0

valla son birkac ayfir millet faizli hesaba koyuyor paradini. faiz oranlari o kadar artti ki... yani ben faiz yemek istemiyorum diyorsan eger altin ya da gayrimenkul'e yatirabilirsin. yani gayrimenkule yatiramam diyorsan parani biriktirdikce bir gram parasi ya da bir çeyrek parasi olunca hemen altin alabilirsin. yani yine hic yoktan altina yatirim yqpmis olursun. biriktirmekle ugrasamam diyorsan maasinla bir gram ya da bir çeyrekte alabilirsin aylik olarak. yani hic yatirim yapmamaktan iyidir.

0

aslinda yatirim yqpqbilmek icin eldeki miktar cok onemli... mesela bu zamana kadwr hic para biriktirmemis ya da aman sunu kenara koyayim bir yatirim yaparim diyen biri degilse ya da elinde firsat gecip de degerlendirememisse hic bir sekilde parayi altin diyorum. en iyi yatirim araci olarsk onu goruyorum. zaten eski toprak diye nitelendirdigimiz anne babalarimiz, anneannelerimiz babaannelerimiz filan hep ufak birikimler yapip altina cevirirlermis. yatirimlarini o yonde yaparlarmis. paralari arttikca bir arsa ya da bir ev yapacak alan filan alirlarmis, ev yaparlarmis yani... o yuzden elinde hic parasi olmayip yatirim yapmak isteyen kisiler icin en iyi yatirim araci olarak altini soyleyebilirim. ama elinde belli bir miktar para varsa soyle 20-30 bin kadar en az arsa alabilir. daha fazla bir miktar varsa elinizde 100 bin civari bir para filan. topraktan ya da insaattan bir daireye girin derim. cunku topraktan ya da insaattan bir daire alirsaniz tamamlanmis bir daireye gore daha uyguna alabilirsiniz daireyi. mesela atiyorum bir daire bitmis haliyle 250 binse topraktan giresen atiyorum 115 bindir insaat halinde alirsan 180 bindir gibi... yani daireleri de boyle uyguna almak daha mantikli geliyor bana.

0

günümüz de şuanda yapılacak yatırım ev yada altın olabilir diye düşünüyorum yoksa elde durursa harcanıyor o paralar.

0

paranın miktarına göre değişir. ev alınabilecek kadar para varsa al evini, koy kiracını içine her ay düzenli gelsin para o parayı da yok say biriksin köşede. ev alacak kadar para yoksa da hemen altın hesabına yatsın orada kuzucuklar. uygun zaman geldiğinde daha fazlasını getirsinler diye.