1

kuru fasulyenin tarifini vereyim. hemen bir gün öncesinden kuru fasulye ısıtırsın ve yarın sabah kalktığında düdüklüye koyup başlarsın bir 10 dakika falan ondan sonra soğanları küçük küçük doğrayıp, tencerenin içine atıp içine biraz ,zeytinyağı biraz ,tereyağı koyup ,soğanlarımızı kavuralım. ben normalde genellikle sucuklu seviyorum kuru fasulye bana sucuklu sucuğumuzu da küp küp doğrayıp içine atıp, ondan sonra biraz da salça atacağız ,ona sonra fasulyemiz ekliyoruz. karıştırıp içine tuz, karabiber ,pulbiber, kimyon atıyoruz. kimyon mutlaka atmanızı tavsiye ederim. gerçekten de kimyon fasulyenin gazını aldığı için insanda fazla gaz yapmaz. ondan dolayı devamlı ben kullanıyorum kimyonun ve bir de içine tavuk bulyon atıyorum daha güzel tat versin diye ondan sonra birazcık da su ekleyip tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. piştikten sonra bir güzel afette yiyorsunuz afiyet olsun.

0

bir gün önceden kuru fasulyemizi suya ıslatırız. ertesi günü akşam gibi ıslattığımız fasulyenin suyunu süzerek bir kenara koyarız. daha sonra tencereye koyduğumuz yağ kızarırken, bir kelle soğanı ince ince doğrar kızaran yağın içerisine atarız. daha sonra yeşil biber veya kırmızı biber doğrayıp tekrar tencereye koyarız. bunlar kızardıktan sonra bir tahta kaşığı kadar domates salçasını bu malzemeleri ilave ederiz üzerine kenarda duran kuru fasulyemizi de koyar 3-5 dakika kadar bu şekilde kavurmaya başlarız. daha sonra küçük küçük dilimlediğimiz 2-3 adet domatesi de hafif tuzlayarak tenceremize fasulyenin üzerine dökeriz. bundan sonra önceden kaynattığımız sıcak suyu, tencerede ki fasulyeleri örtecek şekilde yemeğimize ilave ederiz. yarım saat civarı kaynayıp piştikten sonra afiyetle yeriz.

0

kuru fasulye bir gün önceden ıslatıyorsun sonra ertesi gün ben düdüklüye koyup başlarım biraz daha bortlesin diye . ☺️ soğanlarımi da doğrayıp tenceremi yağlarım soğanları içine atarım, ben kendim kuru fasulye sucuklu sevdiğim için sucuklu yapıyorum, ondan sonra sucuğu da atarım pişiririm salça mı eklerim az bir miktar biber salçası bir de domates salçası koyarım ama çok az ondan sonra fasulyem içine dökerim baharatlarını atarım karabiber, pulbiber, kimyon, kimyon özellikle gaz alıyor. fasulyenin gazını alır öyle diyeyim ben zaten kendimi baharatlı sevdiğim için hiçbir yemeği de baharatsız yapmam her yemeğim baharatlidir. ondan sonra içinde bir de tavuk bulyon atıyorum tat versin diye tuzumu atıyorum sonra su ekliyorum pişince alıyorum o kadar afiyet olsun.

0

sulu limonlu yanında pilavı harika bide turşu olacak