0

ingiltere premier ligi'ndeki takımların başarısı çoktur.

0

ingiltere premier ligin de mücadele eden takımların performansları tartışmaya açık bir konu değildir bence. çünkü şuan da dünyanın en büyük ligi olması dışında sahada ki mücadele hakemlerin oyunu soğutmamak için ellerinden geleni yapması tabiri caizse kıran kırana kor kora mücadele eden takımlardan oluşan bir lig. şuan da ligin zirvesinde yer alan manchester city ve liverpool dışında arkalarında olan chelsea, tottenham, manchester united, arsenal gibi takımlar göz önüne alındığında izlemesi en keyif veren ve büyük ihtimalle izledikten sonra ya bunlar futbol oynuyorsa bizim ligdekiler ne oynuyor acaba ? deyip gülümsediğimiz biraz da sitem ettiğimiz bir ligdir. en büyük problemleri ülkelerinin oyuncularından çok dışa yatkın olmalarıydı belkide son 3 yıla kadar. fakat tottenham ve arsenal ile başlayan bu furya yavaş yavaş diğer takımlara yayılmaya başlayıp ülke futbolcularını daha çok ön plana koymaya başladılar. buda milli takıma yansımaya yavaş yavaş başlıyor. soulgate'in milli takıma gelmesiyle beraber milli takımları' da artık yavaştan o kara günlerini unutup geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor. şuanda ligi domine eden manchester city ve l'pool dan örnek verecek olursak;
manchester city pas yapa yapa rakip kalenin içine girecek duruma kadar geldi guardiola ile birlikte. kadrosunda ki her oyuncu neredeyse dünya çapında bir yıldız. arap sermayesi ile birlikte önlenemez bir yükselişe geçen manchester city' de bu sene artık şampiyonlar liginde finale gidip kupaya uzanmak en büyük amaç.
liverpool ise kloop'un takıma gelmesi ile beraber resmen yeniden doğdu. ilk sezonunu saymazsak öyle bir takım yaratıp inanılmaz press anlayışı ile rakibi boğan, genç ve dinamik oyuncuları ile resmen rakibini sağlı sollu boğan ve bunu her maç yapan kloop geçen sene çok yaklaştığı ve şuan beşiktaş'ın kalesini koruyan loris karius'un inanılmaz 2 hatasıyla kupayı real madrid'e kaptıran takımı bu sezon şampiyonlar ligi kupasına bu sene ulaşabilecek mi izleyip göreceğiz. ligin zirvesinde ki 2 takımın dışında arkalarında yer alan chelsea, tottenham, arsenal, manchester united gibi dünya çapında ki diğer ekipler ise gerek ligde gerek avrupa kupalarında ki savaşlarını sürdürmeye devam ediyor. chelsea ve arsenal her ne kadar uefa avrupa liginde mücadele ediyor olsalar da bu güçlü premier lig yarışında en kolay şampiyonlar ligine direk katılma yolu olan uefa avrupa ligini hiçe sayacak gibi durmuyorlar. tottenham ise az önce bahsettiğimiz ingiliz futbolcusuna önemi en çok veren ve bunu başarıya dönüştüren ilk takım olabilir. neredeyse kadrosunda ingiltere vatandaşı olmayan 3 veya 4 oyuncu bulunduran tottenham geçen hafta barcelona ile berabere kalarak şampiyonlar ligi macerasına tam gaz devam etme hakkı kazandı. öte yandan manchester united ise juventus ile beraber tabiri caizse elini kolunu sallayarak şampiyonlar liginde diğer tura geçmeye hak kazandılar. bakalım ingiliz takımlarının şampiyonlar ligi özlemi ne zaman sona erecek ? merakla bekliyorum.

0

ingiltere ligi cidden performansını arttırmış durumdadır cidden özellikle chalse çok iyi oynuyor pek ingiltere ligini takip edemiyorum ama en takımlardan birisi olduğunu düşünüyorum.

0

ingiltere ligi dünyanın en iyi liglerinden biridir. takımların oynayış şeklinden baktığımızda planlı şekilde oluyor. oyuncu kalitesi de öyle. chelsea takımı özellikle taraftarı ve takımından belli oluyor çok iyi oynuyorlar.

0

ingiltere premier ligi'ndeki takımların performansı gayet başarılı bir şekilde ilerliyor. bakıldığı zaman özellikle en çok dikkat çeken takımlardan biri de manchester city takımıdır. kadrosu gerçekten çok iyi olduğunu görüyoruz. özellikle ligde çok iyi bir şekilde futbol oynadıklarını görüyorum. diğer takımlarla karşılaştırdığımız zaman kadrosuna çok yeni ve kaliteli oyuncuların kattığını oynadıkları oyunda çok memnun olduklarını görüyoruz. genel olarak ingiltere'deki oynanan futbol dünyada çok takip edilen bir lig olduğunu görüyoruz. ingiltere premier ligi'ndeki takımların çoğu avrupa'da çok başarılar elde ettiğini görebiliyoruz. her sene kaliteli takımlar ve kaliteli kadro kurdukları için her zaman kupalarda yer aldıklarını söyleyebiliriz. özellikle ingiltere takımları gerçekten taraftarları her maç stadları full dolduruyorlar bu yüzden de takımın desteğinin attığı sürece daha da iyi oynuyorlar. özellikle manchester city takımında en etkili forvetlerden biri de agüero gibi kaliteli bir oyuncu vardır. bu sene özellikle ingiltere takımları avrupa kupalarına daha çok önem verdiklerini görüyorum. özellikle şampiyonlar ligi ve uefa avrupa kupaları maçları onlar için daha çok önemli. bu yüzden teknik adamlar ligdeki maçları pek fazla umursamıyorlar ve yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkıyorlar. özellikle baktığımız zaman bazı takımların kadroları gerçekten kuvvetsiz olduğu için biraz daha transfer yapmaları gerekiyor bence. özellikle takım içerisinde yıldızlara yer verilmesi gerektiğini ve maddi konuda büyük destek almaları gerekiyor. ingiltere'deki takımları çoğu kuvvetli olduğu için lig'e çıkan takımların bazen sıkıntı yaşadıklarını ve maddi konuda destek almaları gerekiyor. bakıldığı zaman ingiltere ligi'nin heyecanı ve izlemesi gerçekten çok farklı olduğunu tahmin ediyorum. özellikle hafta sonları bazı maçları izlemeyi tercih eden biriyim aslında. çünkü bol gollü maçlar ve pozisyon olarak çok tehlikeli ataklar gelişiyor maç sırasında. bu da izleyiciyi her zaman ekrana kitliyor.