0

hayal etmek insana her zaman umut veren güç katan bir durumdur. insanlar bir şeyleri gerçekleştirmeden ömce mutlaka onu hayal ederler. kafalarında kurup onu yaşarlar. ruhlarına oturturlar. japon sazan balıkları da bu duruma bire bir uyhun bir örnektir. japon sazan balıkları konuldukları kabın şeklini alırlar ve kap ne kadar büyük olursa olsun o kadar büyüyebilirler fakat konuldukları kap me kadar küçük olursa onlarda o kadar küçük kalırlar. insanlarda böyledir ne kadar hayal ederse insan o kadar vardır bu dünyada. hayalleri gerçekleştirmenin ilk yolu kendine inanmaktır. inanmak başarmanın yarısıdır sözü kanıtlanmış bir durum olmakla beraber kişiye güç vererek onu kamçılamaktadır.

0

hayallerimi gerçekleştirmek için ölümü bile göze alırım çünkü başarmak istiyorum başarmak istiyon birisinin önünde hiçbir engel kalamaz barınamaz.her insanın hayali hemen gerçekleşmesede elbet bir gün gerçeklesir ha kendine olmaz oğluna olur kardeşine olur.şimdi size kendi hayalimi ve sonucunda ne olduğunu anlatmak sizinle paylaşmak istiyorum.ben ortaokul 7. sınıftaydım bir meslek hayali başladı bende onun heyecanına kapıldım.ama nasıl istiyorum hep o mesleğin videolarını izliyorum araştırıyorum.olmak istediğim meslek özel harekat polisi olmak.neyse bu heyecan 8.sınıfa kadar gitti sonra sınava giricem fakat özel.harekat puan istemediği için hayat umrumda değil okulu tınlamıyorum babamla her gün kavga ediyorum.neyse babam.artık tamam lan gir dedi.ilk önce gerekli belgeleri verdik ozaman lar özel harekat alımları lisede başlıyordu eğitim görüyorduk tamam kabul edildim mülakata çağırdılar parkur sınavından geçtim sözlü mulakata giricem girdim isim soyisminne aldılar memleket aldılar sonra bana sordukları soru neden özel harekat olmak istiyorsun bende dedimki vatanım içim ve alınmadım sonra tabi ben lise sınavına hiç çalışmadım dersleri dinlemedim şimdi nasıl. diğer liselere gidecem gidemedim süründüm fakat özel harekat olamasamda şuan asayiş te komserim.

0

suanda da yapmaya calıstıgım gıbı cok calısırdım sureklı ama vazgecmeden calısırdım.

0

hayallerime ulaşmak için öncelikle sabırlı olmam gerektiğine inanırım. çünkü hayaller hemen gerçekleşmez. birde hayallerimi için çaba gösteririm. mesela maddi bir durumsa paramı daha tasarruflu kullanmaya çalışırım. ya da para biriktirmeye çalışırım. azar azar da olsa, damlaya damlaya göl olacağını bildiğimden biriktiririm. ve yeterli param olduğunda hayal ettiğim şey için harcarım. ama eğer sadece zamanla olacaksa daha çok sabırlı olurum. elimden geldiğince zamanımı iyi değerlendirmeye çalışırım.

0

hayallerimi gerçekleştirebilmek için paraya ihtiyacım var. yani hayallerimi gerçekleştirmek için de çalışmam gerekiyor. çalışıp belli bir birikim yapıp hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum imkanım dahili de. ancak biliyorsunuz ki iş bulmak bir hayli zorlaştı. tecrübe istiyorlar. sanki boşuna okumuş gibi öylece evde bekliyorum bir yandan bakıyorum ama şu an bir ses yok dönüş yok. bunlar için belli bir zaman var tabiki inşallah zamanı gelince hayallerimi gerçekleştireceğim.

0

hayalini gerçekleştirmek ,senin elinde inat edersen.. zaten sen bu hayalini gerçekleştirebilirsin. gerçekten de inatçı bir insan hayalini gerçekleştiriyor. yani kendimden biliyorum ya bazen olmuyor o da neden üstelemedim, için olmuyor ama üstelersem hayalimin gerçekleştirebilirim o bana bağlı bir şey yani demek istediğim sana bağlı hayalini gerçekleştirmek.

0

hayallerimizi gerçekleştirebilmek için mücadele göstermemiz ve çabalamamız gerekmektedir.

0

hayal gücümüzde neler planladığımız önmeli hayale ulaşmak bazen günler bazen aylar bazende yıllar alır sıkılmadan yılmadan devam edilmesi gereken adım adım bir yol haritası belirleyip ince ince eleyip yavaş yavaş gidilmelidir ama mutlaka yılmadan sıkılmadan gidildiği takdir de hayale ulaşılması mümkündür

0

önce hayalin ne onu bilecek insan, sonra hayallerine nasıl ulaşacağı konusunda kafasında plan program tasarlayacak ona göre adım adım hareket edecek önce temeli kuracaksın sonra binayı inşa edeceksin , bir anda olmuyor hayallere kavuşmak zaman istiyor çok zaman

0

hayallerini gerçekleştirebilmek için maddi yönünün çok iyi olması gerekiyor bence. şu anda maddeyi gelirimiz o kadar elverişli olmadığı için hayallerimizden de bazen vazgeçmemiz gerekiyor.