0

maalesef ki günümüzde artık durum böyle annebirçok evladına yani isterse 15 tane evladı olsun hepsine bakıyor ama maalesef ki yaşlandığında 7 tane çocuk hiçbir şekilde annesine bakmıyorlar gerçekten çok üzücü bir durum aslında. onun bu duruma düşmesi gerçekten çok zor yaşlı insanların yani bir annenin doğururken nasıl şeyler çektiğini ancak kendi ve allah bilir o yüzden de hiçbir şekilde bu sıkıntıları bilmiyor bilmiyorlar çocuklar.o yüzden de yaşlandıklarında hiçbir şekilde 7 tane evlat veya 15 tane çocuk olsun hiçbir şekilde bakmıyorlar gerçekten çok üzülüyorum aslında böyle insanların durumlarına neden bakmıyorlar anlamış değilim. tabii ki de bazı evlatlar annesinin parası olmadığı için bakmıyorlar ama bu çok yanlış bir şey yani sırf para için bakıyor anlamış değilim açıkçası onlara. benim babam da aynı şekilde annesine baktı 5 tane çocuğu vardı babamdan ayrı ama hiçbiri gelip de bakmadılar hiçbir şekilde hastaneye gelmediler yani hiçbir şekilde yatalak olduğunda bakmadılar o yüzden bir anne gerçekten 7 evladına bakıyor ama yedi evlat bir anneye bakamıyorum maalesef günümüzde artık bu böyle.yani bir anne eşi öldükten sonra özellikle de çocukları ile birlikte kalıyor çocukları ile yalnız kalıyor o yüzden de ömrü boyunca onlara bakıyor iyi bir şekilde eğitim almasını sağlıyor ama daha sonra yaşlandığında maalesef ki ona bakmıyorlar gerçekten çok yanlış bir davranış aslında.

1

annelik fedakarlık yapabilmek, karşılık beklemeden sevebilmek ve uğruna ömrünü adayabilmektir. hayırlı evlat olduğu sürece bakar. genelleme yapmıyorum çünkü bakan insan sayısı oldukça fazla. bakamayanlar için ise insan eti ağırdır diyebilirim.

0

anneler evlatlara gore daha duygusu yogun olan kisilerdir.
anneler evlatlarina bakmak gibi bi sorumlulugu kendisinde hissederken,evlatlar boyle bir sorumlulugunun olmadigi dusuncesiyle annelerine bakmayabilir.
yas ile alakali da bir durum.

0

anneler evlat sahibi olabilmek için çok çaba sarf ediyorlar.
ama evlatlar doğar doğmaz anne baba ve onların tüm imkanlarına sahip oluyorlar. onlar hep cepte duruyor. bunun yanında zaman geçtikçe hayatlarına yeni insanlar ekleniyor.
bu insanlar zamanla anneden daha fazla yer kaplıyor ve anneye ihtiyaç gitgide azalıyor.
ne kadar acı bir şey.

0

karşılıksız sevgiyi yalnız anne ve baba verir. çocuklar kız ise damadın vicdanına kalmış. erkek evlatsa aynı şekilde gelinin insafına. bunun yanında bir de allah herkese hayırlı evlat versin.

0

evet haklısın bir anne 7 evladına bakarken o 7 evlat anneye ,babaya bakmıyor. ama ben büyük konuşmayayım ama ben anneme ,babama bakarım. ben hayırlı bir evladım diye düşünüyorum bak şimdi anneme yanındayım anneme de sordum hayırlı bir evlatmışım. yani her zaman mesela bekarken çalıştığımda aileme bakardım paramı da verirdim. tamam biraz isyan ederdim ama içimden gelerek değil sadece sinirlendiğim için o da ben sevgimi belli edemediğimden dolayı öyle bir şey yok aslında bir anne, baba 7 evladına bakıyorsa 7 evlat da anneye ,babaya bakması lazım. zaten bakmıyorsa onun evladı da ona bakmaz zaten bir söz vardır. baba oğluna dünyayı bağışlamış oğlu babasına bir salkım üzümü çok görmüş.. diye bir laf var. atasözü yani yapması lazım yapmıyorsa da allah ıslah etsin yani o da evladını da görür aynı şeyi.

1

o söz sadece, herkes annesine babasına bakar. arada çıkar tek tük böyle kansızlar. ya da kardeşler arası husumet vardır, birileri o baksın, şu baksın gibi söylemlere düşer. ben kendi adıma hiç bir çocuğumu ileride bana baksın düşüncesi ile doğurmadım.
giderim huzur evine veririm maaşımı kraliçeler gibi de yaşarım. kimsenin de huzurunu bozmam.