1

sahibi belliyse elbette ilk işim hiç düşünmeden sahibine vermek olur. sahibi belli olmayan bir paraysa yapacağım şey sahibini aramak olacaktır. eğer bu elimden gelmiyorsa polise teslim ederim. asla almam. çünkü alın teri dökülmemiş, hak edilmemiş bir paranın benden bir şekilde çıkacağına inanırım hep. diğer türlüsü zaten hırsızlığın farklı bir adı olur.

0

içimde biraz acıtasyon ve empati kurarsam geri veririm fakat hayatın bıktığım bunaldığım bir kısmına denk gelirse bu olay eğer kaybolmuşsa şeytanın beni kandırma ihtimali yüzde 30 falan sanırımm..

0

karşıma yüklü miktarda para çıkarsa kesinlikle sahiplenmezdim yani hayır bunu yapmazdım karakterime çok ters bir şey götürür direk polislere teslim ederdim hak etmediğim bir kazancı asla almam bir kere haram para sahiplenmezdim yani.

0

hayır ben kesinlikle öyle parayı görüp cebine atanlardan değilim onlar gibi olmayacağımda elhamdülillah ben müslümanım ve benim dinime inancıma göre öyle başkasının parasını alıp cebime indirip yani parayı almak yasak ben olsam o parayı bulduğum yerde birkaç saat beklerdim varsa kamera kayıtlarına vs. bakardım ve kamera kaydı bulursam eğer o adamı tanıyan varmı diye oradaki insanlara vs. sorardım ve adamı bulurdum adama parasını iade ederdim ve birdaha böyle birşeyi tekrarlama dikkatli ol kardeşim, abim derdim eğerki adamı bulamadıysamda gider bi hayır kuruluşuna verirdim yada böyle mehmetcik vakfına falan o para ile yardımcı olurdum veya bi fakiri sevindirirdim

0

gercekten sahibi belliyse bulunabiliuosa sahibine veririm tabiki ama baskasina emanet edipte sahibinn bulunmasini beklmezdim vermezdim yani

0

tamam herkes gibi benimde paraya ihtiyacım var ama belki o parayı kaybeden kişi, o parayla yüklü bir borcunu ödüyecek belki çocuğunun ameliyat parasını karşılayacak. ondan dolayı açar içine bakarım para olduğunu anlayınca, en yakın karakola veya emniyet müdürlüğüne gider, paranın sahibini bulmalarını söylerdim.

0

tabi ki sahibine verirdim ama gerçekten onun mu diye sorular sorarım

0

elbette sahibine verirdim. eğer sahibini arayacak imkanım yoksa zaten parayı almazdim. haram para bir yerden çıkar.

0

yüklü bir miktarda para çıksa evet sahibine verim neden belkim onu ameliyat parasıdır, önemli bir şeydir yani veririm neden vermeyeceğim ki? zaten vicdanlı ise biraz da bana verir yani ne olmuş ama ben veririm gerçek söylüyorum benim ama öyle az para olsa vermem bak doğruya doğru az para benim olur ama çok parayı veririm yazık onun hakkını almış olurum günaha girerim allah bana iyi değmez hiç mutlu olamam yani ben o haram parayla mutlu olamam onun için veririm yani. ;)