0

real madrid kulübü ispanya liginin en önemli 2 kulübünden birisidir.

0

real madrid;
1895 yılında football sky adıyla kurulmuştur. 1902 yılın da ise ismi madrid fc olarak değişmiştir. 1920 yılında ismi ise ispanya kralının kraliyet ünvanı vererek şuan ki ismi olan real madrid olmuştur. bu sebeple de kralın takımı da denmektedir. stadının ilk ismi estadio chamartin'dir. şuan ismi ise estadio de barnabeu dur. kapasitesi 90.000 kişiliktir. en büyük başkanları florentino perez'dir. ayrıca şuan ki başkanıdır. ilk başkanlık döneminde los galacticos ismiyle de hitap edilmiştir. bir çok dünya yıldızı getirmiştir. bunlar, zidane,ronaldo,figo,roberto carlos,beckhem... her futbolcunun hayalidir real madrid de oynamak. üç sene üst üste şampiyonlar ligini alarak tarihe geçmiştir. teknik direktörü ise zidane'dır. bu başarıya ulaştıktan sonra istifa ederek en zirvede bırakmıştır. en büyük rakibi ise katalan ekibi olan barselona'dır. çekişmenin hem futbol hemde siyasi ayağı vardır. el clasico olarak bilinir.

0

avrupa ligine ambargo koyan ve ıspanyanın en köklü takımlarından biridir.

0

real madrid bu sezon çok güç kaybetti, kulüpten ayrılan ronaldo'nun juventus macerası ile. yerine yıldız birini de getiremediler, olağan kadro fazla bişey yapamamakta. üst üste 3 yıldır şampiyonlar ligi'nde kupayı kazanan eflatun beyazlılar, bu kupayı 12 kez müzesine götürdü ve en çok şampiyonlar ligi şampiyonluğu elde eden takım konumunda. los galacticos figo, zidane, roberto carlos, beckham, raul, fenomen ronaldo gibi müthiş bir takımla adeta uzay takımıydı, şampiyonlar ligi başarısının olamaması yeni bir los galacticos macerasının sinyalini veriyordu. florentino perez'in 2009 yılında başkanlığa gelmesiyle büyük bir transfer politikası sergilemişti ve dönemin yıldız isimleri olan cristiano ronaldo,kaka leite,karim benzema gibi ünlü isimlerle baştan yenilemeye gitmişti. ispanya'nın en büyük kulübünden biri, büyük futbolcular fabrikası adeta bura.ama bu sezon copa del rey kupasında ancak başarı elde edebilir, ne lig şampiyonluğu ne de şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanabilir çünkü kadrosu yetersiz.

0

eflatun beyazlılar ispanyanın en köklü klüplerindendir . adını son günlerde sürekli duyuyoruz , geçen sezon olmak üzere üst üste 2 defa şampiyonlar ligi kupasını evlerinde götürdüler . oyuncuları sürekli dünya çapında meşhur olan balondor'a aday gösteriliyor. bunun en bariz örneği luca modric tir . balondoru aldı kendisi . balondorda en iyi futbolculara veriliyor .

0

real madrid futbol kulübü dünya futbolunda çok önemli bir yere sahiptir. christiano ronaldo, real madrid'ten ayrıldıktan sonra genel olarak bir düşüş yaşadı ve şuan ligte de çok iyi bir konuma sahip değil. real madrid umarım eski günlerine geri döner, çünkü futbolunu seviyorum.