0

çocukları için bir araya gelmeye çalışıyorlar. bu yüzden ben ayrılan anne babalar için böyle uygun gördülerse böylesi dhaa iyi olmalı diye düşünüyorum. yani birbirleri ile sürekli didişmeyen anlaşabilen insanlar için enazından. yoksa diğer türlü ayrılmış olmakta kar etmemiş fayda saplamamıl oluyor.

0

aslında anlaşamayan anne babaların çocuklarına ve kendilerine daha fazla eziyet etmemeleri için ayrılmalarına daha doğru buluyorum. birbirleri ile aşarak ayrılan çocukları için gerektiğin de bir araya gelen ve bir şekilde ortak nota bulmaya çalışan insanlar özel insanlar benim için. birbirleri ile ne kadar anlamazlarsa anlaşamasınlar çocukları için bir araya

0

yani evlat ayrımı yapan anneye ,babaya benim bir şey deme hakkım hiçbir şekilde yok. sadece ben allah'a havale ederim. öyle bir anne, baba görürsem rabbim zaten onun her zaman hakkında geli. hani rabb'im her şeyi bilendir ,doğruyu da yanlışı da bizden rabbim kuluna hiçbir şekilde yargılanmaya hakkımız olmadığı için ben hiçbir şekilde bir şey demem yazıklar olsun der geçerim. rabbim zaten onun hakkında gelecektir. bence fazla bir şey demeye gerek yok. zaten öyle yapan anne ,babalar her zaman evlatlarını kaybeden evlatları büyüdüğünde onları hiçbir şekilde sevmez ve destek olmaz. yani bir anne ,baba şunu düşünmesi lazım. allah bizlere bu çocuklara emanet etti. bizler ise çocuklarımızı büyüttüğümüz de eşlerine emanet edeceğiz demeleri lazım. ama işte bazı aileler demiyor gene bildiklerini yapıyor ama öteki dünyada korksunlar başka hiçbir şey demiyorum. çok şükür benim ailem on numara insan hiçbir şekilde de ayrımcılık falan yapmadı biz üç kardeşiz ,2 kız, 1 erkek üçünüzü de aynı şekilde sevdi.

0

gerçekten çok yanlış bir durum aslında yani bir anne baba nasıl kız çocuk erkek çocuk diye nasıl ayırabiliyorlar anlamış değilim özellikle de bir baba kız çocuklarına aşırı bir şekilde önem vermiyor bazı babalar özellikle genellikle benim erkek çocuğu olmalı diye bir düşünce halinde girdikleri için.o yüzden kız çocuklarında aşırı bir şekilde sevmiyorlar hep ayrımcılık yapıyorlar bazı babalar.çok yanlış bir durum ama maalesef anne babalar bazen çocuklarını çok ayırabiliyorlar yani mesela çocuğun da eğer ki sevmediği özellikler varsa özellikle de böyle çocuklarda ayrım yapabiliyorlar ben onunla mı uğraşacağım diyerek genellikle böyle bir düşünce aklına giriyorlar gibi hiçbir şekilde onunla ilgilenmiyorlar diğer çocuğuna daha fazla ilgi gösteriyorlar.

0

öncelikle bu davranışı yapan kişilere anne veya baba demek bence doğru bir şey değildir. gerçek bir anne baba çocukları arasında ayrım yapmaz. tüm çocuklarına aynı davranırlar ve onlar arasında seçim yaparak kardeşleri bir birine düşman etmezler. kardeş kavgaları olan evlerde ve kardeşler arasında kıskançlık olan evlerde tek sorumlu anne babalardır. ben bu davranışı çok yanlış bularak kınıyorum.

0

vardır bir bildikleri mutlaka diye düşünüyorum.