar bile edebilir. ama ben etmem.