0

ben ingiltere premier lig ekiplerinden en çok manchester city çok seviyorum. çünkü manchester city takımı gol atmaktan bıkmıyor ve izleyicisine keyif veriyor. her maçında en az 3-4 gol oluyor bana göre manchester city geçen sene şampiyon olduğu gibi bu senede şampiyon olan ekip olacaktır.geçen sene ligi 2 bitiren liverpool ise bu sene yine ligi 2. sırada bitirecektir. ancak bu sefer chelsea ile yarışacaktır.ingiltere premier ligi zaten futbolun en güzel oynanan ligidir. orada hiç bir takım küçük bir takım değildir. en küçük olan bir takım ülkemizde şampiyonluğa oynayabilecek takımlardan biridir. diye düşünüyorum.zaten futbolu ingilizler bulmuştur bu sene tottnhamm her zamanki gibi güzel bir futbol oynuyor.ancak büyük maçlarda gözüküyorlar.ana göre ingiltere premier ligi'nde şampiyon olacak ekip manchester city yine puan farkı ile şampiyon olacaktır. zaten şu an için gol yollarında sıkıntı yaşamıyorlar.15 maçta 39 gol averajları var. çok büyük bir başarı bence bu özellikle pep guardiola takıma geldiğinden beri manchester city çok başarılı dönemler geçiriyor. bu bence kesinlikle guardiola nın sayesindedir.son olarak chelsea'ye gelen sarri chelsea güzel maçlar oynatıyor.bana göre chelsea ya da liverpool ligi 2. sırada bitiren ekiplerden birisi olacaktır.tuttum ise ligi 4. sırada bitirecektir. manchester united bunların içine koymuyorum. bile çünkü united hiç güzel bir futbol oynayamıyor. ve izleyicisine taraftarına kendisini bir türlü beğendiremiyor.bana göre manchester united'ın tek sorunu jose mourinho'nun takımda kalmasıdır.mourinho giderse bence bu takımda çok başarılı dönemler gelecektir. benim ingiltere premier ligi hakkında düşüncelerim bu yöndedir.

0

ingiltere premier ligi'ne bakıldığı zaman aslında diğer liglere göre daha heyecanlı geçtiğini söylemek mümkün aslında. özellikle liglerinde oynadığı takımlar gerçekten profesyonel bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. daha çok maçlar ne gördüğümüz kadarıyla atak oynayabilen takımlar olduğunu görebiliyoruz. özellikle manchester city takımı ligde büyük bir performans sergilediğini ve ligte büyük performans sergiliyor ve diğer takımlara karşı büyük fark yaratmaya çalıştığını söylememiz mümkün olduğunu düşünüyorum. avrupa takımlarına ve liglerine bakıldığı zaman gerçekten diğer takımlara karşı daha çok performans sergilediklerini görebilmekteyiz ve şu anda görüldüğü kadarıyla da gerçekten büyük bir ölçüde izlenebilen bir lig olduğunu söylememiz mümkün olur. tabii ki avrupa'daki performansları ingiltere takımlarının her zaman başarı elde ettiğini de görebilmekteyiz. bu yüzden her zaman genel olarak hafta sonları ingiltere premier ligi maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum ve televizyonun karşısında maçları heyecanla izliyorum.

0

şu anda görebildiğim kadarıyla dünyanın en iyi futbol sergileyen birliği olduğunu söyleyebiliriz. oynadıkları oyunla gerçekten büyük bir ilgi kazandıklarını ve şu anda lig'in en aşağısındaki takım bile gerçekten büyük bir gayretle ve büyük bir performansla oynadığını söyleyebilirim. genel olarak haftada belli maçları oynadıkları için ben her maçlarını genel olarak kaçırmıyorum ve belli takımları takip etmeye çalışıyorum. daha çok atak yapan ve daha çok gol bulan takımların izlemesi daha keyifli oluyor izleyici açısından. özellikle manchester city takımı gerçekten çok açık oynamayı seven bir takım ve genellikle bol gollü ve savunma yapılmayan bir maç olarak geçiyor benim gözümde. çünkü genel olarak görüyoruz ki manchester city açık oynadığı için her pozisyon genel olarak tehlikeli ataklar sonuçlanıyor ve gol pozisyonlarına girmiş bulunuyorlar ve maalesef arada sırada kaçırıyorlar doğal olarak. şu anda ligin zirvesindeki takım manchester city ve şu anda da halen öyle devam etmekte. ligin sonuna kadar da zaten büyük bir ihtimalle böyle devam edeceğini düşünüyorum çünkü manchester city'nin kadrosu gerçekten çok kaliteli ve deneyimli oyuncularla dolu olduğunu söylemek mümkün. avrupa'ya bakınca ingiltere takımlarının gerçekten büyük bir başarılı bir performanslarının görebiliyoruz. büyük bir ihtimalle bu sezon manchester city'nin büyük bir iş başaracağını ve şampiyonlar ligi'nde doludizgin ilerleyerek üst turlarda top koşturacagını tahmin ediyorum. tabii ki futbol bu top yuvarlak yani ne olacağı hiç belli olmaz ama oynadıkları oyun görünce erkenden veda edeceklerini zannetmiyorum açıkçası. taraftarlarına gelince gerçekten her maç büyük bir ilgiyle geçtiğini görebiliyoruz ingiltere'de. en çılgın taraftar olarak liverpool taraftarını gösterebiliriz örnek olarak liverpool taraftarı gerçekten örnek olunabilecek bir takımın taraftar var karşımızda. bütün maçları enel olarak full doldurmayı tercih ediyor ingiliz taraftarları ve hiçbir maçlarını gerçekten kaçırıyorlar kolay kolay. inşallah bizim türkiye ligi de yakın zamanda böyle olur ve büyük başarılar elde ederiz bir izleyici de büyük bir zevkle maçlara katılır.

0

ingiltere premier ligi diğer liglerin çok önünde, futbol burada doğdu ve futbolun beşiği olarak kabul görüyor. futbol maçlarında topun oyunda kalma süresi çok fazla, akıcı bir oyunla dünyanın dikkatini üzerlerine çekmiş bir lig. manchester city, manchester united, arsenal, liverpool, chelsea, tottenham gibi avrupa kupalarının gediklileri bir arada, futbola doyum olmaz.

0

ingiltere futbolun beşiği olan ülkelerden 1 tanesi ve lig olarak kalburüstü çok önemli bir lig