0

evet hala en iyi yatirim araclari arasinda yer aliyor gayrimenkul. ve hizla artan nufusumuza karsi surekli bir arz talep artmaktadir gayrimenkule. dusunsene hele ki istanbul gibi ankara, izmir gibi, bursa gibi sehirlerde dairen olacak ve kiraya vereceksin. en kotu kiralar 900 tl ile 1000 tl filan yani. az buz para değil. her ay cebine en az 1000 tl giriyor. ki artik bu fiyats bile bulmak zorlasiyor artik. aldigin bu parayi mesela her ay altin alip krnara koysan ya da vadeli hesap acip aylik olarak faize koysan bile guzel paralae kazandirir yani. dedigim gibi nufusumuz artan bir nufus yani. ister istemez bir kiraci bulursun. normal piyasa fiyatina gore 100 tl asagida tutarsan birde kirayi. havada kapiyorlar kiralik daireyi. yani biz bile oturacagimiz evin konumu, evin buyuklugu ve fiyatini karsilastirip oyle giriyoruz sonucta. biz bu evin kirasini karsilayabilecek miyiz mesela. e yani suan param olsa kesinlikle gayrimenkul alirim. yani suan zaten kiracıyız. kiraciliktan kurtulmak istiyorum artik.

0

ggayrimenkul her donem en iyi yatirim araci olmaya devam ediyor. ama iste parasini gayrimenkule yatiramayan dolara ya da alrina yatirim yapsin diyorum ben

0

evet gayrimenkul almak her zaman kazandırır ah param olsa da keşke bir gayrimenkulü alabilsem.toprak her zaman kazandırır önemli olan prim yapacak yerlerden alabilmek biraz ticari düşünebilmek bizi her zaman karlı çıkartır.

0

evet şuanda daire arsaya göre daha fazla kazandırıyor fakat arsa almakda zarara sokmaz.aebebi ise şuanki bulunduğumuz ülkenin ekonomisinin şartlarına göre.ülkemizin ekonomisi şuanda batmış durumda bu durum düzelene kadar arsa ve daire fiyatların büyük bir iniş gözlemlendi insanlar borçlarını kapatmak için daire ve arsalarını yarı fiyatına satıyor.fakat bu ekonomi böyle kalmayacak tabiki er yada geç sona erecek ülkemiz bu durumdan kurtulacak hem ülkemiz hemde milletimiz rahata kavuşacak fakat bu durumu değiştirebilmemiz için artık gözlerimizi açmamız gerekiyor uyanmamaız gerekiyor bazı durumların farkına varmamız gerekiyor artık eleştirel olmamız gerekiyor.şimdi herkse bol kazançlar hayırlı işler.

0

aynen gayrimenkul en mantikli yatirim aracidir... bir kere kiraya versen bile her zaman bir getirisi olan bir yatirim... arsa filan desen sen yiyemezsin. çocuğuna filan kaliyor genellikle...

0

bence en iyi yatırım arsadir gercek den. neden derseniz eğer şudur durum arsada asla sel yıkılma yok olma gibi birşey yoktur ayrıca tabiki ilerde kendinde kullanır veya makul fiyata satarsınız kazanc saglarsiniz aslında arsa alıp napcan diyenler sonrasında arsa alınca ummadıkları yerde oraya alışveriş merkezleri binlar hastaneler yapılıyor suan için 20 bin tl ye veya 30 bin tl ye aldığın arsalar ilerde 500 milyara kadarda belkide daha fazla paraya gider inanin bunu ben de şahit oldum herkez gibi en iyisi gayrimankuldur.

0

suan gorune o en iyi yatirim gene gayrimenkuldur

0

en iyi yatırım aracı diye sorulmadan önce ne zaman tekrar bu paraya ihtiyacım var diye sorulmalı. kısa ve orta vadeli düşünüldüğünde fon ve gram altın oldukça karlıdır. uzun vade de ise gayrimenkulun hatırı sayılır karı olacaktır

0

hayır en iyi yatırım kesinlikle toprak yani arsa

0

en iyi yatırım aracı tabiki de gayri menkuldur. gayri menkul almak hayla karlı mı diye paran varsa her türlü alabilirsin zaten satmadığın sürece ne kar olur ne zarar olur. nakit para yerine kredi alınacaksa ben bu zamanda ona karşıyım. adamın elinde bir kuruşu yok, geliyor bankaya ben ev alacam, bu ev 300 bin tl bana bu kadar kredi verin diyor. bu durum yanlış zaten o ev 300 bin tl ise banka senin kredi notun oldukça yüksek olsa bine o ev değeri kadar kredi kullandıramaz, banka krediyi o evin değerinin %80'i civarında bir kredi verir. bu demek oluyor ki banka sende de para olması lazım, deyse bu krediyi sana kullandıramayız diyor. kredi ile bu devirde neden gayri menkul alınmaz? son zamanlarda olan ekonomik kriz yüzünden tüm bankalar kredi faizlerini iyice yükseltti. şu an alacağın bir ev 300 bin tl ise banka sana 240 bin tl kredi kullandırabilir, bu 240 bin tl'nin nerdeyse yarısından fazla birde faiz ödeyecen 240+120=360 bin tl etti sana, banka 300 bin tl vermeyip 240 tl verince o evi almak için 60 bin tl de sen bulacaksın 240+120+60=420 bin tl ye gelecek o ev sana. benim düşüncem, bir ev 300 bin tl ise en az yarısını cebinde bulundurmalısın ki yarısını kredi çekebilesin.