0

google'a verilen reklamlar var. yani mesela google'ın iki çeşit reklam türü var. yani birini sen veriyorsun google'a reklamı.. diğeri de google o aldığı reklamları sitelere vermeye başlıyor. böyle bir kısır döngü aslında. tabi sen google'a reklam verdiğinde para ödüyorsun. kaç gün kalacak, en üstte mi olacak. en üstte kalabilmen için google'a ödeyeceğin parayı yüksek tutman lazım.. mesela blogun var diyelim. daha fazla tık alıp blogundan para kazanma gibi bir isteğin var. reklam veriyorsun google'ye. diyelim 80 kuruş verdin. başka biri yine blogunu üste çıkarmaya çalışıyor. aynı senin gibi. o da 90 kuruş verdi. sen herkesten daha yüksek verirsen senin bloğunun reklamı bu sefer yukarı çıkıyor. sponsorlu olarak. sitelere reklam vermesi de şöyle oluyor. bu sitenin sirkülasyonu fazla. bu konuda araştırma yapıldı, başka bir siteye mi gireceksin. bu sefer o diğer sitede reklamlar görmeye başlayacaksın. işte sen o reklamla iletişime geçmenden dolayı siteye para ödüyor google.yani aldığı paraları sitelere veriyor. kendi bir reklamdan 1 tl kazanır günlük, ama siteye reklamı gönderdiğinde bu sefer siteye ödediği fiyat daha düşük olur günlük olarak. yani başkasından reklam aldı parasını aldı, reklamı sitelere yaydı, sitelere parayı ödedi. para sirkülasyonunu bu şekilde yapıyor google.

0

google reklamlardan ve sitelerden para kazanıyor.

0

google reklamlardan para kazanıyor ve kazandırıyor para dağıtmıyor

0

google para dağıtmıyor ama bunun geliri nerden geliyor sana özetliyeyim. sponsorlu sonuçlar arama yaptığımızda ekranın sağ köşesinde gözüküyor onlar orda gözükmek için para ödüyor. iyi bir trafiğe sahip blog ve web siteleri adsense reklamları için ödemede bulunurlar. reklamların tıklanma sayısına göre para öder ve reklam veren şirketten para alır. görsel arama sponsorlu sonuçlar burdada var . gmail orkut ve android appsdan da para kazanıyor bildiğim kadarıyla.

1

google herkese yüklü miktarda para dağıtmıyor. bunu nereden çıkardınız. herkes derken bende sizde girersiniz içeriğine. ama herkese değil. sadece belli uzantılı sayfa sahiplerine, misal blog sayfanız var çok ziyaretçi geliyor sayfanıza, reklamlar koyuyor google ziyaret sayısına göre. ve o reklamlardan kazandığı paranın bir kısmını da bu sayfa sahibine veriyor.