1

bana göre her şeyden önce spor yapmak gerekir. hem bedenen hem zihnen sağlıklı olmanın en iyi teminatıdır spor.

beslenmeye özen göstermek de sağlıklı olmanın bir diğer şartıdır. her ne kadar günümüz koşullarında zor olsa da doğal beslenmeye çalışılmalı. meyve ve sebzeler sadece mevsiminde yenilmeli. bol hormonlu sera ürünlerinden kaçınılmalıdır. paketlenmiş fabrikasyon ürünlerden ise kesinlikle uzak durulmalıdır. ev yemeği tarzında yemekler seçilmeli, özellikle fast food tipi yemekler tercih edilmemelidir.

kimyasal içeren yiyeceklerden, ilaçlardan da kaçınılmalıdır. mecbur kalmadıkça ağrı kesici vb. gibi ilaçlar kullanılmamalıdır. ülkemiz ilaç tüketiminde dünyada 16. sırada imiş. bugün sağlık bakanının yaptığı açıklama bu. ufak tefek rahatsızlıklar da dahi ilaca başvuruyoruz maalesef. oysa biraz sabırla, biraz da bilgi ile doğal gıdalarla bir çok hastalık tedavi edilebilir özelliktedir.

bir de zamanımızın problemi olan şehir keşmekeşinden zaman zaman da olsa uzaklaşılmalı, doğanın kucağında, bol oksijenli yerlerde bulunmaya çalışılmalıdır.

temizliğe önem verilmelidir ama tamamen mikropsuz yaşamaya da çalışılmamalıdır. vücudun bağışıklık sistemini geliştirilmesine zemin hazırlanmalıdır.

ve en önemlisi stresten uzak durmanın imkanlarını bulmalıyız. zihnimizi mutlu olmaya, sevgi ile yaşamaya odaklamalıyız. sevgi her hastalığın tedavisidir. ille de sevilmeyi beklemek yerine sevmeyi deneyebiliriz. sevgi bulaşıcıdır, sevdikçe sevilirsiniz. sevildikçe mutlu ve sağlıklı olursunuz.

herkese sağlıklı günler dilerim.

0

sağlikli bir hayat için önce günde 2 saat yürüyüş, ardindan düzenli beslenme ve günde 2.5 lt su tüketimi

0

sağlıklı bir yaşam için öncelikle uyku düzenine uyulmalı belirli bir vakti olmalı elinden geldiğince yürüyüş yapılmalı kahvaltı saati her zaman aynı olmalı vede her zaman sağlıklı beslenmek için aynı saatlerde yemek yenilmeli düzensiz olunca kilo sıkıntısı ortaya çıkıyor vede akşamları uyumadan en az 3 saat falan önce yemek yemeli

0

spor ve sağlıklı diyet yapılması gerekir

1

sağlıklı bir yaşam için ilk önce sağlıklı beslenme , daha sonra doğru şekilde spor yapmak gerekir.