1

genelde ev de görülen baskı sonucu evden kaçılır. eğer ev de çocuk şiddete maruz kalırsa kendince çözüm olarak kaçmayı düşünür ve evden kaçar.
çünkü ona dışarı da daha güzel bir hayat onu bekliyor sanar ama hiç bilmez ki ev de gördüğü hizmeti veya saygıyı veya güzelliği dışarı da bulamayacağını . bundan dolayı da evden kaçma olayları çoğalıyor ne yazık ki, aslında kaçmadan önce iyi bir düşünüp öğle karar verse aslın da hiç böyle bir teşebbüs de bulunmaz ama dışarı da ki hayat onlara daha cazip geliyorne yazık ki, bir de bunun bir nedeni de çocukların yanlış arkadaş seçimi oluyor ve bu yanlış arkadaş seçimi kişiyi çok fazla zor durumlara hatta dönülmesi imkansız yollara bile sokuyor.
yani şöyle arkadaşı örnek veriyorum tam bir züppe diye tabir ettiğimiz ve genellikle ders çalışmayan bir yapısı olan bir arkadaş , neyse bizim çocuk bununla gezdikce zaten bazı zamanlar aklı bir karış havada oluyor ve tam öğle bir vakte denk gelirse işte o zaman yandık. çünkü bir hata pişman olunmazsa diğer bir hatayı doğurur taki ipin ucu kaçıncaya kadar tabi o zaman dan sonra da nasil bir yöntem incelenir orası ayrı bir konu tabi.
ama bana kalırsa ilk baştan ipi sağlama alıp daha sonra dua etmektir diyeceğim . ve ilk önce çocuğunun arkadaş seçimin de ya bilgilendireceksin , yada oturup ağlayacaksın ben neler yaptım diye, dediğim gibi ilk başta arkadaşını çalışkan biri seçerse okuldan kaçma gibi şeyler söz konusu bile olamaz. çünkü çocuklar derslerinin ne kadar önemli olduğunu bilir. ve bu yolda gayret ve çaba gösterir . bundan dolayı çocuk için tek ve vazgeçilmez kural arkadaşları iyi olacak. bir de dışarısı çocuğa daha huzurlu bir ortammış gibi toz pembe hayaller için de yaşamayacak. yani cebin de parası olmadi mi ne yapacağını bilecek. ve dışarı da parasız hiç bir şey in olmadığını bilecek. bunu da sen öğreteceksin. mesela bir gün hiç para vermeyeceksin tabi bunu sık sık yapmayacaksın, arada bir yapacaksın ki , çocuk gerçek dünyanın ne kadar acımasız olduğunu görsün. yoksa o çocuk her gün bol keseden para harcama yaparsa, allah size yardım etsin yani.
benim diyeceklerim bu kadar . herkese kolay gelsin der bol kazançlar dilerim.

0

genelde baba çok sert bir yapıya sahipse kızlar dayanamayıp evden kaçıyorlar.
aç ve açıkta birakiliyorlarsa kaçıyorlar.
bir oğlana gönül verdilerse oğlan da gel dediyse kaciyorlar.
koyluyse ve şehirde yaşamak istiyorsa kaçıyorlar.
meşhur olmak adına kaçıyorlar.
ve daha birçok neden...

0

ailesiyle arasi kötüdür, babası annesi şiddet uyguluyordur. veya piskolojisi bozuktur. herşey olabilir yani evden kacma nedeni herşey insanlar farklıdır. beş parmağın beşi bir degil.