0

kahvaltı üç tane öğünümüzden en önemli olanı
pazarların vazgeçilmesi
sağlıklı bir yaşamın başlangıcı
kahvaltıda neler mi olması gerekir
zeytin
peynir
yumurta
bal
süt
kruvasan
sucuk
kaşar
pekmez
yeşil zeytin
teremyağ
yoğurt
krem peynir
örgü peynir
bunlar olursa mükemmel bir kahvaltı olur.

0

kahvaltıda allah ne verdiyse o olur ama isteklerimi söyleyeyim özellikle peynir ve zeytin benim için vazgeçilmezdir peynir zeytin ekmek çay olsun bana yeter başka bir şey istemiyorum.

0

güzel bir kahvaltı sofrasında peynir zeytin ekmek çay acılı sos incir reçeli kayısı reçeli vişne reçeli kahvaltılık sos yumurta krep süt çikolata salam sosis lor peyniri kaşar peyniri sucuk menemen patates kızartması biber kızartması kabak kızartması patlıcan kızartması havuç kızartması fasulye kızartması yoğurt mayalı ekmek yer almaktadır.

0

şeker ve ekmek dışında neyi ne kadar yerseniz yiyin. iki yumurta, peynir, zeytin, domates, yeşillik...

0

kahvaltıda sadece sıvı alımı yeterli. bu sıvı mümkünse sütlü olarak içilecek kahve ve çay gibi uyarıcı etkili içecekler olmalı.

dünya üzerinde birçok ülkede kahvaltılık diye adlandırılan yiyecekler yoktur. peynir akşam yemeği sonrası alkol ile beraber hazmı kolaylaştırması için tüketilir. zeytin ise özel bir meze veya yemek yanı garnitür olarak tüketilir. bu ürünler anormal oranda kalori içerir ve aslında kahvaltıya uygun değildir. halkımız çok ısrar ettiği ve gerçekleri duymak istemedikleri için diyetisyenler yalakalık olsun diye kibrit kutusu , bir parmak kalınlığı gibi komik miktarlara izin verirler. insanlarımız itiraz etmese peynir veya zeytin kesinlikle kahvaltı için önerilmez.

sıvı içecek yanında en uygun kahvaltılık mümkünse haşlama, yada bir çay kaşığı kadar tereyağıyla sahanda pişirilmiş yumurtadır. tok tutar ve besleyicidir. vücudun protein ihtiyacını en doğru şekilde karşılar. 3 adete kadar tamamen sorunsuz tüketilebilecek kahvaltı besinidir.

0

güzel zeytinler harika peynirler domates salatalık biber tereyağı bal reçel ceviz ve çay yeterli benim için.poğaça tabi unutmayalım.