0

anne babalar çocuğa internet ile alakalı bilinçli bir eğitim vermelidir. oda şöyle olabilir internet ne kadar yararlı olursa olsun belli yaştaki çocuklar için tehlike içermektedir. ve bu çocuklara daha özenle ve belli aralıkalar da internette vakit geçirmeleri sağlanabilir. veya daha küçük çocukları internetle tanıltırmamak gerekir. çocukların internette gszindikleri yerleri siteleri kontrol etmek neler ile ilgilendiklerini görmek ve takip etmek gerekir. çünkü akıl sağlığına zarar veren şeylerle karşılaşmaması veya günümüz de çıkan yeni bir çok oyunun zararları vs. dolayısıyla çocuğunuzun girdiği siteleri takip etmeli ve ona göre davranmalıyız. internet ile ilgili olarak belli kurallar konulabilir özellikle internetten kalkmayan bütün bir gününü internette geçiren çocuklar için interneti zararı oldukça büyüktür gerek fiziksel gerek ruhsal açıdan. bu yüzden belli sınırlamalar koyarak belli saatler içerisinde girilmesine izin verilebilir. veya çocuğu evden yani internetten uzaklaştırmak için çeşitli sosyal aktiviteler yazdırmalı ve sosyalleşmesini sağlamanız gerekebilir. bu tür uygulamaları anne baba olarak yapabilirsiniz.

0

okul öncesi eğitimde internet oldukça çok zararlı artık çocuklara. çocuklar artık küçük yaştan beri internetli telefonla teknoloji ile tanıştıkları için interneti maalesef ki ödeyemiyoruz onların kullanmasını.o yüzden çok dikkat etmeliyiz çocukların internet kullanımı oldukça çok zararlıdır onlara. en azından belli bir yaşa kadar çocuklarımıza interneti telefonu vermemeliyiz özellikle de lisede en azından vermeliyiz ki çocuklarımıza internetin gerekli bir şey olduğunu ama faydalı bir şeyler yaparsak daha iyi olduğunu söylemeliyiz. o yüzden küçük yaşlarda çocuklara asla interneti girmesine izin vermemeliyiz telefon vermemeliyiz, tablet vermemeliyiz.eğer ki internete girecek derse yanlarında illaki bir yetişkin olması gerekir çünkü yetişkin olmazsa onların nereye gideceği belli olmaz. daha kötü şeylere girebilirler daha kötü insanlarla tanışabilir lan o yüzden çok dikkatli olunmalıdır yetişkinler özellikle yanlarında bulunmalıdır. ilk önce internetle ilgili bir kurallar koymalıyız en azından çocuğumuza. eğer kurallar koymazsak çocuk sürekli devam eder sürekli kullanmak ister hiçbir şekilde engel koymazsak.o yüzden kurallarımız olması gerekir çocuklarımıza en azından belli bir süre verdi belli zamanlarda istediği kadar girebilme yildir ama belli yerlere girmesi konusunda ona uyarmalıyız en azından.çocuklar genellikle aileleri serbest bıraktığı için bütün gününü neredeyse boş vakitlerinde hep internete takılarak oyun oynayarak geçirdiği için çocukların maalesef siğilleri gerilemeye başlıyor.daha sonra ise derslerinde konsantrasyon olamıyorlar, derslerine iyi bir şekilde dinlemiyorlar iyi bir iletişim kuramıyorlar maalesef ki.o yüzden anne baba özellikle çok dikkat etmelidir interneti kullanma konusunda çocuklarım.her istediğinde verilmemelidir belli bir kuralları olursa zaten çocuk bunları uyanık belli bir sitelere girerek en azından daha verimli daha faydalı olmuş olur onun için internet.

0

tabikide vermeliler ve zaten internette cocukları korumak için koruma paketleri var

0

aynı internet günümüzde gerçekten çok zararlı ve bazı çocuklar bilgisayar bağımlısı oluyor ve haberlerde dinledim. oyun oynarken bilgisayarın başında ölen insanlar bile var. yani çocuklarımıza internetin ne kadar zararlı olduğunu küçük yaşta öğretmek lazım ve başında durmaması için onlara bir saat belirleyip o saate kadar oynamasına izin vermemiz lazım. devam böyle başında tutarsa okula gittikleri zaman bile hiçbir şekilde derslerine odaklanamazlar
yani insan içine bilet çıkmaza zaten günümüzde bilgisayarın başında oynayıp da çevresiyle muhabbet sohbet eden insan bile yoktur. çünkü ben öyle görüyorum insanların hayat yaşamak varken onlar bilgisayarda takılmaya devam ediyorlar ve çevresini unutuyorlar adı üstünde çocuk olduğundan dolayı çocuk yani egitmemiz lazım ki en azında büyüdüğünde bilgisayara fazla odaklanması ben şahsen çocuğumu bilgisayar alacağım zaman belirli bir saate kadar oturmasına izin vereceğim belirli bir saatten sonra bilgisayarı odasından kaldıracağım. zaten alırsam da laptop alırım ki rahat bir şekilde kaldırayım diye yani bu şekilde yapabiliriz. çocuklar sonuçta ne öğrenirse büyüdüğünde de onu yapar. çocukken izin verirsen zaten büyüdüğünde de aynı şekil takılmaya devam eder yani buna dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum.

0

özellikle çocuk yaştaki kişiler için internetimi bilgisayarı ne kadar zararlı olduğunu ve bağımlı yaptığını görüyoruz. bazen aileler belirli dakikalar tutarak çocuklarına bilgisayarı kullanmalarına izin verebilirler. fakat bu devamlılık haline gelirse ilerleyen zamanlarda çok büyük sıkıntılar yaratabilir. çevremize baktığımızda man görüyoruz ki çoğunlukla gençler ya da çocuklar internet üzerinde vakit geçirmeye özen gösteriyorlar. bunun için çocuk yaşta olan kişileri eğitmesini gerektiğini düşünüyorum. ne kadar çok çocuk yaşta bunları anlatabilirsek o kadar iyi olur. ilerleyen yaşlarda tamamen kendilerini interneti ve bilgisayar başında vakit geçirmekten koruyabilirler.

0

çocuklar internete ebebeyin kontrolünde girmelidirler. bunun sebebi çocukların internet üzerinden kandırılıp kaçırılmasıdır. bunun önünü almak için anne-babaya çok büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. anne ile baba çocuklarının kötü yola düşmemesi için onların yaptığı her şeyden haberdar olmaları gerekir. internette fazla dolaşmanın zararlarını çocukların anlayabileceği bir seviyede anlatmakta fayda vardır.

0

belirli bir süre ve belirli sitelere girmelerine izin vermeleri gerekiyor.