0

tırnak uzatmak tabikide bana göre çok zararlıdır . çünkü çevre ile temasımız sırasında çevredeki bakteriler bizim de tırnaklarımızın dibine ve evlerimize bulaşır tırnaklarımız uzun olduğunda o tırnaklarımızın dibinden geçmez ve bu şekilde de biz mikroplarla çok yakın bir temasta karşı karşıya kalırız .

0

tabiki iyi birsey deil mikrop yuvası uzatmamak en iyisi

1

sağlık açısından ekstra bir zararı olduğunu düşünmüyorum. bakımını ve temizliğini yaptıktan sonra gayet de kullanılabilir. kısa tırnaklarda da milyonlarca bakteri yaşıyor zaten. ben mesela tırnaklarımı uzattığım zaman ekstra daha özenli olurum bakım konusunda. sık sık ellerimi yıkarım, tırnak içlerini özel bir fırça ile fırçalarım. tırnakları kısacık olup da içleri kir dolu olan, benimkinden en az on kat daha bakımsız görünen bir sürü kişi gördüm. bu arada çok aşırı uzun tırnaklar da göze hoş görünmüyor. ben makûl ölçüdeki uzunluktan bahsettim yukarıdaki yazdıklarımda.

0

tırnak uzatmak çok çirkin bir davranış bence. mikroplar tırnaklara birikiyor. hele o tırnaklarla yemek yapılmasına çok karşıyım.

0

tırnak uzatmak zararlı mıdır.. bilemem ama ben bayan olmama rağmen ben tırnaktan nefret ediyorum tırnak ne kadar temiz tutsan da ama gene de onun için de bir mikropları vardır. yani ben şahsen tırnağı uzun olan bir kadının elinden asla yemek yemem tiksinirim çünkü ve tırnak bir araştırmama göre deprem falan olduğunda şeytanlar her zaman kadınların tırnağın içine saklanırmış. rabbim bile tırnak sevmezmiş yani çünkü hani temizlik imandan gelir. ya tırnak sonuçta pistir ama işte bazı kadınlar gene de uzatıyor yani ne diyebilirsin ki bir şey diyemezsin tırnak seviyorlar tırnakları kırıldı ayyyyy tırnağım
kırıldi diyip ağlıyorlar. :)))

0

tırnak uzatmak aslında sağlık açısından pek de tararlu değildir. uzatılan tırnak kolay kırılır. temizliği zor yapılır. kısa tırnak her zaman bakımı daha kolaydır. aynı kısa saçlarda olduğu gibi